ΒΕΡΟΙΑ : Προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών

09/10/2010 - 12:10
Συντονισμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Βέροιας, εξελίχθηκε το πρωί της Πέμπτης, με πρωταγωνιστές τον γυμνασιάρχη και την Αστυνομία. Οι μαθητές του Γυμνασίου, με κείμενο υπογραφών υιοθέτησαν το πλαίσιο του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη κατάληψη την Πέμπτη 7 Οκτώβρη. Την Πέμπτη, με το κλείσιμο του σχολείου, άνδρες της Αστυνομίας πήγαν επιτόπου, ζήτησαν από τους μαθητές να τους δώσουν τα αιτήματά τους και στη συνέχεια τους απείλησαν ότι θα τους πάνε στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, ο γυμνασιάρχης έκοψε τις αλυσίδες, που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές στις πόρτες και άρχισε να απειλεί με αποβολές. Την ίδια ώρα υποτιθέμενοι «αγανακτισμένοι γονείς» εμφανίσθηκαν στο χώρο και άρχισαν να επιτίθενται φραστικά στους μαθητές.

Την επιχείρηση τρομοκράτης των μαθητών καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Ημαθίας της ΚΝΕ. Συγκεκριμένα, σημειώνει: «Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, του ΔΝΤ με την πολιτική του μνημονίου έχει μετατρέψει την Παιδεία σε αβάστακτο οικονομικό φορτίο για τη λαϊκή οικογένεια. Την ώρα που τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας πετιούνται έξω από τα σχολεία, αφού κάθε λαϊκή οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον 700 ευρώ για τη μόρφωση του παιδιού της κάθε μήνα. Την ώρα που οι μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες των 30 μαθητών με ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές, π.χ. 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο κ.ά. Την ώρα που ζητάνε από τους μαθητές να πληρώσουν για βιβλία, αναλώσιμα, πετρέλαιο θέρμανσης.

Κατηγορούν τους μαθητές, και τους απειλούν γιατί κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που ξεζουμίζει τις τσέπες των γονιών τους και τους ετοιμάζει ένα μέλλον βάρβαρο.

Η τρομοκρατία του μαθητικού κινήματος δε θα περάσει.

Καλούμε τους μαθητές να συσπειρωθούν γύρο από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων και να παλέψουν μαζί με τους γονείς τους, τους καθηγητές τους, το ΠΑΜΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα