ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΦΥΛΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

10/02/2013 - 14:37

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στην τακτική συνεδρίασή του στις 6/2/2013 ασχολήθηκε με θέματα που θα απασχολήσουν τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καισαριανής στις 7/6/2013 και αποφάσισε τα παρακάτω.


α. Υποχρηματοδότηση σχολείων

Το ποσό των 20.895,57 € που δίνεται στην Α/θμια σχολική επιτροπή της Καισαριανής υστερεί κατά πολύ από τις ανάγκες των σχολείων. Δεν επαρκεί να καλύψει ούτε τα βασικά λειτουργικά έξοδα των σχολείων και τα ήδη μέχρι τώρα χρέη τους, αναλογιζόμενοι βέβαια ότι μεγάλο μέρος του ποσού θα διατεθεί στη θέρμανση των σχολείων .

Γίνεται επιτακτικά αναγκαίο η υλοποίηση των αιτημάτων του Συλλόγου μας και άλλων φορέων, που έγιναν και ομόφωνη απόφαση του ανοιχτού Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στις 3/10/2012 για:

  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων.

  • Δωρεάν βιβλία (π.χ. ξενόγλωσσα Λυκείου), δωρεάν εκδρομές για όλα τα παιδιά.

  • Δωρεάν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο στα σχολεία.

  • Έκτακτη χρηματοδότηση στα σχολεία.

  • Παύση πληρωμών όλων των ΔΕΚΟ από τις σχολικές επιτροπές.

  • Άρνηση πληρωμής και απαίτηση για Διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών στις ΔΕΚΟ.

  • Αφορολόγητη διανομή θέρμανσης σε όλα τα σχολεία με κεντρική ευθύνη του κράτους.

  • Απαλλαγή ΦΠΑ για όλες τις συναλλαγές των σχολικών επιτροπών.

Στα πλαίσια αυτής φυσικά της υποχρηματοδότησης εντάσσεται και η έλλειψη έργων συντήρησης και επισκευής των σχολείων. Εκτός και αν η δημοτική αρχή μετά τους σοβάδες που έπεσαν, τα υπόστεγα που τρέχουν, τις αυλές που με τη βροχή μετατρέπονται σε λίμνες …ισχυρίζεται ακόμα και αισθάνεται ικανοποιημένη από τη συντήρηση των σχολείων που έγινε φέτος.

 

β) Φύλαξη των σχολείων

Γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη η φύλαξη των σχολείων και γενικά η ασφάλεια του περιεχομένου τους (εποπτικά μέσα, αρχεία, βιβλία, Η/Υ...) μετά τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις τους τα τελευταία χρόνια (4ο,5ο Νηπιαγωγεία, 1ο Δημοτικό... και πριν λίγες μέρες το 7ο Δημοτικό). Είναι απαραίτητο ο Δήμος να λάβει μέτρα (φύλακες, πόρτες ασφάλειας, φωτισμός...) ώστε να σταματήσει το φαινόμενο, διαφορετικά θα έχουμε πρόβλημα γιατί θα χαθούν πολύτιμα πράγματα.

 

γ. Παραχώρηση χώρων

Ως προς την παραχώρηση των αύλειων χώρων του 1ου – 7ου Δημοτικού σχολείου στο Κατηχητικό επισημαίνουμε τα εξής:

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι ο πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας κράτους.

Πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εμπλέκεται η εκκλησία στην εκπαιδευτική διαδικασία ούτε να μπαίνει στους σχολικούς χώρους με οποιαδήποτε μορφή.

Είναι απαράδεκτο η εκκλησία να αναλαμβάνει την άθληση των παιδιών μας έχοντας την κάλυψη του Δήμου, εκμεταλλευόμενη τη συνειδητή υποβάθμιση του αθλητισμού από το αστικό κράτος.

Αλήθεια ποιος ελέγχει αυτούς που θα «αθλούν» προσηλυτίζοντας τα παιδιά μας;

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε έναν που εκμεταλλεύεται τη συνειδητή αδιαφορία του κράτους για να εμπλακεί σε εκπαιδευτικές διαδικασίες.

Πάγια θέση μας είναι μαζικός λαϊκός αθλητισμός για όλον τον κόσμο και για τα παιδιά με ευθύνη των κρατικών φορέων και με μόνιμους διορισμένους γυμναστές.

Πάντως η εκκλησία έχει χώρους που μπορεί να χρησιμοποιήσει για τις δραστηριότητές της.

Καλούμε τις συναδέλφους δ/ντριες των σχολείων να στηριχτούν στην απόφαση του Συλλόγου και να μη συνηγορήσουν σ΄ αυτή την παραχώρηση.

Πάντως, την ίδια στιγμή που επιχειρηματίες, εκκλησία και ΜΚΟ και άλλοι φορείς αμφιβόλου ποιότητας μπαίνουν στα σχολειά μας, ο Δήμος με πολύ φειδώ και γραφειοκρατική διαδικασία δυσκολεύει την παραχώρηση χώρων σε φορείς των εργαζομένων.

 

δ. Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής στα σχολεία

Καταγγέλλουμε την εκμετάλλευση της έλλειψης υγειονομικής πρόληψης και φροντίδας των παιδιών από το κράτος και την ανάθεσή της σε διάφορους φιλεύσπλαχνους και φιλάνθρωπους φορείς και ΜΚΟ που τελικό σκοπό έχουν όχι την υγεία των παιδιών αλλά το κέρδος. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που εφαρμόζει ο Δήμος σε σχολεία της πόλης.

Ζητάμε από τους γονείς και τους συναδέλφους των σχολείων την άρνηση συμμετοχής τους στην εν λόγω διαδικασία.

Ζητάμε να μην καταγραφούν τα προσωπικά στοιχεία των μαθητών, γιατί σίγουρα αυτά θα καταλήξουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να μπουν στα σχολεία και δια μέσου αυτών στην τσέπη των λαϊκών οικογενειών.

Απαιτούμε η πρόληψη και η θεραπεία να παρέχεται δωρεάν για όλους τους πολίτες μόνο από τις δημόσιες δομές υγείας ( Κέντρα υγείας, ΙΚΑ, Νοσοκομεία).

Φιλανθρωπική διαχείριση της φτώχειας δε θέλουμε.

Απαιτούμε αυτά που μας ανήκουν. Ζωή και δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 Ο Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος Καρράς Κων/νος

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα