Σύλλογος Π.Ε. ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ: για την εμπλοκή εκπαιδευτικών και σχολείων σε εκδηλώσεις του Δήμου Βύρωνα

20/03/2013 - 12:27

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» κατά τη συνεδρίασή του στις 13/03/2013 και μετά από προσφυγή αρκετών συναδέλφων των ειδικοτήτων (γυμναστών και μουσικής), συζήτησε την πρωτοβουλία μελών της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε. Π.Ε.) του Δήμου Βύρωνα, να ζητήσουν από τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων την οργάνωση αγώνων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κ.τ.λ.) μεταξύ των μαθητών των σχολείων και τη δημιουργία χορωδιών, ώστε στο τέλος της σχολικής χρονιάς να παρουσιαστούν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Το ΔΣ επισημαίνει στα μέλη της Σ.Ε. και στο Δήμο Βύρωνα γενικότερα ότι ως Δ.Σ. είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε εμπλοκή φορέων, ΜΚΟ κι άλλων ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς και των Δήμων στο πρόγραμμα και τη λειτουργία των σχολείων. Επομένως, θεωρείται αντιδεοντολογικό να επισκέπτονται τα μέλη της Σ.Ε. τα σχολεία και να ζητούν κατ’ ιδίαν από τους εκπαιδευτικούς την οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, ασκώντας μια μορφή πίεσης και υποχρέωσης.

Η Σ.Ε. Π.Ε. εμφανίστηκε τώρα στα σχολεία για να "επιβάλλει" τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του δήμου, όταν μέχρι τώρα δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία φορά για να ασχοληθεί με τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της, όταν δεν έχει κάνει ούτε το πιο απλό τον καταμερισμό των χρημάτων στις σχολικές μονάδες κι όταν ο ίδιος ο Δήμος αρνείται την εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στη Σχολική Επιτροπή.

Η Σ.Ε. δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων και στους διευθυντές ούτε αποτελεί όργανο για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου. Δεν ξεχνάμε ότι η δημοτική αρχή του Βύρωνα ήταν και είναι πρωταθλητής στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών και σκληρής λιτότητας στη χρηματοδότηση της παιδείας, στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή της, στην υποταγή της στους χορηγούς (π.χ. ποδαράκια πατουσάκια...) και στην αγορά.

Τα μέλη της Σ.Ε. και ο Δήμος Βύρωνα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα της γυμναστικής και της μουσικής δεν είναι δυνατόν να καταστρατηγείται, ούτε οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται εκτός ωραρίου εργασίας για την προώθηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του δήμου με τζάμπα προσωπικό και εργασία.

Τα μέλη της ΣΕ και ο Δήμος Βύρωνα θα πρέπει να κατανοήσουν τη δύσκολη θέση στην οποίαν έχουν περιέλθει οι εκπαιδευτικοί, μειώσεις μισθών, αξιολόγηση - σύνδεση με απόλυση, διώξεις, κ.τ.λ., αλλά και την κατάσταση των σχολείων με μηδαμινές χρηματοδοτήσεις, την κατάσταση επίσης, των μαθητών και των οικογενειών τους χωρίς δουλειά και να θέσουν άλλες προτεραιότητες στη λειτουργία των σχολείων και όχι τον έμμεσο εξαναγκασμό για «άρτο και θεάματα».

Τα μέλη της ΣΕ και ο Δήμος Βύρωνα, αντί να σιωπούν και να στηρίζουν, χρειάζεται να συσστρατευτούν με τους εκπαιδευτικούς για την ανατροπή αυτής της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, η οποία έχει φέρει τα σχολεία στην εξαθλίωση. Να στελεχώσουν τις πολιτιστικές και αθλητικές υπηρεσίες του με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και να τις παρέχουν δωρεάν σε όλα τα παιδιά και το λαό.

Επίσης ζητάμε χωρίς άλλη καθυστέρηση να δοθούν έκτακτα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων και να καλυφθούν άμεσα όλες τους οι ανάγκες, κτηριακές και υλικές.

Το ΔΣ του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους και τους διευθυντές των σχολείων να μη συμμετέχουν σε καμιά δραστηριότητα που δεν εμπίπτει στις υποχρεώσεις τους και τους καλύπτει να μη συμμετέχουν στην οργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα