Σύλλογος Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Συγκέντρωση- παράσταση διαμαρτυρίας στο Α’ ΠΥΣΠΕ 4/9/2014, 9.00 π.μ, για την εγκύκλιο για το ολοήμερο

04/09/2014 - 14:15

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται Καλή Σχολική Χρονιά, αγωνιστική και δημιουργική, με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία.

Αν και η περυσινή σχολική χρονιά θεωρήθηκε η χειρότερη των τελευταίων χρόνων και η νέα, με τα μέτρα που πάρθηκαν και παίρνονται και αφορούν όχι μόνο στις εργασιακές σχέσεις μας αλλά γενικότερα στο μέλλον και στο χαρακτήρα του ίδιου του Δημόσιου Σχολείου και στη μόρφωση των παιδιών, προοιωνίζεται ακόμη χειρότερη.

Μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση προχώρησε σε νέα μέτρα που προβλέπουν:

  • νέες συγχωνεύσεις σχολείων, τμημάτων

  • υποχρεωτική μετακίνηση μαθητών από σχολείο σε σχολείο

  • προώθηση αξιολόγησης για περαιτέρω απολύσεις

  • άρνηση μόνιμων διορισμών

Με τον τρόπο αυτό περιορίζουν τον αριθμό των τμημάτων, στοιβάζουν τα παιδιά στις τάξεις και δημιουργούν με πλαστό τρόπο «υπεράριθμους» εκπαιδευτικούς. Μετά από τα παραπάνω έχουμε τώρα και την εγκύκλιο για τη λειτουργία του ολοήμερου. Μια εγκύκλιο που προβλέπει ότι το ολοήμερο στα ΕΑΕΠ θα λειτουργεί ... χωρίς δάσκαλο (!) και μόνο με τις ώρες που περισσεύουν, αν περισσεύουν, απ΄ την πρωινή ζώνη και με ειδικότητες. Με την ίδια εγκύκλιο καθορίζεται ότι στα κλασικά ολοήμερα θα είναι ένας μόνο δάσκαλος, ενώ ως τώρα ήταν περισσότεροι στα πολυθέσια σχολεία.

Η περσινή εμπειρία δείχνει ότι μ΄ αυτό τον τρόπο ουσιαστικά καταργούν το ολοήμερο, στερούν τη δυνατότητα αυτή από τις οικογένειες που την έχουν ανάγκη και τελικά θα στείλουν πάλι δεκάδες συναδέλφους «κάπου αλλού» (όπως πέρσι).

Αυτό είναι το πολυδιαφημιζόμενο «Νέο Σχολείο» της ΕΕ και των επιχειρήσεων, που εκτός των άλλων αφήνει τα παιδιά χωρίς δασκάλους!

Για άλλη μια χρονιά ξεδιπλώνεται ένα σχέδιο ξηλώματος της σταθερής και μόνιμης εργασίας στο δημόσιο σχολείο και κάθε εργασιακού δικαιώματος που απορρέει από αυτή! Η κάλυψη των κενών σε ολόκληρη τη χώρα με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλα ΠΥΣΠΕ, όπως προβλέπει πρόσφατο αντιεκπαιδευτικό νομοθέτημα, μας αφορά όλους.

Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Πρέπει να το αποτρέψουμε!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Α’ ΠΥΣΠΕ (Δώρου 9), την Πέμπτη 4/9, στις 9.00 π.μ. που οργανώνουν Σύλλογοι της Α Αθήνας.

Η επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά μας είναι γενικευμένη για όλους τους εργαζόμενους.

Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δώσουμε συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας.

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί  για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία!

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

 

Προσοχή σας ενημερώνουμε για να είστε έτοιμοι: 1η αιμοδοσία Συλλόγου 30/9/2014

Το Δ.Σ.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα