Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Για τον αγώνα των εργαζομένων στα κέντρα δια βίου μάθησης

29/02/2016 - 19:55

Το ΔΣ της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα κέντρα δια βίου μάθησης που στις 29/02/2016 χάνουν τη δουλειά τους.

 Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη που κλείνει το έργο των ΚΔΒΜ με αποτέλεσμα οι 450 διοικητικοί εργαζόμενοι και χιλιάδες εκπαιδευτές ενηλίκων μένουν άνεργοι, αντιμέτωποι με υποχρεώσεις (ΟΑΕΕ, φόρους, κα). Δομές οι οποίες λειτούργησαν στο πλαίσιο των δήμων και επιμόρφωσαν δωρεάν χιλιάδες εκπαιδευόμενους βάζουν λουκέτο.

Η υπόσχεση για την επαναλειτουργία των κέντρων το Σεπτέμβρη του 2016 δεν είναι εγγυημένη, γιατί η υλοποίηση του έργου μέσω ΕΣΠΑ είναι στον αέρα. Ο νέος σχεδιασμός, αν ισχύσει, προβλέπει την κατάργηση του 70% των θέσεων στελεχών που λειτουργούσαν το πρόγραμμα. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, συνεχίζει πιστά την εφαρμογή της πολιτικής που εναλλάσσει παλιούς και νέους εργαζόμενους στην ανεργία, με συμβάσεις έργου που ξεχαρβαλώνουν τα εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι δεν ήμαστε επαίτες ούτε ωφελούμενοι. Δεν συμβιβαζόμαστε με μια ζωή λάστιχο χωρίς δικαιώματα.

Απαιτούμε απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος, σε όλα τα ΚΔΒΜ της χώρας, κανείς εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του και πλήρης χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα