Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου:Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο.

14/01/2016 - 23:34

Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, της διάλυσης του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος έρχεται με το νέο νομοσχέδιο να βάλει ταφόπλακα στον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Με αυτό το τρόπο νομιμοποιεί όλες τις προηγούμενες αντιδραστικές αλλαγές και προσθέτει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων.

Η κατάργηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα των συντάξεων έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση τόσο των νυν συνταξιούχων όσο και των νέων. Ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη σε αυτούς που βρίσκονται ήδη σε παραγωγική ηλικία μιας και λόγω του υψηλού ποσοστού ανεργίας αλλά και των ελαστικών σχέσεων που επικρατούν, δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις  για να βγουν ακόμη και στα 67 τους έτη. Για όσους τυχερούς καταφέρουν να πάρουν την όποια σύνταξη αυτή θα είναι ουσιαστικά ένα επίδομα.

Η στρατηγική στόχευση είναι να περάσει η ασφάλιση στα χέρια ιδιωτών, μεγάλων καπιταλιστικών ομίλων, απαξιώνοντας πλήρως τα δημόσια ταμεία. Αυτή η εξέλιξη θα ανοίξει το δρόμο για ακριβοπληρωμένες παροχές υγείας, μειωμένες παροχές και δικαιώματα. Ανοίγει το δρόμο για να βρει διέξοδο από τη κρίση το κεφάλαιο. Γι 'αυτό και δεν είναι τυχαία η συναίνεση των εργοδοτικών ενώσεων σε αυτό το σχέδιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο για άλλη μια φορά στη προσπάθεια της να περάσει το νομοσχέδιο με τις λιγότερο δυνατές αντιδράσεις, αφού χρησιμοποιώντας ψέματα, συκοφαντίες αλλά και αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής επιτέθηκε στο εργατικό λαϊκό κίνημα που αντιστέκεται. Η Β ΕΛΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια των προκατόχων της.  

Αυτή η επίθεση πρέπει να μας βρει προετοιμασμένους, οργανωμένους στα σωματεία μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των παπαγάλων της. Να δυναμώσουν οι αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Το ΔΣ αποφασίζει τη συμμετοχή της Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στην απεργία, όποτε και αν αυτή εξαγγελθεί, με επίκεντρο το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην ημερίδα που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και η ΕΛΜΕ στην Κω το Σάββατο 16/01/2016 και ώρα 17:00 στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.  

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΥΣΣΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                                                               ΚΡΙΑΡΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα