Σύλλογος Π.Ε. ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ: Αποκλείουν τα προνήπια από τα δημόσια νηπιαγωγεία, ακόμα κι αν υπάρχει κτιριακή υποδομή, προχωρούν έτσι σε συμπτύξεις

29/05/2013 - 11:25

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει την προσπάθεια πλήρους αποκλεισμού των προνήπιων από τα δημόσια νηπιαγωγεία. Συγκεκριμένα αυτές τις μέρες δίνεται κατεύθυνση στις νηπιαγωγούς, σε κάποιες περιοχές εγγράφως (π.χ. Πειραιάς) και σε άλλες τηλεφωνικά (π.χ. στην περιοχή μας) να μην γράψουν προνήπια γιατί τα τμήματα θα υπολογιστούν μόνο με βάση τα νήπια. Την αντίθεσή του σε αυτή τη λογική εξέφρασε το ΔΣ του Συλλόγου μας, σε συνάντηση που είχε σήμερα 27/5 με την Αναπληρώτρια Δ/ντρια εκπ/σης της Α΄Αθήνας. Αυτό σημαίνει ότι θα συμπτυχτούν εκατοντάδες τμήματα στα νηπιαγωγεία, χιλιάδες προνήπια θα μείνουν απέξω και φυσικά θα χαθούν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις νηπιαγωγούς (μετακίνηση εντός και εκτός διεύθυνσης ακόμα και περιφέρειας...).

Γίνεται και έτσι φανερό ότι η αντιεκπαιδευτική πολιτική της συγκυβέρνησης τσακίζει κυριολεκτικά τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Τόσα χρόνια δεν έχουν προσθέσει τίποτα νέο στην απαράδεκτη κτιριακή και όχι μόνο υποδομή των δημόσιων νηπιαγωγείων. Για να εφαρμόσουν το ένα έτος υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής (κι αυτό όχι πάντα αφού και σήμερα μερικές χιλιάδες νήπια μένουν απέξω) πετάξανε σχεδόν όλα τα προνήπια απέξω. Θέλουμε να επισημάνουμε ότι η αντιλαϊκή αυτή πολιτική δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε εκεί που υπάρχει η υποδομή να εγγραφούν προνήπια. Πώς αλλιώς εξηγείται ότι η ίδια κατεύθυνση δίνεται π.χ. στο Βύρωνα, όπου δυστυχώς στα περισσότερα νηπιαγωγεία δεν υπάρχει χώρος ούτε για τα νήπια καλά καλά και η ίδια στην Καισαριανή που αυτή τη στιγμή υπάρχει δυνατότητα σε πολλά νηπιαγωγεία να απορροφηθούν και τα προνήπια!

Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια τσακίζεται, τα παιδιά υποσιτίζονται και οι εργαζόμενοι, μέσα και οι εκπαιδευτικοί, δεινοπαθούν να επιβιώσουν, κλείνουν τις πόρτες και τα παράθυρα των δημόσιων νηπιαγωγείων για τα προνήπια ανοίγοντας έτσι ορθάνοιχτα τις πόρτες των ιδιωτικών παραμάγαζων ή αφήνουν τα παιδιά αυτά στα σπίτια σε μία περίοδο της ζωής τους που η κοινωνικοποίησή τους είναι καθοριστική.

Φτάνει πια!

Απαιτούμε να γραφτούν όλα τα παιδιά 4-6 χρόνων στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τις Δ/νσεις να πάρουν πίσω όποιες γραπτές και προφορικές κατευθύνσεις έχουν δώσει για τον αποκλεισμό των προνήπιων.

Καλούμε τις/τους νηπιαγωγούς να εγγράφουν όλα τα παιδιά, νήπια και προνήπια.

Καλούμε τους δήμους να πάρουν μέτρα για τη στέγαση όλων των νηπιαγωγείων ώστε να χωρούν όλα τα νήπια προνήπια.

Καλούμε τους γονείς και τα εργατικά σωματεία να κάνουν και δική τους υπόθεση την εγγραφή όλων των νηπίων και προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία.

Ενιαία αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα