ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ : Η κυβέρνηση... υπόσχεται, γονείς και μαθητές... ακόμα περιμένουν

17/09/2010 - 17:22
Σε μια κίνηση επικοινωνιακού χαρακτήρα προχώρησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γεώργιος Ντόλιος και η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προκειμένου να κατευνάσουν την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων γονέων και μαθητών των σχολείων της Θεσσαλονίκης, που επί μία βδομάδα χάνουν μαθήματα γιατί δεν εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στα σχολεία.
Πραγματοποίησαν σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσαν ότι δίνουν λύση στο πρόβλημα καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, «δεν παίζουμε, δουλεύουμε». Τόσο πολύ, προσθέτουμε εμείς, που ένα πρόβλημα το οποίο όλοι γνώριζαν ότι θα προκύψει και στη Θεσσαλονίκη και σε πολλούς άλλους νομούς της χώρας, περίμεναν να ξεκινήσει η σχολική χρονιά, να ξεσηκωθούν γονείς και μαθητές, για να καθίσουν να το αντιμετωπίσουν και πάλι μερικώς, αφού και τώρα ακόμη δεν εξασφαλίζεται η μεταφορά για το σύνολο των μαθητών που έχουν αυτή την ανάγκη και υπολογίζονται σε περίπου 8.000.

Οι υφυπουργοί ανακοίνωσαν ότι η μεταφορά 4.000 μαθητών που αφορούν ειδικά σχολεία, ΕΠΑΛ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Γυμνάσια κτλ. ξεκινά από τη Δευτέρα με βάση το διαγωνισμό ο οποίος έχει ήδη ολοκληρωθεί. Θα διενεργηθεί νέος διαγωνισμός το επόμενο διάστημα, που θα αφορά και τις αστικές περιοχές στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα δρομολόγια που αφορούν μαθητές δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, όπως και δρομολόγια τα οποία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ο ΟΑΣΘ. Θα παραταθούν οι συμβάσεις που τρέχουν για το σχολικό έτους 2009-2010 μέχρι την ανάδειξη νέου αναδόχου με έκπτωση 20%.

Τέλος, σημείωσαν ότι υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για το 2010 και 170 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά μαθητών καθ' όλη τη διάρκεια του 2011, ποσό το οποίο έχει εγγραφεί στους ΚΑΠ της τοπικής αυτοδιοίκηση. Ενώ θα διαμορφωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταφορά των μαθητών το οποίο θα εφαρμοστεί από του νέους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα