Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χαλκίδας

Σύσκεψη εκπαιδευτικών Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη μπροστά στο Δημαρχείο Χαλκίδας

17/09/2021 - 13:05

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΣΕ Χαλκίδας καλεί όλους τους συναδέλφους αύριο Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου
2021 και ώρα 18:00, στην παραλία της Χαλκίδας μπροστά στο Δημαρχείο, για να
δυναμώσουμε τον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα και για
σχολεία που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών και θα
μορφώνουν ολόπλευρα.

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά άφησε πολύτιμο χρόνο να πάει χαμένος, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, κι ενώ τα σχολεία θα μπορούσαν να ανοίξουν με καλύτερους όρους, δεν έχει πάρει κανένα κανένα μέτρο για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, για την παιδεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Συνεχίζει στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Γαβρόγλου, ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ, νόμος για την επαγγελματική εκπαίδευση, αξιολόγηση, τράπεζα θεμάτων) με νόμο για την αύξηση των μαθητών ανά τάξη πέρυσι το καλοκαίρι, με το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο - έκτρωμα φέτος το καλοκαίρι, που δημιουργεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, εξαναγκάζει τους γονείς να βάζουν το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση των παιδιών τους , ανοίγει την πόρτα σε ιδιώτες και χορηγούς. Όμως συνάδελφοι να μην πάρουμε τα σχέδια τους ως δεδομένο. Με τον συλλογικό αγώνα μπορούμε να τα ανατρέψουμε!

Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

  • Αραίωση των μαθητών στις αίθουσες-15 μαθητές ανά τάξη.
  • Κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικούς. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία.
  • Αντιμετώπιση των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας και της τηλεκπαίδευσης.
  • Μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία.
  • Να λυθεί με από την πρώτη μέρα και με κατάλληλο τρόπο η μετακίνηση όλων των μαθητών που το έχουν ανάγκη.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε μέσα προστασίας, υλικά και υποδομές.
  • Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της Τράπεζας Θεμάτων.

Μέτρα στήριξης και επιτάχυνσης του εμβολιαστικού προγράμματος.

  • Πλήρης, έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση. Κέντρα ενημέρωσης, εμβολιασμού, διεξαγωγής τεστ και εξατομικευμένης παρακολούθησης, συνδεδεμένα με τα σχολεία.
  • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των εργαζομένων.
  • Όχι στον εκβιασμό και τη διαίρεση των εργαζομένων, που καλλιεργεί η κυβέρνηση. Δε θα περάσουν οι ποινές και οι απολύσεις.

Οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι να μείνουν στα χαρτιά!!

Συνάδελφοι, όπως ακριβώς όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζεται η Παιδεία, ως κόστος, ως εμπόρευμα, έτσι ακριβώς αντιμετωπίστηκε η πρόληψη, η πυροπροστασία στη Βόρεια Εύβοια. Τώρα αντιμετωπίζονται με την ίδια λογική τα αιτήματα των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους, με κάθε τρόπο, μέχρι Κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμοι να εκπληρώσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

Καλούμε

Όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν την Παρασκευή 17/09/21, στις 18.00, την κινητοποίηση στην Περιφέρεια, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας.

Να συμμετέχουν μαζικά την Κυριακή 19/09/21 στην αυτοκινητοπομπή που θα ξεκινήσει στις 11.00πμ, από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας, για να παραδώσει στον κόμβο Στροφυλιάς, στο Στέκι αλληλεγγύης και αγώνα, τα είδη που μαζεύτηκαν από την προσφορά λαϊκών οικογενειών.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα