Σύλλογος "Σωκράτης": Να καλυφθούν όλα τα κενά, παράσταση διαμαρτυρίας

27/09/2014 - 16:50

ΓΟΝΕΙΣ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ – ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ, ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΕΙΔ. ΣΧΟΛΕΙΑ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι –γονείς

Ο Σεπτέμβρης τελείωσε και περισσότερα  από 30 πρωινά τμήματα  στην περιοχή μας δεν έχουν Δασκάλους, όπως επίσης και περισσότερα  από 10 τμήματα δεν έχουν  Νηπιαγωγούς.

Σχολεία παραμένουν κλειστά (36ο Νηπ. Αχαρνών) ή υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών  και βοηθητικού προσωπικού (Ειδικό Σχολείο Αχαρνών).

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα σχολεία, όπου τα κενά δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τους , (5ο Αχαρνών 3 κενά, 15ο Αχαρνών 2 κενά,  22ο Αχαρνών 2 κενά,  23ο Αχαρνών 2 κενά, 20ο  Αχαρνών 2 κενά, 24ο Αχαρνών 2 κενά).

Στα περισσότερα σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων : Ξένων Γλωσσών, Γυμναστές , Μουσικοί, Πληροφορικής , Καλλιτεχνικών και Θεατρικής Αγωγής. 

Η αναλγησία του Υπουργείου και της Διοίκησης δεν έχει τελειωμό.

Είναι απαράδεκτο το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», όπως το λένε, στο οποίο δίνεται  προτεραιότητα «στις ανάγκες των μαθητών», να λειτουργεί χωρίς δασκάλους!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καλυφτούν όλα τα κενά  εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Καλούμε τους γονείς  να κάνουν δική τους υπόθεση  τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς σε κοινούς αγώνες, για να σταματήσουμε την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να απαιτήσουμε από κοινού :

  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εκπαίδευση .
  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα είτε κλασικό είτε ολοήμερο και να λειτουργήσουν τα ολοήμερα τμήματα σύμφωνα με τον αριθμό των μαθητών που έχουν εγγραφεί .
  • Να μην μετακινηθεί κανένας μαθητής και όπου χρειάζονται μετακινήσεις, αυτές να γίνονται με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας .
  • Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικών που « θεωρούνται υπεράριθμοι » .
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα σε 15 για το Νηπιαγωγείο και τις Α΄ και Β΄ τάξεις του Δημοτικού και 20 για τις υπόλοιπες .
  • Άμεση στελέχωση των ειδικών σχολείων με μόνιμο  εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας σε κοινό αγώνα με ξεκίνημα παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου στις 2:00 μ. μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση  Εκπαίδευσης (Τσόχα 15-17  Αθήνα

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα