Σύλλογος Π.Ε. "Σωκράτης": Περί αξιολόγησης... «και ο χορός καλά κρατεί»

16/10/2014 - 21:08

Οι σχολικοί σύμβουλοι εντείνουν μέρα με τι μέρα τις προσπάθειες για την εφαρμογή της αξιολόγησης, θέλοντας ν’ αποδείξουν στ’ «αφεντικά» τους πόσο πειθήνια όργανά τους είναι! Δικαιώνεται με αυτό τον τρόπο η απόφαση του συλλόγου και του κλάδου, στην 83η Γ.Σ., να διαγραφούν από τους Συλλόγους. Έχουν διαλέξει στρατόπεδο και σίγουρα δεν είναι αυτό των εκπαιδευτικών που στην καθημερινή σχολική πρακτική καλούνται να τα «βγάλουν πέρα» σε αντίξοες συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, η Σχολική Σύμβουλος των Νηπιαγωγών στο Μενίδι, σε συνάντηση με τις προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων, απαίτησε να ξαναγράψουν τις εκθέσεις για την Α.Ε.Ε  και να ακυρώσουν συνεπώς την αρνητική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στην ίδια κατεύθυνση ο Σχολικός Σύμβουλος της 49ης εκπαιδευτικής περιφέρειας (όπως έκανε πριν λίγες ημέρες και ο σχολικός σύμβουλος της 50ης περιφέρειας)  πιέζει σχολεία που ανήκουν στην αρμοδιότητά του να συγκαλέσουν ξανά Σύλλογο Διδασκόντων και να πάρουν απόφαση υπέρ της Α.Ε.Ε., εκφοβίζοντας και απειλώντας τους εκπαιδευτικούς για τις συνέπειες που θ΄ ακολουθήσουν, αν επιμείνουν στην αρχική τους αρνητική απόφαση. Οι σχολικοί σύμβουλοι των εκπαιδευτικών περιφερειών 47η και 48η  στην εθιμοτυπική τους συνάντηση με τους Διευθυντές για τη νέα σχολική χρονιά κατέληξαν να κάνουν λόγο για την αξιολόγηση.

Ο Σύλλογός μας έχοντας από πολύ νωρίς αναδείξει το ρόλο που θα παίξουν τα στελέχη της εκπαίδευσης, ως «πρώτα βιολιά» της αξιολόγησης, έχει ήδη διαγράψει τους Σχολικούς Συμβούλους και την Διευθύντρια-Αναπληρώτρια Εκπαίδευσης με απόφαση Γενικής Συνέλευσης.

Συνάδελφοι, αυτοί ήδη κάνουν τη δουλειά τους. Χωρίς ψευδαισθήσεις για το ρόλο τους, ας κάνουμε κι εμείς τη δική μας...Έχοντας προειδοποιήσει για τις πιέσεις που θα ασκηθούν, ώστε η αξιολόγηση να επιβληθεί δια «πυρός και σιδήρου», πριν λίγες μέρες στάλθηκε στα σχολεία ανακοίνωση για το πώς θα ακυρώσουμε στην πράξη κάθε είδους μεθόδευση που αφορά στην εφαρμογής της αξιολόγησης, αξιοποιώντας την απόφαση της ΑΔΕΔΥ- ΔΟΕ για απεργία-αποχή.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Α. Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊσταμένες νηπιαγωγείων να σταθούν δίπλα στους εκπαιδευτικούς και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:

 • Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.
 • Να μην παραδώσουν προγραμματισμό δράσης ούτε στο σχολικό σύμβουλο ούτε φυσικά στο παρατηρητήριο.
 • Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.
 • Να μην συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.
 • Με βάση την παραπάνω απόφαση της 83ης Γ.Σ. του Κλάδου, διευθυντές  που θα γίνουν αξιολογητές δεν έχουν θέση στους Συλλόγους.

 

Β. Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μέλη του Συλλόγου μας:

 • Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.
 • Δεν παραδίδουμε προγραμματισμό και δε στέλνουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.
 • Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.
 • Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης (αν μας δοθεί σχετική φόρμα την παραδίδουμε στο Σύλλογό μας) και δεν παραδίδουμε φάκελο.
 • Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.
 • Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα