Σύλλογος Π.Ε. "Σωκράτης": Ανακοίνωση Καταγγελία

20/02/2014 - 14:26

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την απαράδεκτη και "εγκληματική" απόφαση της Δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο κλείσιμο του οικισμού στο στρατόπεδο «ΚΑΠΟΤΑ».

Χωρίς να συμφωνούμε με την ύπαρξη τέτοιων συνθηκών διαβίωσης που επικρατούν στον συγκεκριμένο οικισμό, δεν μπορούμε να δεχτούμε την διάλυσή του και μάλιστα με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο (κόβοντας το ρεύμα σε λυόμενες κατασκευές) αφήνοντα μικρά παιδιά χωρίς θέρμανση και χωρίς φως.

Στον οικισμό κατοικούν εκατοντάδες παιδιά και λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο σε λυόμενες αίθουσες.

Δεκάδες μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να έχουν διαβάσει, λέγοντας στους δασκάλους ότι δεν έχουν φως στο σπίτι για να διαβάσουν.

Η προσπάθεια διάλυσης του οικισμού γίνεται σε μια χρονική περίοδο (3 μήνες πριν τις εκλογές) που μόνο δημαγωγία κρύβει.

Αν ενδιαφέρεται η πολιτεία για την τύχη αυτών των συνανθρώπων μας ας προχωρήσει στην μεταφορά τους σε σπίτια και όχι να τους πετάει στο δρόμο.

Η Δημοτική αρχή την ίδια ώρα που προσπαθεί να «καθαρίσει» το Δήμο από οικισμούς τύπου «ΚΑΠΟΤΑ» αδιαφορεί για την τραγική κατάσταση των σχολείων.

Στα περισσότερα σχολεία του Δήμου οι ελλείψεις είναι τεράστιες τόσο σε αναλώσιμα υλικά, πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και σε παρεμβάσεις για την αποκατάσταση βλαβών. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση του 23ου Δημοτικού σχολείου όπου υπάρχει αίθουσα διδασκαλίας χωρίς φως εδώ και 3 μήνες παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του σχολείου για την αποκατάσταση της βλάβης.

Καλούμε εκπαιδευτικούς και γονείς σε κοινό αγώνα να σταματήσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση .

Μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο που έχουν πάρει.   

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα