Σύλλογος Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 2 Απρίλη

07/04/2014 - 12:56

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας με απαρτία και κατέληξε στις εξής αποφάσεις:

 1. Η Γενική Συνέλευση καταγγέλλει την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ, που παρόλη την εκφρασμένη αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του γονεϊκού κινήματος, παρά το ότι πανελλαδικά η συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων Διδασκόντων είπε όχι στην αυτοαξιολόγηση, δεν ακούμπησε στη διάθεση αντίστασης της βάσης του Κλάδου.

  Η πλειοψηφία της ΔΟΕ, με την τελευταία απόφασή της, ενώ μας λέει ότι ο Κλάδος πέτυχε μεγάλη συσπείρωση ενάντια στην αξιολόγηση, καλεί τους διευθυντές "διαμαρτυρόμενοι" να βάλουν τους εκπαιδευτικούς στις ομάδες με ανάθεση και τους εκπαιδευτικούς να μπουν "διαμαρτυρόμενοι" στις ομάδες!

  Συνάδελφοι της πλειοψηφίας στο Δ.Σ της Ομοσπονδίας μας, οι αυταρχικές αποφάσεις δεν αντιπαλεύονται με νομικίστικα τερτίπια, αλλά με μαζικούς ενωτικούς και ταξικούς αγώνες. Οφείλατε να καλέσετε τους διευθυντές να μην αναθέσουν και του συναδέλφους να μείνουν στις αποφάσεις των Συλλόγων διδασκόντων τους.
   

 2. Η Γ.Σ. επιβεβαίωσε τη διαχρονικά ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου μας κατά της αξιολόγησης, ξεκαθαρίζοντας, όπως εδώ και καιρό έχουμε ως Σύλλογος κάνει, ότι δεν υπάρχει καλή αξιολόγηση και αντιπαλέψαμε κάθε προωθούμενο μέτρο στην κατεύθυνση εφαρμογής της.

Στην κατεύθυνση αυτή η Γενική Συνέλευση αποφάσισε συγκεκριμένα:

 • Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δημοτικών και νηπιαγωγείων να παραμείνουν στη θέση άρνησης συγκρότησης ομάδων, όπως σχεδόν όλοι έχουν αποφασίσει και να το κάνουν όσοι δεν το έχουν κάνει. Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μην αλλάξει την αρνητική του θέση για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας και να μη συνεδριάσει ξανά για το ίδιο θέμα (να σημειωθεί ότι η οποιαδήποτε διαδικασία ανάθεσης γίνεται με ατομική πράξη του διευθυντή/ντριας ή προϊσταμένης και δεν πρόκειται για αρμοδιότητα του Συλλόγου Διδασκόντων).
 • Οι διευθυντές/προϊσταμένες να μην προχωρήσουν σε υποχρεωτική ανάθεση, αλλά να συνταχθούν με τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, του Συλλόγου μας και της βάσης του Κλάδου.
 • Οι συνάδελφοι να δηλώσουν με οποιονδήποτε τρόπο, ατομικά ή συλλογικά, ως το τέλος, ακόμα και στην περίπτωση ανάθεσης, ότι δεν επιθυμούν να μπουν σε ομάδα. Ποτέ να μη δώσουμε τη συναίνεσή μας σ’ αυτό.
 1. Συμμετέχουμε μαζικά, με το μπλοκ του Συλλόγου μας, στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, που κήρυξε η ΔΟΕ, την Παρασκευή στις 4/4, και στο συλλαλητήριο στις 12.00 στο Υπουργείο, Παιδείας, για να μπλοκάρουμε τα σεμινάρια των Σχολικών Συμβούλων της Π.Ε., καθώς και το Σάββατο και την Κυριακή.
   
 2. Συμμετέχουμε στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 του Απρίλη ενάντια στη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που ετοιμάζουν ΕΕ-κεφάλαιο-κυβέρνηση (βασικός μισθός 586 € για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, νέο αντιασφαλιστικό, χτύπημα συνδικαλιστικού κινήματος και απεργίας, αξιολόγηση σχολικής μονάδας-εκπαιδευτικών, νέο σχολείο της ημιμάθειας και της ΕΕ...)

Η Γενική Συνέλευση       

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα