ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Εντονες αντιδράσεις για να μην κλείσουν σχολεία

16/02/2011 - 09:39

Δεκάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις προβλέπονται για τους τέσσερις νομούς

Πογκρόμ συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προετοιμάζεται και για τη Θεσσαλία. Και στους τέσσερις νομούς της περιοχής, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν για δεκάδες σχολεία που πρόκειται να συγχωνευτούν ή να κλείσουν, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Τις τελευταίες μέρες έγιναν κινητοποιήσεις - από τα σχολεία της Κοιλάδας και της Τσαριτσάνης στη Λάρισα, του Βαλτινού, του Μεγαλοχωρίου και των Μεγάλων Καλυβίων στα Τρίκαλα, του Πλάτανου και των Καναλίων στο Βόλο, της Ιτέας στην Καρδίτσα κ.ά. - οι οποίες δείχνουν ότι αυξάνεται διαρκώς η αγωνιστική αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης για κατάργηση και συγχώνευση των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη της Λάρισας πάνε για κλείσιμο ή για συγχώνευση πάνω από 20 σχολεία και δεκάδες άλλα στις επαρχίες Ελασσόνας, Φαρσάλων, Τυρνάβου και Αγιάς.

Δεκάδες σχολεία απειλούνται και στο Νομό Μαγνησίας τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στις επαρχίες. Ανάμεσά τους, το ΕΠΑΛ Βελεστίνου, το Λύκειο Ευξεινούπολης και άλλα σχολειά στα χωριά Πλάτανος, Μούρεσι, Μακρυράχη, Πορφύρι, Κάπουρνα, Τρίκερι, Αερινό, Περίβλεπτο, Μηλιές, Πουρί κ.ά.

Στα Τρίκαλα πληροφορίες αναφέρουν ότι υπό συγχώνευση είναι σχολειά σε πολλά χωριά του κάμπου, όπως Βαλτινό, Μεγάλα Καλύβια, Μεγαλοχώρι, Ζάρκο, Μεγάρχη, Φήκη, Ρίζωμα, Κεραμίδι, καθώς και ορεινά χωριά.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Νομό Καρδίτσας.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα