Σύλλογος Π.Ε. ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 1.00 μ. μ. ΜΕ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

12/04/2013 - 16:54

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κινητοποίηση που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων ΣΩΚΡΑΤΗ, ΣΕΦΕΡΗ, ΦΑΛΗΡΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ Γ΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, για το θέμα της οργανικότητας των σχολείων. Στην κινητοποίηση πήραν μέρος και άλλοι σύλλογοι Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων γονέων και κάλυψε η ΔΟΕ με 3ωρη στάση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ήρθαν να μας προϋπαντήσουν … τα ΜΑΤ, που απέκλεισαν την είσοδο του κτηρίου της περιφέρειας και δεν επέτρεπαν στην επιτροπή των προέδρων των σωματείων και της αντιπροσωπείας της ΔΟΕ να πάει στον περιφερειάρχη. Κάτω από τη μαζική και δυναμική παρέμβαση των συγκεντρωμένων, τα ΜΑΤ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και η επιτροπή μπήκε στο κτίριο.

Στη συνάντηση που είχαμε μαζί του, ο Περιφερειακός Διευθυντής προσπάθησε καταρχήν ανεπιτυχώς να μας καθησυχάσει στήριξε όμως πλήρως την αντιεκπαιδευτική πολιτική ισχυριζόμενος ότι το Υπουργείο με το έγγραφο αυτό στόχευε στο να αυξήσει (! ! !) και όχι να μειώσει τις οργανικές θέσεις! Δηλαδή …δεν εννοούσαμε τίποτα απ΄ όσα καταγγέλλετε, ήταν απρόσεκτος χειρισμός από την πλευρά ενός κατώτατου υπαλλήλου του υπουργείου, που απλώς ήθελε να ΑΥΞΗΣΕΙ (!!!) την οργανικότητα των σχολείων της Αθήνας, οι οποίες εμφανίζονται σα λειτουργικές ανάγκες, και να περιορίσει την οργανικότητα της επαρχίας. Τον αριθμό 25 το έβαλε αυθαίρετα!!! Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι θα στείλει διευκρινιστική εγκύκλιο που θα μιλάει για αύξηση… Όταν ρωτήθηκε αν θα αποσυρθεί το αρχικό έγγραφο δε δεσμεύτηκε, ούτε αμφισβήτησε όσα ειπώθηκαν για τις μειώσεις των οργανικών θέσεων.

Με λίγα λόγια αυτό που φάνηκε πολύ καθαρά είναι ότι το πρόβλημα της κατάργησης των οργανικών θέσεων είναι μια πραγματικότητα, γιατί δεν αρνήθηκε την αναγκαιότητα του λεγόμενου «εξορθολογισμού», απλά δεν ξέρουν να το χειριστούν καλά οι υπάλληλοι του Υπουργείου!

Δεν πήραμε και καμιά δέσμευση για την κάλυψη των κενών που ακόμη υπάρχουν στα σχολεία της Α΄ Άθήνας. Ο εκπρόσωπος των Γονέων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα κενά οι γονείς θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων.

Θεωρούμε ότι η σημερινή μαζική κινητοποίηση δείχνει:

  1. Την αποφασιστικότητα όλων των συναδέλφων να μην επιτρέψουν να διαλυθούν τα σχολεία και να τσακιστεί η ζωή τους.

  2. Την ανάγκη επαγρύπνησης όλων μας και συσπείρωσης γύρω από τα σωματεία μας.

  3. Την ανάγκη να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μέχρι το τέλος.

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

Την ερχόμενη Τρίτη 16/4/2013, στις 1.00 μ. μ. με νέα κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. Το Δ.Σ του Συλλόγου μας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής (δηλαδή από 11.30 - 2 για την πρωινή και από 2 - τέλος ολοήμερου) την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας.

ΖΗΤΑΜΕ από το Δ.Σ. της ΔΟΕ να στηρίξει και αυτήν την κινητοποίηση και να την κάνει πανελλαδική κηρύσσοντας 3ωρη στάση εργασίας.

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/4/2013 ΣΤΙΣ 13.00

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα