ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ : Η πολιτική του μνημονίου οδηγεί σε συρρίκνωση
Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά, της τοπικής ΕΛΜΕ και μαθητών, ενάντια στις περικοπές στη μεταφορά μαθητών και τις ελλείψεις γυμναστών
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας έκαναν χτες η ΕΛΜΕ Πειραιά (που είχε τρίωρη στάση εργασίας) και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά με τη συμμετοχή μαθητών από αθλητικά σχολεία του Πειραιά.«Κανένα σχολείο να μην κλείσει, αντίσταση κι αγώνας είναι η μόνη λύση», «Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία», «Δημιουργία κρατικού φορέα για τη μεταφορά των μαθητών» δήλωναν στα συνθήματα και τα πανό οι συγκεντρωμένοι. Ιδιαίτερα αγανακτισμένοι δήλωναν από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών, αφού στα σχολεία με Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης συγκεντρώνονται συχνά μαθητές από διάφορες περιοχές, οι οποίοι επιπλέον μετακινούνται και σε χώρους προπόνησης εκτός σχολείου. Από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, η μετακίνηση γίνεται είτε από τους γονείς, με ό,τι δυσκολίες συνεπάγεται αυτό, είτε με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Επιπλέον, δεν έχουν προσληφθεί ακόμα γυμναστές. Το τραγελαφικό αποτέλεσμα είναι οι μαθητές - αθλητές από την αρχή της χρονιάς να πηγαίνουν όπως - όπως στα αθλητικά σχολεία και να μην κάνουν ούτε καν γυμναστική...
Αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών από τα σχολεία του Πειραιά συναντήθηκε με τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Μ. Κοντογιάννη, ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, παρέπεμψε στην εγκύκλιο που είχε εκδοθεί στα μέσα Νοέμβρη και στην οποία ξεκαθαριζόταν ότι το υπουργείο «θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος τα Τμήματα εκείνα για τα οποία δεν απαιτείται δαπάνη μεταφοράς των μαθητών». Με βάση αυτή αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα να εγκριθεί ποια Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης θα λειτουργήσουν και ανάλογα θα σταλούν γυμναστές. Πάντως, ήδη η κατάσταση που διαμορφώθηκε έχει αποψιλώσει σε ένα βαθμό τα αθλητικά σχολεία, τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί εκτιμούν πια ότι πάνε για πλήρη κατάργηση. Σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους των φορέων, ο ειδικός γραμματέας εκτίμησε ότι περίπου τα μισά ΤΑΔ πανελλαδικά θα κλείσουν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που απασχολούν και το μεγάλο κόστος τους.
Επιπλέον, εκπαιδευτικοί και γονείς έθεσαν και το ζήτημα της επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές και επιβεβαιώθηκε ότι θα είναι μειωμένη, παρά τις αυξημένες ανάγκες.