Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Subscribe to Νέα από το Π.Α.ΜΕ feed
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 1 min 52 sec ago

Όλες και Όλοι στο Συλλαλητήριο 9 Νοέμβρη στις 18.30 στο Σύνταγμα

Fri, 20/10/2017 - 23:21

 

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την απόλυτη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων, όπως της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα σημαντικό πλήγμα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα με το χτύπημα της οργάνωσης των εργατικών αγώνων, στη συλλογική πάλη και του δικαιώματος στην απεργία. Προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα της, διότι γνωρίζει πως ότι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση για τον εργαζόμενο λαό αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ καθώς εμπλέκει τη χώρα σε θανάσιμους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα «φωτιά» για το λαό. Η χώρα μας εμπλέκεται πιο ενεργά στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται σε νέες σκληρές θυσίες για να εκπληρώνονται οι «συμβατικές υποχρεώσεις» της χώρας σε εξοπλιστικές δαπάνες. Ο εκσυγχρονισμός των «F-16», για τον οποίο θα δαπανηθούν 2,4 δισ. ευρώ, ομολογείται ότι υπηρετεί την αναβάθμιση της επιχειρησιακής ικανότητας του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι  δεσμεύσεις για αναβάθμιση της βάσης της Σούδας.

Η διάθεση του 2% του ΑΕΠ για εξοπλισμούς στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ και οι νέες συμφωνίες δισ. ευρώ στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία, με αιχμή την αναβάθμιση του στόλου των F16, προστίθενται πάνω στα 3 δις ευρώ που πηγαίνουν κάθε χρόνο σε νατοϊκούς εξοπλισμούς, ασκήσεις και αποστολές την ίδια στιγμή που πετσοκόβονται κονδύλια σε σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα.

Απαντάμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας με μαζικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, στις 9 Νοέμβρη, στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις.

Καλούμε σε αποφάσεις συμμετοχής τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Με οδηγό την πείρα από την επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, τη νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, τη θηλιά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σε κάθε εργατικό-λαϊκό σπίτι, να οργανώσουμε την άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

 • ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
 •  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
 •  Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
 •  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό.
 •  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν την λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων,  τις εργατικές διεκδικήσεις.
 •  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 •  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
 •  Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις, έξω από τα σύνορα.
 •   Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
 •  Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

 

Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών : Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να συμμετέχουν μαζικά στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στις 6.30μ.μ

Fri, 20/10/2017 - 20:23

Όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ συντηρεί μια συζήτηση για το πώς υποτίθεται θα αντιμετωπιστεί το αισχρό καθεστώς της μόνιμης εργασιακής ομηρίας μας. Καλλιεργεί ελπίδες και προσδοκίες, προσπαθεί να επαναπαυτούν οι εργαζόμενοι μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις.

Εξαγγέλλουν ότι θα έρθει άλλος αέρας και η “ανάπτυξή” τους θα δικαιώσει τους κόπους και την εργασία των καθαριστριών που εργάζονται με εξευτελιστικά δικαιώματα σε ένα χώρο που διαμορφώνεται η προσωπικότητα των παιδιών.

Εμείς ζούμε ήδη στο πετσί μας την «δίκαιη ανάπτυξή» τους :

Προσμετράμε τις 15 απολύσεις των συναδελφισσών καθαριστριών στο Δήμο Ζίτσας, τους 11 απολυμένους τραπεζοκόμους στο Χατζηκώστα και τους 150 εργολαβικούς εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Μας θέλουν ακόμα πιο φθηνές, ευέλικτες εργαζόμενες χωρίς δικαιώματα, με δουλειά με ημερομηνία λήξης. Με απολύσεις, χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με σακατεμένους εργαζόμενους θα έρθει η “ανάπτυξη” που διαλαλούν.

Για τις απολύσεις των σχολικών καθαριστριών τόσο η κυβέρνηση όσο και η δημοτική αρχή στη Ζίτσα χρησιμοποιούν το επιχείρημα της καταπολέμησης της ανεργίας. Λένε δηλαδή ότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και κρύβουν ότι για κάθε μια θέση εργασίας, που φτιάχνουν, δημιουργούν ταυτόχρονα και έναν καινούργιο άνεργο. Επενδύουν στην εξαθλίωση των ανέργων για να νομιμοποιήσουν τις απολύσεις των συμβασιούχων.

Η Δημοτική αρχή της ΝΔ στη Ζίτσα που με προκλητικότητα έφτασε να περηφανεύεται για τους χειρισμούς της που αφορούν στην κατάσταση στα σχολεία, προσπάθησε να καλυφθεί πίσω από την νομιμότητα που της δίνει η αντεργατική νομοθεσία που διατηρεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να δικαιολογήσει τις απολύσεις. Η απόφαση για τις απολύσεις δεν θα έβρισκε νομιμοποίηση χωρίς τη βοήθεια της αντιπολίτευσης (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης) που μετέτρεψε την απόφαση για επαναπρόσληψη σε ψήφισμα. Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή της ΝΔ στη Ζίτσα βάζει το “λιθαράκι” της στη “δίκαιη ανάπτυξη” της Κυβέρνησης. Δίνει το μήνυμα στους βιομήχανους της περιοχής να διώχνουν κόσμο χωρίς να λογαριάζουν τίποτα, να προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις. Γι αυτό άλλωστε θα τρέξει όχι απλά να συμμετέχει αλλά να πιάσει και από νωρίς “στασίδι” στο αναπτυξιακό συνέδριο που θα γίνει στην πόλη μας.

Οι καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας δεν νομιμοποίησαν στην συνείδησή τους ότι “ο νόμος του Κράτους είναι πάνω απ'όλους” γι'αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα σχεδίασαν τον αγώνα τους μέσα από συλλογικές διαδικασίες μαζί με το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων έχοντας συμπαραστάτες και αλληλέγγυους τα ταξικά σωματεία, τους μαθητές και τους γονείς της περιοχής, όλους όσοι συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου στην Ελεούσα.

Οι σχολικές καθαρίστριες, έχουμε καθαρό ότι εμείς δουλεύουμε, εμείς παράγουμε και η κυβέρνηση μαζί με τις δημοτικές αρχές προστατεύουν τα αφεντικά που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αυξάνουν τα κέρδη τους από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Όσο ο στόχος της “ανάπτυξης” είναι τα κέρδη των αφεντικών, τόσο θα κόβονται κονδύλια από την παιδεία, από την καθαριότητα των σχολείων, τόσο εμείς θα παραμένουμε στην εργασιακή ομηρία των συμβάσεων για να περισσεύει “ζεστό χρήμα” για τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η “ανάπτυξη” που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο. Αυτή την ανάπτυξη θέλουν να προπαγανδίσουν στο συνέδριο που θα γίνει στην πόλη μας.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες να συνεχίσουν την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για μισθούς που να μας επιτρέπουν να ζούμε με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Για κατάργηση του κριτηρίου των αιθουσών, του καθεστώτος των συμβάσεων έργου που μας θεωρεί εργολάβους αντί για σκληρά εκμεταλλευόμενες εργαζόμενες. Για παροχή μέσων ατομικής προστασίας και γιατρών εργασίας. Αυτή είναι η ανάπτυξη που μας αξίζει.

Είναι κοινός ο αγώνας των καθαριστριών στα Γιάννενα και τη Ζίτσα για να αποτρέψουμε τις απολύσεις και να παλέψουμε μαζί για ένα σύγχρονο σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, για ένα ενιαίο δημόσιο δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο που δε θα κάνει διακρίσεις στις ζωές μας.

Καλούμε όλες τις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να συμμετέχουν μαζικά στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Ιωαννίνων την Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στις 6.30μ.μ

 

Ψήφισμα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων - Φορέων : ΣΤΟΠ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Fri, 20/10/2017 - 20:04

Τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ - ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΦΤΩΧΕΙΑ-ΠΟΛΕΜΟΥΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

Παρά τις συνεχείς διαψεύσεις από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ που δεν σταματά να παίρνει συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ, το μεγάλο κεφάλαιο για τη σταθερή στήριξη που προσφέρει στα σχέδια τους να αιματοκυλούν τους λαούς, είναι αποκαλυπτική η ενοχή της, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα που επιβεβαιώνουν την προετοιμασία της Νατοϊκής βάσης στον Άραξο να υποδεχτεί πυρηνικά όπλα.

Ήδη, η σημερινή Κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των Κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δίνει Γη και Ύδωρ στα γεράκια των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

 • Έκανε το Αιγαίο ΝΑΤΟική Λίμνη, καλώντας τους φονιάδες των λαών να περιπολούν στο Αιγαίο

 • Ανανέωσε την παραχώρηση της Βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, δίνοντας τους το πάτημα που θέλουν για να αιματοκυλούν τους λαούς της περιοχής.

 • Έχει παραδώσει λιμάνια, αεροδρόμια, την γη, τον αέρα και το νερό της Ελλάδας στους δολοφόνους των λαών για να πηγαινοφέρνουν τους στρατούς τους και υπέγραψε με τις ΗΠΑ τώρα τη δημιουργία νέων Βάσεων για το ΝΑΤΟ και επέκταση των παλιών.

 • Συμμετέχει ενεργά με Ελληνικές Δυνάμεις σε 13 ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης και δίνει χείρα βοηθείας σε κάθε επέμβαση των ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στον λαό, την ίδια στιγμή είναι μια από τις 4 χώρες παγκοσμίως που δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς (τρίτη σε επίπεδο ΕΕ και πέμπτη στον κόσμο στην κούρσα των εξοπλισμών). Και επιπλέον έκλεισε συμφωνία με τις ΗΠΑ 2,5 δις για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F16.

Από τη μια καταδικάζει τον λαό στην πείνα, και από την άλλη βάζει πάνω απ’ το κεφάλι του μια ωρολογιακή –πυρηνική- βόμβα που περιμένει να εκραγεί!

Σε μια περίοδο που οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, η κλιμάκωση των συγκρούσεων και η επιθετικότητα οξύνεται, όπως οξύνεται και η διαπάλη για τις αγορές, τους δρόμους μεταφορών και τις ενεργειακές πηγές, αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, η συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ-ΘΑΝΑΤΟΣ για τους εργαζομένους και τον λαό.

ΣΤΟΠ στα Πυρηνικά Σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Έξω οι Βάσεις και οι Αμερικανοί

ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Εργατικά Κέντρα:

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Άρτας

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ιωαννίνων

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας

 • Εργατικό Κέντρο Νάουσας

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

 • Εργατικό Κέντρο Πειραιά

 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

 

Ομοσπονδίες:

 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών

 • Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας

 • Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

 • Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ & ΕΤΜ

 • Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας

 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

 

Συνδικάτα:

Γάλα – Τρόφιμα - Ποτά

 • Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής

 • Σωματείο Εργαζομένων στην TASTY FOODS Α.Ε.

 • Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ

 • Σωματείο Εργαζομένων ΦΑΓΕ

 • Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας

 • Σωματείο Εργαζομένων στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

 • Σωματείο Εργαζομένων Διαλογής και Ψύξης Φρούτων και Λαχανικών Νάουσας

 • Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Λάρισας

 • Σύλλογος Εργαζομένων στην Εταιρία Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε.

 

Εμπόριο - Υπηρεσίες

 • Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση LIDL Ελλάς & ΣΙΑ Ο.Ε. Αττικής

 • Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνών

 • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας

 • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας

 • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ»

 

Δημόσιο

 • Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 • Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων

 

Κατασκευές

 • Ένωση Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Συναφή Επαγγέλματα Ν. Αιτωλοακαρνανίας

 • Συνδικάτο Οικοδόμων & Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά & στις Κατασκευές Αθήνας

 

ΟΤΑ

 • Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού

 • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ. Αναργύρων Καματερού Αττικής

 • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

 • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης

 • Σωματείο Εργαζομένων και Υπαλλήλων Δήμου Αγίας Βαρβάρας

 • Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Βριλησσίων

 • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης

 • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

 • Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ικαρίας και Δήμου Φούρνων

 • Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Περάματος

 

Κλωστοϋφαντουργία – Ιματισμός - Δέρμα

 • Σωματείο Κλωστοϋφαντουργίας Νάουσας «ΚΛΩΘΩ»

 • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αττικής

 • Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Λάρισας

 • Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας Νομού Καστοριάς

 • Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών – Ιματισμού – Δέρματος Ν. Αγρινίου

 

Επισιτισμός – Τουρισμός - Ξενοδοχεία

 • Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο Miramare Wonderland

 • Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο ROYAL OLYMPIC

 

Φάρμακο

 • Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Μεσσηνίας

 

Τηλεπικοινωνίες - Πληροφορική

 • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Ν. Αττικής

 

Λογιστές

 • Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης

 • Ένωση Λογιστών Ν. Λάρισας

 

Ενέργεια

 • Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Αττικής-Βοιωτίας-Εύβοιας-Κορίνθου

 

Συνταξιούχοι

 

 • Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΚΟ & Τραπεζών

 • Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου

 • Σύνδεσμος Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών

 • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Αιτωλοακαρνανίας

 

 

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Οκτώβρη από τις 10 π.μ. έως τις 12 π.μ, ώστε να πραγματοποιηθεί η αγωνιστική υποδοχή του υφυπουργού Υγείας

Fri, 20/10/2017 - 19:56

Συνάδελφοι-ισσες,

Ο καθένας πλέον μπορεί να δει πιο καθαρά ότι οι τρόποι με τους οποίους, κυβέρνηση-ΕΕ- εργοδοσία, προσπαθούν να ξεμπερδέψουν με όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει είναι πολλοί, αλλά Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΝΑΣ: πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, αναλώσιμο, με όλο και λιγότερα δικαιώματα.

Στον αντιλαϊκό αυτό σχεδιασμό σήμερα συμμετέχουν πιο ενεργά και οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσλαμβάνοντας κατά κανόνα εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η καθαριότητα και η σίτιση γίνεται το προνομιακό πεδίο: 1. για αύξηση των ελαστικά εργαζομένων στα νοσοκομεία ανοίγοντας τον δρόμο για όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία., 2. για απολύσεις με το πρόσχημα ότι μεσολαβεί και ο ΑΣΕΠ στις νέες ατομικές συμβάσεις, οπότε οι απολύσεις αυτές είναι «ηθικές» 3.για εμπόριο ελπίδας προς τους ανέργους για ένα ξεροκόμματο με ημερομηνία λήξης την 31η -12 -2018.

Με το πρόσχημα της εκδίωξης των εργολάβων και του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατούσε, φέρνουνε μια νέα παραλλαγμένη εκδοχή του ίδιου εργασιακού μεσαίωνα μέσω των ατομικών συμβάσεων, εξαπολύοντας μια προπαγάνδα ψεμμάτων για το τι αυτές σημαίνουν για τους εργαζόμενους.

Στο νοσοκομείο Χ/κώστα τον Σεπτέμβριο, που εφαρμόστηκαν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας στην σίτιση από τους 11 εργολαβικούς εργαζόμενους πετάχτηκαν στο δρόμο οι 10 από αυτούς.

Στο ΠΓΝΙ που ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης φυλάκων με ατομικές συμβάσεις εργασίας, από τους 11 εργολαβικούς πετιούνται στο δρόμο οι 5 από αυτούς.

Στην νέα προκήρυξη του ΠΓΝΙ για σίτιση και καθαριότητα ένας μεγάλος αριθμός από τους 160 εργαζόμενους θα βρεθεί στο δρόμο μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, αλλά και όσοι προσληφθούνε θα απολυθούνε χωρίς δικαίωμα ανανέωσης σύμβασης ή νέας συμμετοχής σε ανάλογη προκήρυξη στις 31-12-2018.

Είναι μια ακόμη απόδειξη για το ποιά είναι η ανάπτυξη που θα παρουσιάσουνε στο «αναπτυξιακό συνέδριο» στα Γιάννενα. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Είναι ένας ακόμη λόγος οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ηπείρου να ακυρώσουνε την προπαγανδιστική προσπάθεια της κυβέρνησης ότι φέρνει μια δίκαιη ανάπτυξη, συμμετέχοντας στο μεγάλο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 24 Οκτώβρη από τις 10 π.μ. έως τις 12 π.μ, ώστε να πραγματοποιηθεί η αγωνιστική υποδοχή του υφυπουργού Υγείας κ. Πολάκη που θα επισκεφθεί το ΠΓΝΙ, για να διεκδικήσουμε:

 • Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα και σίτιση στο ΠΓΝΙ με όποιο πρόσχημα κι αν προβάλλεται μέσω της μοριοδότησης του.

 • Να πάρουν πίσω την επικίνδυνη λογική των ατομικών συμβάσεων που ορίζουνε ότι το προσωπικό καθαριότητας και σίτισης καλύπτει απρόβλεπτες και επιτακτικές ανάγκες

 • Να μονιμοποιηθεί το προσωπικό που εργάζεται στην συντριπτική του πλειοψηφία από 2 έως 17 χρόνια, όσες εργολαβικές εταιρίες κι αν περάσανε από το ΠΓΝΙ, καλύπτοντας μόνιμες και προβλέψιμες ανάγκες

 • Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ένωση Υπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων : Μπροστά στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ήπειρο» που διοργανώνει η κυβέρνηση στείλουμε μήνυμα με το πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 18.30

Fri, 20/10/2017 - 18:11

Μπροστά στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ήπειρο» που διοργανώνει η κυβέρνηση 23- 24/10 στα Γιάννενα με μπροστάρη τον πρωθυπουργό εμείς οι εργαζόμενοι και άνεργοι στον επισιτισμό - τουρισμό , πρέπει να στείλουμε μήνυμα:

Με τη μαζική μας παρουσία στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη στις 24/ 10 στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο!

Γιατί εμείς ξέρουμε τι σημαίνει «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» από πρώτο χέρι:

 

Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή!

 

 • Eίμαστε εμείς που πάνω στις δικές μας πλάτες βγήκαν τα ρεκόρ κερδών για τους ξενοδόχους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

 • Eίμαστε εμείς που είτε μας έχουν απλήρωτους είτε μας πληρώνουν με κουπόνια, την ίδια ώρα που επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους όπως στο Διεθνές, στην Όαση, στο Μaison.

 • Eίμαστε εμείς που πληρωνόμαστε με 500 ευρώ και βγάζουμε δουλειά για δύο, την ώρα που ανοίγουν νέα μαγαζιά ακόμα και στο εξωτερικό όπως στο mikel .

 • Eίμαστε εμείς που δουλεύουμε ατελείωτες ώρες , χωρίς ρεπό με απλήρωτες υπερωρίες ενώ τρέχουμε σε όλα τα πόστα όπως συμβαίνει σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής μας.

 • Eίμαστε αυτοί που μας λένε ότι είμαστε πολύ τυχεροί που δουλεύουμε στη βαριά βιομηχανία της χώρας. Να χαιρόμαστε που έχουμε δουλειά και έχουμε πελάτες. Να μη γκρινιάζουμε γιατί έτσι είναι η φύση της δουλειάς και αν τολμήσουμε να παραπονεθούμε μετά από 10ωρα και χωρίς ρεπό «ότι δεν αντέχουμε άλλο» ξαφνικά γινόμαστε αντιπαραγωγικοί και τεμπέληδες για την εργοδοσία.

Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό γιατί εμείς ξέρουμε ότι..

ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

 

Πρέπει να παλέψουμε να ακουστούν δυνατά τα αιτήματά μας για ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα! Σε κάθε χώρο δουλειάς ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751€. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.

 • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Κατάργηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.

 • Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που μας τσακίζει.

 • Μέτρα στήριξης των ανέργωνμε χορήγηση επιδόματος 600€ μηνιαίως.Πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους.

 • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία

 • Να μην τολμήσουν να φέρουν ΑΝΤΙσυνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

 

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων : Όλοι στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Fri, 20/10/2017 - 18:09

Συνάδελφοι,

Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα Αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ‘ανάκαμψη’ της οικονομίας». Βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας. Αυτά θα έρθει να πει κι εδώ.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Γι αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα ενταθούν με νέες μειώσεις μισθών, με προσπάθεια κατάργησης των Σ.Σ.Ε. ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις, με νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

Όμως αλήθεια τι συμφέρον έχουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους μεγάλους ομίλους να γιγαντώνονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους;

Τι κέρδισαν οι εργάτες του Νιτσιάκου από τον τριπλασιασμό της παραγωγής τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης;

Της Πίνδου που ανακοινώνει νέες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ;

Του Χήτου, του Βίκου που τη χρονιά που πέρασε είχε κύκλο εργασιών 78 Εκατομμυρίων ευρώ; Και ανακοίνωσε νέες επενδύσεις 25 εκατομμυρίων;

Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ και οι μικροί κτηνοτρόφοι που μειώθηκε 7 λεπτά το κιλό η τιμή στο γάλα, από την αύξηση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες κατά 40%;

Όλα αυτά τα χρόνια το «κέρδος» για εμάς είναι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ - μειώσεις μισθών – εντατικοποίηση – τρομοκρατία – πληρωμή με κουπόνια – ελαστικές μορφές εργασίας κτλ.

Μας λέει η κυβέρνηση ότι η Ήπειρος βγαίνει από την απομόνωση με τους οδικούς άξονες ΙΟΝΙΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο λαός δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους δρόμους με τα πανάκριβα διόδια (75 ευρώ πήγαινε – έλα Γιάννενα - Αθήνα).

Η αλήθεια είναι ότι η ΤΕΡΝΑ έβαλε μόνο το 16,5% δικά τους κεφάλαια για την κατασκευή του δρόμου και θα τον εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 30 χρόνια.

Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδόμοι δούλεψαν με εξευτελιστικά μεροκάματα ήλιο με ήλιο.

Μιλάνε για το θαύμα του Τουρισμού. Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το θαύμα αυτό σημαίνει 15% μειώσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτη μαθητεία. Σημαίνει καταπατήσεις ακτών και δασών από τους καπιταλιστές.

Παραμυθιάζουν το λαό ότι προσδοκάμε μεγάλα οφέλη από της εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή μας. Πετρέλαιο μπορεί να βρεθεί. Όμως αυτό θα είναι για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι για το λαό.

Επιπλέον δε μπορεί να μη σκεφτούμε ότι αυτοί οι ενεργειακοί κολοσσοί φέρνουν μαζί τους την ενίσχυση της Στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ που λειτουργούν σαν ομπρέλα προστασίας των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους.

Συνάδελφοι, έχουμε πλέον την εμπειρία ότι η ανάπτυξή τους χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.

Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που βγάζει στο σφυρί ηλεκτρονικά τα σπίτια μας.

Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που στέλνει τα παιδιά μας για μεροκάματο στο εξωτερικό.

Δεν είναι δική μας ανάπτυξη αυτή που την υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία τα κάνει νέα πεδία κερδοφορίας.

Αυτή η ΑΝΑΠΤΥΞΗ είναι μόνο για τους καπιταλιστές.

Αυτήν τους την ανάπτυξη υπηρετεί ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Στην ίδια ρώτα και η Ν.Δ. και τα υπόλοιπα Αστικά κόμματα παρά τις όποιες επιμέρους κόντρες τους για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής για λογαριασμό του κεφαλαίου, υπηρετούν τον ίδιο στρατηγικό στόχο.

Τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων.

Από την πλευρά μας:

Προετοιμαζόμαστε, βάζουμε στον αγώνα και νέες δυνάμεις χωρίς καμιά καθυστέρηση, δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση - Ε.Ε. στους περιβόητους θεσμούς, στη μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματά της και τους ανθρώπους τους στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Χτίζουμε την πλατιά κοινωνική συμμαχία με όσους χτυπιούνται από αυτή τη πολιτική. Τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους – τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ – την νεολαία – τους συνταξιούχους.

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά με την απαίτηση να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο επίκεντρο η κάλυψη των δικών μας, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε κάθε έντιμο εργαζόμενο, κάθε σωματείο κάθε επιτροπή αγώνα σε πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη. Παλεύουμε για :

 • Μέτρα στήριξης των ανέργων, με την χορήγηση επιδόματος 600 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα είναι στην ανεργία, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πλήρη ασφαλιστική κάλυψή τους.

 • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

 • Την επιστροφή όλων όσων μας έκλεψαν κυβερνήσεις και εργοδοσία από τους μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης.

 • Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα που ήταν πριν την κατάργηση των ΣΣΕ. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.

 • Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.

 • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.

 • Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

24 ΟΚΤΩΒΡΗ 6.30μ.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων : Όλοι στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Fri, 20/10/2017 - 17:53

Μπροστά στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Ήπειρο» που διοργανώνει η κυβέρνηση στα Γιάννενα με μπροστάρη τον πρωθυπουργό εμείς οι εργαζόμενοι και άνεργοι του εμπορίου, του ιδιωτικού τομέα στέλνουμε μήνυμα:

 •  Με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο, με τα αιτήματα μας!
 • Με τη μαζική οργάνωση μας στα σωματεία, με οργάνωση της πάλης παντού.

 • Με τη στάση μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, με ψηλά το κεφάλι να διεκδικούμε όσα μας πήραν, να διεκδικούμε όσα μας ανήκουν, να αντιστεκόμαστε στα νέα μέτρα που θέλουν να μας φορτώσουν για να έρθει η περιβόητη «ανάπτυξη».

 

Ξέρουμε από πρώτο χέρι ποια είναι η «ανάπτυξη» που διαφημίζουν:

 

 • Εργαζόμενοι που δουλεύουν μέχρι λιποθυμίας και παιδιά ανέργων και άνεργοι που λιποθυμούν από ασιτία.

 • Εργαζόμενοι που απολύονται ομαδικά γιατί είναι άνω των 25 και κοστίζουν ακριβά και άνεργοι που προσλαμβάνονται με μισθούς και δικαιώματα του επιδόματος ανεργίας και κάτω.

 • Εργαζόμενοι που δουλεύουν ήλιο με ήλιο με απλήρωτες υπερωρίες, που δουλεύουν Κυριακές χωρίς να βλέπουν την οικογένεια και τα παιδιά τους.

 • Μαθητές που παρατάνε το σχολείο και φοιτητές που δεν πάνε να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους.

 • Λαϊκά σπίτια που κατάσχονται, που κόβονται ρεύματα και νερά και δημόσιες εκτάσεις χαρίζονται στα μονοπώλια, να διαγράφονται χρέη επιχειρήσεων σε ΔΕΥΑΙ και αλλού.

 • Νέοι που παρατάνε την πόλη τους και τη χώρα τους για να βρουν δουλειά και μετανάστατες που τους μετατρέπουν σε σύγχρονους δούλους για ένα κομμάτι ψωμί.

 • Μικρά παιδιά που δε δικαιούνται παιδικό σταθμό δωρεάν και άνεργοι νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, δάσκαλοι, κοκ.

 

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό...!

 

ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

 

Παλεύουμε για:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751€. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα πριν την κατάργηση των ΣΣΕ. Άμεση υπογραφή νέων ΣΣΕ με αυξήσεις.

 • Κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Νομοθέτηση της Κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των ευέλικτων σχέσεων εργασίας.

 • Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που μας τσακίζει.

 • Μέτρα στήριξης των ανέργων με χορήγηση επιδόματος 600€ μηνιαίως σε όλους τους ανέργους για όσο διάστημα είναι άνεργοι, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους.

 • Αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία – Πρόνοια – Παιδεία

 • Να μην τολμήσουν να φέρουν ΑΝΤΙσυνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων: Συμμετέχουμε στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 6.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο

Fri, 20/10/2017 - 17:48

Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενο «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι τα δύσκολα πέρασαν, ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, ότι με την Ανάπτυξη που την βαφτίζουν και «ΔΙΚΑΙΗ» θα σταματήσουν τα Αντιλαϊκά μέτρα, θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω κάποιες από τις απώλειες, θα έχουμε δουλειά.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη Δ.Ε.Θ. «πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ‘ανάκαμψη’ της οικονομίας». Βαδίζουμε σταθερά στο δρόμο της προσέλκυσης και της διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας. Αυτά θα έρθει να πει κι εδώ.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Γι’ αυτό και δε θα σταματήσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά θα ενταθούν με νέες μειώσεις μισθών, με προσπάθεια κατάργησης των Σ.Σ.Ε. ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων – ομαδικές απολύσεις, με νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα στοχεύει στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στην ΑΠΕΡΓΙΑ στην προσπάθειά τους να υπάρχει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

Συνάδελφοι οικοδόμοι

Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου η ανεργία συνεχίζει να τσακίζει κόκκαλα, αλλά και όσοι δουλεύουν εργάζονται με μεροκάματα πείνας, γίνονται δεκάδες ατυχήματα, δουλεύουμε με εξαντλητικά ωράρια.

Γίνεται φανερό σε όλους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήρθε για να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά, και να περάσει ότι αντεργατικό νόμο δυσκολευόταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Όχι μόνο κράτησε αναλλοίωτο όλο το προηγούμενο αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, αλλά πάνω σε αυτό πρόσθεσε νέα αντεργατικά μέτρα με βαριά φορολογία σφαγιασμό των ήδη πενιχρών συντάξεων, περαιτέρω πετσόκομμα άλλων κοινωνικών παροχών σε υγεία παιδεία κτλ.

Τώρα ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης με 95 προαπαιτούμενα μέτρα μπροστά στην 3η αξιολόγηση, όπου μέσα σε αυτά φέρνει και νέο συνδικαλιστικό νόμο, που στόχο έχει να ποινικοποιήσει ακόμα και τη σκέψη για απεργία, να βάλει μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια οργάνωσης των εργαζομένων. Και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται ότι αργά ή γρήγορα οι εργάτες στα συνδικάτα θα ξεσηκωθούν γι’ αυτό παίρνουν από τώρα τα μέτρα τους.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΗΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Η μαζική συμμετοχή στη συνέλευση και στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο είναι μια πρώτη απάντηση , γιατί μέσα από την πλούσια συζήτηση που θα γίνει, θα μπορέσουμε καλύτερα να οργανώσουμε τον αγώνα, παλεύοντας για μια ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που παράγουμε.

Τα αφεντικά θέλουν τους εργάτες μακριά κι έξω από τα ταξικά συνδικάτα, ανοργάνωτους, επιβάλλοντας στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου για να μπορούν χωρίς προβλήματα να συνεχίζουν και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Η «δίκαιη» ανάπτυξη θα είναι δίκαιη μόνο για τους εργοδότες, αφού δε μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Δε γίνεται να είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος. Αυτό διδάσκει και η σημερινή, εκεί που οι εργαζόμενοι «απολαμβάνουν» τους καρπούς της ανάπτυξης στον κλάδο του τουρισμού, όπου οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις κυριαρχούν, οι μισθοί πείνας θριαμβεύουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, υπογραφή ΣΣΕ

 • Μέτρα για την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας, προτάσσοντας έργα που έχουν να κάνουν με τις άμεσες και πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, όπως αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, σχολεία, νοσοκομεία κτλ.

 • Διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος (κατάργηση 13ετίας).

 • Επιδότηση της ανεργίας με 600μ ευρώ κι όχι επιδότηση των εργοδοτών με χρήματα των εργαζομένων. Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.

 • Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας. Γενναία αύξηση του προσωπικού των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

 

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 6.30μμ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 6.30μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ηπείρου συμμετέχει στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Fri, 20/10/2017 - 17:43

Το σωματείο φαρμακοϋπαλλήλων και εργατοϋπαλλήλων φαρμακευτικών και συναφών επαγγελμάτων Ηπείρου συμμετέχει στο Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο που θα γίνει την Τρίτη 24 Οκτώβρη στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο που γίνεται στην πόλη μας και την επίσκεψη του πρωθυπουργού. Η ανάπτυξη που η κυβέρνηση σχεδιάζει, στηρίζει και υλοποιεί προς όφελος και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του φαρμάκου, σημαίνει μειώσεις μισθών, μειώσεις συντάξεων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατάργηση της Σ.Σ.Ε., ομαδικές απολύσεις, νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, νέο συνδικαλιστικό νόμο που στοχεύει στο δικαίωμα στην απεργία, μεγαλύτερη μείωση παροχών σε υγεία-παιδεία-πρόνοια.

Την στιγμή που ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες βραβεύονται για την ικανότητα τους να αναπτύσσονται ‘’στο ρευστό οικονομικό περιβάλλον’’, την εξωστρέφεια τους, τις δυναμικές εξαγωγές, τις επενδύσεις που γίνονται (η Ελληνική παραγωγή φαρμάκων για το 2016 εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 950 εκατ. Ευρώ) την ίδια στιγμή ο ΣΦΕΕ αρνείται να υπογράψει Σ.Σ.Ε. για τους εργαζομένους του κλάδου, η κρατική φαρμακευτική δαπάνη παραμένει στα ίδια απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα με τον ίδιο τον λαό να πληρώνει όλο και περισσότερα για φάρμακα από την τσέπη του.

Να μην περάσουν οι νέες αυταπάτες περί δίκαιης ανάπτυξης, δεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα. Η μόνη διέξοδος είναι ο οργανωμένος ταξικός αγώνας που για να έχει αποτελέσματα πρέπει να ανοίγει την προοπτική για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, δρόμο ανάπτυξης που θα ξεριζώσει το βασικό εμπόδιο για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό το εμπόδιο είναι το καπιταλιστικό κέρδος.

Το σωματείο μας καταγγέλλει τις άδικες απολύσεις τριών συναδέλφων από τις φαρμακαποθήκες ΣΥΝ.ΦΑ. ΗΠΕΙΡΟΥ, ΠΑΝΙΦΑΡΜ, NORTH PHARM. Σε μια περίοδο που αυτά που φέρνουνε την ανάπτυξη προσπαθούν να πείσουν τους εργαζομένους και τους ανέργους ότι το δικαίωμα στην εργασία αποτελεί ευκαιρία για απασχόληση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην χαμηλώσουν τον πήχη των απαιτήσεων, να μην επιτρέψουν καμία εργοδοτική αυθαιρεσία και να πυκνώσουν τις γραμμές του σωματείου.

Παλεύουμε για:

 • Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση επαναφορά με νόμο των Σ.Σ.Ε. και της υποχρεωτικότητας για όλους και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Επαναφορά των κλαδικών μισθών στα επίπεδα πριν την κατάργηση των Σ.Σ.Ε.

 • Μέτρα στήριξης των ανέργων, πλήρη ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη τους.

 • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία.

 • Να μην ψηφιστεί νέος συνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο. Να δώσουμε την δικιά μας αγωνιστική απάντηση.

 

Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Δήμου Πρέβεζας : Όλοι στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο Τρίτη 24 Οκτώβρη 2017 στα Γιάννενα.

Fri, 20/10/2017 - 17:02

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κρατώντας... «δίκαιη ανάπτυξη»

Συνάδελφοι,

Στις 23-24 Οκτώβρη η κυβέρνηση διοργανώνει στα Γιάννενα το «Αναπτυξιακό Συνέδριο». Ανάλογα Συνέδρια έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα σε Κρήτη – Δυτ. Μακεδονία – Στερεά Ελλάδα – Θεσσαλία και εντάσσονται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη λεγόμενη «Εθνική Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια φιέστα εξαπάτησης, αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης του λαού της Ηπείρου που τη βαφτίζει "Αναπτυξιακό Συνέδριο" για την Ήπειρο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ επιταχύνει την αντιλαϊκή επέλαση στα ερείπια των δικαιωμάτων μας. Οι εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι, στην υπηρεσία των οποίων είναι ταγμένη η κυβέρνηση, επιδιώκουν την ταχεία εφαρμογή των «εκκρεμοτήτων» της «3ης  αξιολόγησης», τη διευθέτηση της διαχείρισης του κρατικού χρέους και τη νέα ενίσχυση των εγχώριων τραπεζικών ομίλων. Η αντιλαϊκή «ατζέντα» περιλαμβάνει τα 115 «προαπαιτούμενα» της αξιολόγησης, την τελική διαμόρφωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, την «αναθεώρηση των κοινωνικών παροχών» (προνοιακά & κοινωνικά επιδόματα), το συμφωνημένο νέο χτύπημα στα Εργασιακά με επίθεση στα ταξικά συνδικάτα και στο δικαίωμα της απεργίας, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών για «κόκκινα» δάνεια, την πλήρη «απελευθέρωση» στην αγορά Ενέργειας, την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων και τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, με βασικό εργαλείο την αντιδραστική «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων κ.ά.

Για ποιον" θα είναι η "ανάπτυξη" που μιλάνε; Το απαντά η σύνθεση του Συνεδρίου. Παρόντες θα είναι μεγαλοεπιχειρηματίες που πήραν ζεστό χρήμα από προγράμματα και νόμους, τοπικοί παράγοντες που βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση και άλλοι φορείς που ελπίζουν να ωφεληθούν με κάποιο ψίχουλο από το μεγάλο φαγοπότι που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση για ντόπιους και διεθνείς επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι "οχτροί", οι μεγαλοεπιχειρηματίες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και οι άλλοι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κλπ, επειδή δεν έχουν άλλα "δώρα", θα μας φέρουν το παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης". Θέλουν να κοροϊδέψουν πρώτα απ’ όλα τους εργάτες και τους υπάλληλους της Ηπείρου, να πιστέψουν πως είναι ... "φίλοι" τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά όμως, το έχουμε ζήσει στο πετσί μας, τι σημαίνει επενδύσεις κι επιχειρηματικότητα, ξέρουμε καλά ότι κανένας επιχειρηματίας δεν επενδύει για να δώσει θέσεις εργασίας και εισόδημα στους εργαζόμενους. Επενδύει για να βγάλει κέρδη. Για να γίνουν «ανταγωνιστικές» οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις είναι όρος οι εργαζόμενοι να γίνουν ακόμη πιο φθηνοί, πιο ευέλικτοι, πιο υποταγμένοι.

Για τη στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων απαιτούνται κρατικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματίες. Αυτό σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη φορολογία για το λαό. Νέες μειώσεις στις συντάξεις, ακόμη μεγαλύτερη μείωση των παροχών σε Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια. Αυτά όλα τα ζητήματα δε θα συζητηθούν στο «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ». Αντίθετα και μ’ αυτή τη φιέστα θα επιχειρήσουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και συνολικά του λαού.

Θα επιχειρήσουν να μας πείσουν ότι τα συμφέροντά μας πάνε μαζί με την «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ».

Όμως αλήθεια τι συμφέρον έχουν οι εργαζόμενοι της περιοχής μας που όλα τα προηγούμενα χρόνια είδαν τους μεγάλους ομίλους να γιγαντώνονται και να αυξάνουν τα κέρδη τους; Τι κέρδισαν οι εργάτες του Νιτσιάκου από τον τριπλασιασμό της παραγωγής τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης; Τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στη ΔΩΔΩΝΗ και οι μικροί κτηνοτρόφοι που μειώθηκε 7 λεπτά το κιλό η τιμή στο γάλα, από την αύξηση των εξαγωγών σε τρίτες χώρες κατά 40%;

Μας λέει η κυβέρνηση ότι η Ήπειρος βγαίνει από την απομόνωση με τους οδικούς άξονες ΙΟΝΙΑ-ΕΓΝΑΤΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο λαός δε μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτούς τους δρόμους με τα πανάκριβα διόδια (75 ευρώ πήγαινε – έλα Γιάννενα - Αθήνα). Η αλήθεια είναι ότι η ΤΕΡΝΑ έβαλε μόνο το 16,5% δικά τους κεφάλαια για την κατασκευή  του δρόμου και θα τον εκμεταλλεύεται για τα επόμενα 30 χρόνια.Η αλήθεια είναι ότι οι οικοδόμοι δούλεψαν με εξευτελιστικά μεροκάματα ήλιο με ήλιο.

Μιλάνε για το θαύμα του Τουρισμού. Για τους εργαζόμενους στον τουρισμό το θαύμα αυτό σημαίνει 15% μειώσεις, εντατικοποίηση, απλήρωτη μαθητεία. Σημαίνει καταπατήσεις ακτών και δασών από τους καπιταλιστές.

Παραμυθιάζουν το λαό ότι προσδοκάμε μεγάλα οφέλη από της εξόρυξη πετρελαίων στην περιοχή μας. Πετρέλαιο μπορεί να βρεθεί. Όμως αυτό θα είναι για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και όχι για το λαό. Επιπλέον δε μπορεί να μη σκεφτούμε ότι αυτοί οι ενεργειακοί κολοσσοί φέρνουν μαζί τους την ενίσχυση της Στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ που λειτουργούν σαν ομπρέλα προστασίας των επιχειρηματικών ομίλων και των συμφερόντων τους. Ότι οι δρόμοι του πετρελαίου είναι όλοι τους στρωμένοι με το αίμα των λαών.

Η οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, μόνη απάντηση στην απάτη της «δίκαιης» ανάπτυξης.

Προετοιμαζόμαστε, βάζουμε στον αγώνα και νέες δυνάμεις χωρίς καμιά καθυστέρηση, δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση - Ε.Ε. στους περιβόητους θεσμούς, στη μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματά της και τους ανθρώπους τους στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα.

Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Συνεχίζουμε με πνεύμα όχι μόνο απόκρουσης της αντιλαϊκής πολιτικής και των νέων μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση αλλά με την απαίτηση να ανακτήσουμε τις απώλειες που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, να μπει στο επίκεντρο η κάλυψη των δικών μας, των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Παλεύουμε για :

 

 • Κατάργηση της βαριάς έμμεσης και άμεσης φορολογίας που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, μικρούς αγρότες και ΕΒΕ.
 • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια, παιδεία.
 • Να μην ψηφιστεί νέος αντισυνδικαλιστικός νόμος, που θα περιορίζει δραστικά το δικαίωμα στην απεργία. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, να σταματήσει η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.
 • Συνεχίζουμε να δίνουμε την μάχη για υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, ενάντια στις αντεργατικές-αντιλαϊκές στοχεύσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, ενάντια στις απολύσεις, για κάλυψη των μισθολογικών μας απωλειών, ενάντια στην τιμωρητική λογική κυβέρνησης και κομμάτων, που ψηφίζουν στηρίζουν την αντεργατική πολιτική.

 

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στις 24 Οκτώβρη στις 18:30 στα Γιάννενα. Αναχώρηση λεωφορείων στις 4 το απόγευμα από το παλιό ΚΤΕΛ στην Πρέβεζα.

Αποφάσεις συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου

Fri, 20/10/2017 - 16:44

 

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου , αφού έγινε συζήτηση κα εκτίμηση για τη δράσης του το προηγούμενο διάστημα , συζητήθηκαν και οι εξελίξεις από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Η.Π.Α. Εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση, με τη στήριξη και των υπολοίπων αστικών κομμάτων, εμπλέκει βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των Η.Π.Α. – ΝΑΤΟ στην περιοχή , σε ανταγωνισμό με τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις , εγκυμονώντας μεγάλους κινδύνους για τους λαούς.

 Το Δ.Σ. αποφάσισε :

 1. Τη συνέχιση των δραστηριοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών.

 2. Να συμμετέχει , και απευθύνει κάλεσμα στην εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα του νομού, στο συμβολικό άνοιγμα των διοδίων την Κυριακή 12 Νοέμβρη ώρα 10:30 π.μ. , που θα πραγματοποιηθεί σε όλη τη Δυτική Ελλάδα με κύριο αίτημα την κατάργηση των διοδίων.

 3. Να δώσει μαζική- μαχητική – αγωνιστική απάντηση στο αφήγημα απάτη περί ««δίκαιης ανάπτυξης», συμμετέχοντας στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Πάτρα, στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο.

 4. Καλεί την εργατική τάξη της περιοχής σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, να δοθεί άμεσα απάντηση όταν ανακοινωθεί το νομοσχέδιο για το συνδικαλιστικό νόμο και απεργιακή απάντηση όταν έρθει για ψήφιση στη βουλή.

 5. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων στα πρακτορεία Αθηναϊκού Τύπου και αποφάσισε συμβολική οικονομική στήριξη .

 6. Υπογράφει και καλεί και τα σωματεία μέλη του να υπογράψουν κείμενο ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο.

 

Το Δ.Σ. καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία συμμετέχοντας ενεργά για την υλοποίηση των αποφάσεων , δυναμώνοντας παραπέρα τον αγώνα μας μαζί με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα , ενάντια συνολικά στην πολιτική κυβέρνησης- κουαρτέτου- κεφαλαίου και των υποστηρικτών τους.

ΤΟ Δ.Σ.

 

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καβάλας για τις βρωμιές της ΠΑΣΚΕ, σε δήθεν αρχαιρεσίες των καθαριστριών του νοσοκομείου

Thu, 19/10/2017 - 22:51

 

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

 Το Σάββατο 14/10/2017 διαδραματίστηκε στην αίθουσα Συνελεύσεων του ΕΥΚ      Ν. Καβάλας ακόμη ένα επεισόδιο εξαπάτησης εργαζομένων, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) Καραγεωργόπουλο Δημήτρη και συνεργάτη του τον Πρόεδρο του ΕΥΚ Μακρογιάννη Ευθύμη που ανήκουν και οι δυο τους στην παράταξη της ΠΑΣΚΕ και ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο αυτό.

 Με πρόσχημα την πρόσκληση για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα και την εστίαση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στην αίθουσα του ΕΥΚ, τους εγκλώβισαν σε μια φιέστα με σκοπό να αποφασίσουν μετά από πιέσεις και ψέματα να γραφτούν σε ένα Πανελλαδικό Σωματείο όπως το είπαν, με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΕΝΩΣΗ». Ένα σωματείο με αποκλειστικό στόχο τα κουκιά. Τέτοιος είναι ο πραγματικός και μόνος καημός τους για τις ανάγκες των εργαζόμενων. Βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το σοβαρό πρόβλημα που έχουν οι εργαζόμενοι, που μετά τις τελευταίες εξελίξεις αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο να πεταχτούν στην ανεργία μετά από 10 – 15 χρόνια δουλειάς, με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούλη του 2018. Φυσικά για να πετύχουν το σκοπό τους χρησιμοποίησαν τους «δικούς τους ανθρώπους», που φρόντισαν να παρασύρουν τους εργαζόμενους σε αυτή την καλοστημένη παγίδα.

 Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας πέρα από τις διαπιστώσεις της πραγματικότητας και τις όποιες ψευτοεπαναστατικές του κορώνες , δεν μπόρεσε να κρύψει το τι πραγματικά κυριαρχεί στην λογική του «εργοδοτικού συνδικαλισμού» που και ο ίδιος πιστά υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια, από όποια συνδικαλιστική θέση κι αν έχει βρεθεί. Καμιά κουβέντα φυσικά για το που αποσκοπούν οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα. Όσο και να το προσπαθούν, δεν μπορούν να κρύψουν πως είναι οι σταθεροί άνθρωποι των επιχειρηματικών ομίλων στις γραμμές των εργαζόμενων, οι φίλοι των αφεντικών και της ανταγωνιστικότητας, έχοντας τέτοια έργα και μέρες που έχουν πλήξει τη ζωή της εργατικής οικογένειας. Να επισημάνουμε τη στάση του στην πρόταση για ΚΟΙΝΣΕΠ που τους προτείνει η κυβέρνηση. Με δυο λόγια είπε ότι ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι γι’ αυτές τις μορφές εργασιακών σχέσεων. Ότι θα μπορούσαν να πετύχουν τέτοιου είδους «πειράματα» σε 5-10 χρόνια και στην Ελλάδα, αρκεί να τα δοκιμάσουμε πρώτα πιλοτικά σε ένα δύο νοσοκομεία. Τελικά είναι μεγάλη τέχνη να εξαπατάς και να εγκλωβίζεις τους εργαζόμενους, όπως και να τους εκφοβίζεις λέγοντάς τους χίλια δυο ψέματα για το αν μπορούν ή πρέπει να οργανωθούν στο Σωματείο  του Νοσοκομείου ή να ιδρύσουν δικό τους με απώτερο σκοπό να τους κλείσεις στο δικό σου «μαντρί». Τέτοιος είναι ο πραγματικός καημός του για τις ανάγκες των εργαζόμενων.

 Έτσι κι αλλιώς είναι «γνωστή» η δράση του. Στήνει Σωματεία και εμφανίζει παραρτήματα σε όλη τη χώρα μέσω site. Καλεί και προτείνει σε εργαζόμενους να αποδεχθούν μειώσεις μισθών για να μη χάσουν τη θέση εργασίας τους. Με ανύπαρκτη δράση μέσα στους χώρους δουλειάς δίνει ως μοναδική διέξοδο τη νομική οδό για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει.

Καμία εμπιστοσύνη συνάδελφοι. Είναι η πιο έμπιστη και καθαρή φωνή των εργοδοτών. Αυτά είναι τα έργα του εργοδοτικού συνδικαλισμού, η γραμμή που θέλει τους εργαζόμενους να κάνουν συνεχώς και χωρίς τέλος εκπτώσεις, μπροστά στις αξιώσεις και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Είναι γραμμή ήττας!

Όσο για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη συνέχεια, αποκαλύφθηκε η καλοστημένη παγίδα που είχαν στήσει. Με πιέσεις για να αποφασίσουν εκείνη την ώρα για το αν θέλουν να γραφτούν στο Σωματείο που τους πρότεινε και να φτιάξουν παράρτημα και χωρίς να είναι ενήμερη η πλειοψηφία των εργαζομένων, εντελώς ξαφνικά τους παρουσίασαν δικαστικό αντιπρόσωπο και «έτοιμη» διορισμένη εφορευτική επιτροπή,  έτοιμο εκλογικό κατάλογο που είχε εγγεγραμμένους- φυσικά εν αγνοία των περισσοτέρων – σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων. Άρχισαν να τους παρουσιάζουν αιτήσεις εγγραφής εκείνη την ώρα και τους καλούσαν να γραφτούν και να συμμετέχουν στις «εκλογές» του Σωματείου που είχαν ήδη ξεκινήσει, με έτοιμα από τα πριν ψηφοδέλτια. Όταν μάλιστα αρκετοί από αυτούς προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν για να μη συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία, κυνικά τους απάντησαν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από το χώρο για να συνεχιστούν «ομαλά» οι εκλογές. Ότι αν δεν θέλουν δε χρειάζεται να ψηφίσουν, ενώ λίγη ώρα πριν, μιλούσαν και τους καλούσαν για ενωτικό μαζικό ανυποχώρητο αγώνα.

Επίσης κοντά στο τέλος διαδικασίας αποκάλυψε ότι είναι και ο ίδιος υποψήφιος, πράγμα που εντελώς τυχαία μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ξεχάσει να αναφέρει, όπως επίσης ότι είναι και ο νυν Πρόεδρος του εν λόγω Σωματείου.

 Αρκετά ερωτηματικά επίσης χρήζουν απάντησης για τη στάση της εφορευτικής επιτροπής και της Δικαστικού Αντιπροσώπου Μήτρου Μαρία μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας αρνήθηκαν να δώσουν ψ/δ όταν τους ζητήθηκαν από εργαζόμενους που τους είχαν γραμμένους στον εκλογικό κατάλογο, για να διαπιστώσουν αν είναι ερήμην τους γραμμένα και τα δικά τους ονόματα μέσα,  όπως και το σκεπτικό της απόρριψης της ένστασης που κατέθεσαν λίγο αργότερα.

 Καλούμε τις παρατάξεις της ΟΙΥΕ να πάρουν θέση και να καταδικάσουν αυτή την προσπάθεια χειραγώγησης. Καλούμε τους εργαζόμενους να τους γυρίσουν την πλάτη. Να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές της οργάνωσης του αγώνα και όχι κομπάρσοι των φαρσοκωμωδιών που στήνουν πίσω από την πλάτη τους. Να πάρουν την ευθύνη της οργάνωσης στα χέρια τους. Να παλέψουν για τα δικαιώματα τους, για τη ζωή τους, απομονώνοντας τις φωνές της εργοδοσίας στις γραμμές μας, βάζοντας σε πρώτο πλάνο αιτήματα και στόχους που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες.

  

• Πρόσληψη από το ΓΝΚ και απορρόφηση όλων των εργαζόμενων με σταθερή σχέση εργασίας, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα-Σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους.
• Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του.
• Να φύγουν τα συνεργεία-εργολαβικές εταιρίες από κάθε δημόσιο κτίριο και υπηρεσία
• Ένταξη όλων των εργαζόμενων στην καθαριότητα στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
• Να ληφθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των εργαζομένων με δικαιώματα για όλους.

Η παράσταση Θεσσαλικός Κύκλος στις 20/10 στις 9μ.μ. στην Έκθεση "Άνθρωπος - Χρώμα - Σίδερο"

Thu, 19/10/2017 - 20:14

Τη μουσικοθεατρική παράσταση Θεσσαλικός Κύκλος παρουσιάζουν η ορχήστρα, χορωδία και θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 20/10/2017 στην έκθεση με τίτλο "Άνθρωπος- Χρώμα -Σίδερο" στις 9.00μμ στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΧΡΑΜΑΝΟΓΛΟΥ, Κωνσταντινουπόλεως 51, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ. 

 Η διοργάνωση της έκθεσης έχει γίνει από: Κίνηση Εικαστικών Καλλιτεχνών Πέρα(σ)μα, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Φοιτητικός Σύλλογος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και τη Λαϊκή Επιτροπή Δραπετσώνας –Κερατσινίου.

 Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους - με κύριο θέμα τον πόλεμο και τη μετανάστευση - 240 καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφοι, φωτογράφοι, χαράκτες). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 22/10

 Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Ψήφισμα Συμπαράστασης του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εταιρία Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. προς τους εργαζόμενους του ΕΛΙΝΥΑΕ

Thu, 19/10/2017 - 16:20

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) στον αγώνα τους ενάντια στις προωθούμενες απολύσεις και τη διακοπή λειτουργίας 5 περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου (Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Κομοτηνής, Τρίπολης).

Μετά την προσχεδιασμένη αποχώρηση του ΣΕΒ από το ΕΛΙΝΥΑΕ, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις διαμορφώνεται απροκάλυπτη συμπόρευση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με την αρχική πρόταση του ΣΕΒ για κλείσιμο των περιφερειακών παραρτημάτων και απολύσεις εργαζομένων, οι οποίες σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υποχρηματοδότηση οδηγούν σε υπονόμευση των δυνατοτήτων παραγωγής επιστημονικού έργου που αφορά την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Όλα αυτά προωθούνται σε μια περίοδο όπου αυξάνεται η επικινδυνότητα στους χώρους δουλειάς, που εκφράζεται με αύξηση των θανατηφόρων και σοβαρών εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών που θερίζουν.

Η διαχρονική υποχρηματοδότηση του Ινστιτούτου, η υποβάθμιση των υποδομών του και η μεθόδευση συρρίκνωσής ή κλεισίματός του, είναι ενταγμένη στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που θυσιάζει την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, πλευρά της οποίας είναι και η υποβάθμιση της αναγκαίας έρευνας για τις συνθήκες εργασίας. Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, είναι που οδηγεί το ΕΛΙΝΥΑΕ σε ανεπαρκή χρηματοδότηση και τη συσχετίζει με την κρατική πολιτική «στάσης πληρωμών» για να εμφανίζει, εκτός των άλλων, δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου, όσο συνεχίζουμε να βαδίζουμε στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης. Ο αγώνας των εργαζόμενων του ΕΛΙΝΥΑΕ μπορεί να δεθεί ακόμα περισσότερο με τον αγώνα του ταξικού εργατικού κινήματος για την εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών εργασίας για την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, με μέτωπο απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – ΕΕ-ΔΝΤ.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει την ευθύνη να λάβει άμεσα μέτρα για να μη γίνει καμία απόλυση εργαζομένων, για τη διατήρηση και αύξηση του επιστημονικού του δυναμικού, για την άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΛΙΝΥΑΕ απ΄το ΛΑΕΚ και το κράτος, τη διασφάλιση και αναβάθμιση της λειτουργίας όλων των περιφερειακών παραρτημάτων του Ινστιτούτου, την αναβάθμιση της ερευνητικής δραστηριότητας και των σχετικών υποδομών με προτεραιότητα στους κλάδους με τα περισσότερα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και την υψηλότερη βιομηχανική ρύπανση.

Καλούμε τα συνδικάτα του κλάδου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους εργαζομένους του ινστιτούτου και να συντονίσουμε τον αγώνα ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις και κλείσιμο των παραρτημάτων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου καταγγέλλει την απίστευτη κοροϊδία , τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Thu, 19/10/2017 - 16:06

Η Διοίκηση του Συνδικάτου μας καταγγέλλει την απίστευτη κοροϊδία , τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, από την Κυβέρνηση και τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας , ως προς την καταβολή του περιβόητου επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας .

Πάμπολλες φορές ο αναπληρωτής Υπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα λύσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και συνεχώς αποδεικνύεται ότι κερδίζει χρόνο κοροϊδεύοντας τους εργαζόμενους . Μετά μάλιστα και από αυτό που όλοι είδαμε από τις τηλεοράσεις , τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μας αποκαλεί πελάτες και να εξαγγέλλει εξοπλιστικά προγράμματα , στην καμπούρα του ελληνικού λαού , όλοι αντιλαμβανόμαστε γιατί οδεύουν προς παραπέρα συρρίκνωση ή και κλείσιμο , σχεδόν όλες οι Πολεμικές Βιομηχανίες (ΕΛΒΟ , ΕΑΣ κ.λ.π.)

Οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ και του Κλάδου συνολικότερα πρέπει να σταθούν αγωνιστικά απέναντι στην πολιτική της Κυβέρνησης , που αφαιρεί από τους μισθούς και τις συντάξεις , που προσθέτει φόρους , που μας γονατίζουν συνολικά όλους και όλα αυτά για να τονωθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων .

Το Συνδικάτο μας καλεί τους εργαζόμενους στα ΕΑΣ να μην δείξουν άλλη ανοχή στον αποδεδειγμένο εμπαιγμό τους , να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια τους και μαζί με το ταξικό κίνημα να διεκδικήσουν και άμεση καταβολή και με αναδρομικότητα του ανθυγιεινού επιδόματος , υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στους μισθούς . Να απαιτήσουμε να σταματήσουν τα Νατοϊκά Εξοπλιστικά , να σταματήσουν οι εισαγωγές πολεμικού υλικού , να αναπτυχθούν προς όφελος του λαού και της άμυνας της χώρας οι Πολεμικές Βιομηχανίες , παράγοντας και άλλα προϊόντα που έχουν να κάνουν με τις ανάγκες του λαού μας .

Τέλος απαιτούμε από την Διοίκηση των ΕΑΣ την άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους , όπως είχε άλλωστε δεσμευτεί ότι θα το καταβάλλει σε κάθε περίπτωση .

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας : Κλιμακώνουμε τον αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα

Thu, 19/10/2017 - 16:01

Συνάδελφοι,

Οι παρεμβάσεις μας για την ανάπτυξη κινητοποιήσεων με στόχο την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις στα εργοτάξια του κλάδου είναι σε εξέλιξη.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας στο εργοτάξιο της κατασκευής των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΓΓΕΜΑΡ, στην Καλλιθέα στις 17/10, όπως και 24ωρη απεργία στο εργοτάξιο της ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης στις 18/10.

Οι κινητοποιήσεις αυτές αποτελούν μια πρώτη μορφή πίεσης απέναντι στην εργοδοσία, στην όλη μας προσπάθεια να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο απέναντι στη λεηλασία του εισοδήματός μας από το βάθεμα της εκμετάλλευσης, από τους φόρους και την ακρίβεια, που επέβαλλαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες, με στόχο να υπηρετήσουν τις διαχρονικές απαιτήσεις των μεγαλοεργοδοτών.

Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Πραγματοποιήθηκαν Γενικές Συνελεύσεις. Ειπώθηκαν γνώμες, έγινε συζήτηση για την πορεία αυτού του αγώνα. Επιβεβαιώθηκε πως με τη συζήτηση και την πάλη ξεπερνιούνται αντιλήψεις και λογικές του τύπου «δεν γίνεται τίποτα». Ο αγώνας μας έχει δρόμο μπροστά του, με δυσκολίες και μπρος-πίσω, όμως για εμάς είναι μονόδρομος. Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, να ενισχύσουμε και να ενθαρρύνουμε κάθε σπίθα αντίστασης, κάθε διάθεση για πάλη.

Συνεχίζουμε μαζικά και δυναμικά, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα και γενικεύοντας στα μεγάλα εργοτάξια του κλάδου. Διεκδικούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα και γενικότερα τη βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας.

 

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

 

 

Ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου-Υπηρεσιών για την ασυδοσία των εργολαβων στην καθαριότητα και σε άλλους κλάδους

Thu, 19/10/2017 - 15:57

 

Oι εργολαβίες των συνεργείων στην καθαριότητα ανθίζουν! Η ασυδοσία τους δεν έχει όριο.Η Γραμματεία εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρεία MAGIC FRESH FACILITY LTD που ενώ πριν πέντε χρόνια απέλυσε 7 εργαζόμενες καθαρίστριες, όλες σε μια νύχτα διότι διεκδίκησαν να πληρώνονται με βάση τις συμβάσεις και στην ώρα τους και να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα τους στη μητρότητα, ως σήμερα παραμένουν απλήρωτες.

 Οι εργαζόμενες καθάριζαν τότε τα ΙΚΕΑ Ιωαννίνων μέσω της παραπάνω εργοδότριάς τους. Απολύθηκαν ενώ τους οφείλονταν διαφορές δεδουλευμένων δώρα, άδειες και επιδόματα. Ενώ έχουν δικαιωθεί σε όλα τα δικαστήρια ποινικά και αστικά, πρωτόδικα και στο εφετείο η επιχείρηση αρνείται να πληρώσει σε 7 άνεργες γυναίκες το συνολικό «αστρονομικό» ποσό των 23.000 ευρώ και τις πηγαίνει στον Άρειο Πάγο. 

 Πρόκειται για εταιρία που επί χρόνια καθάριζε τα ΙΚΕΑ και καθαρίζει τα MEDIA MARKT, INTERSPORT καθώς και πολλά κτίρια όπου στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες ενώ στις προηγούμενα έργα της βρισκόταν μέχρι και η Βουλή. Σύμφωνα με τα στοιχεία που η ίδια δίνει απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους και εμφανίζει ετήσιους τζίρους πάνω από 2 εκ ευρώ.

 Η επιχείρηση που έχοντας ως πάγια τακτική να ασφαλίζει και να πληρώνει 4ωρο ή 6ωρο εργαζόμενους που δούλευαν με πλήρη απασχόληση αλλά και Σάββατα, επιδιώκει μέσω των δικαστηρίων και του έμμεσου χρονικού και οικονομικού στραγγαλισμού να εξαντλήσει την υπομονή και την αντοχή των παραπάνω εργαζόμενων.

 Την ίδια στιγμή η εταιρεία MyServicesHUMAN RESOURCES AE στην Αθήνα, πέρα από τις πλέον γνωστές πρακτικές που επιβάλει στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς των εργαζόμενων στην καθαριότητα, ανοίγει τα φτερά της σε νέους χώρους. Ήδη οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο, αγωνίζονται και απεργούν, διεκδικώντας την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, την κατάργηση του ωρομίσθιου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

 Οι παραπάνω επιχειρήσεις όπως και οι άλλες που λειτουργούν σε αυτά τα πλαίσια κατοχυρώνονται πλέον υπό τον τίτλους των εταιρειών παροχής ανθρώπινου δυναμικού, λειτουργώντας ως «κράτος εν κράτει» σε αρκετούς κλάδους, εισχωρώντας πέρα από την καθαριότητα, στον επισιτισμό και τον τουρισμό, το εμπόριο, σε βιομηχανικούς κλάδους.

 Καλούμε τους εργαζόμενους που δουλεύουν σε αυτές τις επιχειρήσεις σε κάθε κλάδο, να σπάσουν το φόβο. Να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, με το ΠΑΜΕ. Όσο μας βλέπουν φοβισμένους και μόνους τόσο θα διατηρούν την κυριαρχία τους, θα δυναμώνουν την εκμετάλλευση. Μόνο η συλλογική πάλη, ο ταξικός αγώνας και η αφοβία μπορεί να τους σταματήσει!

 

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε συγκέντρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των πρακτορείων.

Wed, 18/10/2017 - 23:00

ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους του κλάδου των ΜΜΕ, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι μας εργαζόμενοι και άνεργοι των Πρακτορείων Τύπου που διεκδικούν να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο, υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα, υπογραφή νέας ΣΣΕ κ.ά.

Είναι γνωστό ότι οι εργοδότες των Πρακτορείων-παλιοί και νέοι-, είναι ταυτόχρονα εκδότες και καναλάρχες, έχουν στην ιδιοκτησία τους πιεστήρια, καθώς και μιά σειρά άλλους κερδοφόρους ομίλους επιχειρήσεων.

Τα αντεργατικά μέτρα που επιχειρεί να επιβάλλει η εργοδοσία στα Πρακτορεία, έχουν ήδη εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις στον κλάδο μας, ενώ και άλλα παρόμοια πρόκειται να τα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Είναι διέξοδος για την ανάπτυξη και την κερδοφορία του κεφαλαίου ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλουν.

Οι νέοι επενδυτές στον κλάδο μας, αυτοί που ήρθαν συστημένοι σαν Μεσσίες, τώρα μοιράζουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, με μειώσεις μισθών και άλλους εξευτελιστικούς όρους.

Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει συνθήκες ενίσχυσης των κερδών των αφεντικών δίνοντας απλόχερα επιδοτήσεις για επενδύσεις, επιδοτήσεις ανακύκλωσης της ανεργίας, τσακίζει τα εργασιακά μας δικαιώματα, αφήνει τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοσίας χωρίς καμιά προστασία απέναντι στις μαζικές απολύσεις και τη γενικευμένη πολύμηνη απληρωσιά.

Γιά άλλη μιά φορά τσακίζει τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα μας, αφού σε συνέργεια με τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό επιχειρεί να μετατρέψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε Επαγγελματικό Ταμείο, με ανταποδοτικές υπηρεσίες, αφήνοντας ζεστό χρήμα στα ταμεία της εργοδοσίας που δεν πληρώνει νόμιμα εισφορές, ικανοποιώντας της την απαίτηση της μείωσης του λεγόμενου «μή μισθολογικού κόστους» των επιχειρήσεων ΜΜΕ, όταν αυτές οι εργοδοτικές εισφορές αποτελούν μέρος του κουτσουρεμένου μισθού μας, είναι δικά μας λεφτά.

Επιχειρεί να περιορίσει την αντίδραση του εργατικού και λαϊκού κινήματος παρεμβαίνοντας στις διαδικασίες του και θέτοντας περιορισμούς μέχρι και στο δικαίωμα της απεργίας, με νόμο που κυοφορείται.

Οι εργαζόμενοι, έχουμε κοινά συμφέροντα που δεν ταυτίζονται με αυτά των εργοδοτών. Αυτό αποδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν το ξεχνάμε, ιδιαίτερα τώρα που οι προσπάθειες στην κατεύθυνση του «διαίρει και βασίλευε», θα ενταθούν.

Το παράδειγμα των πρακτορείων επιβεβαιώνει ότι εργοδότες που κατά τα άλλα είναι ανταγωνιστές, τα βρίσκουν μια χαρά όταν πρόκειται για το κοινό συμφέρον της τάξης τους ενάντια στους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Οι δυνάμεις που στηρίζει το ΠΑΜΕ στην ΕΣΗΕΑ πρότειναν στις χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή 20/10 με βασικό αίτημα την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και του ΕΔΟΕΑΠ στα πλαίσια της αναγκαιότητας κλιμάκωσης της πάλης μας, αλλά και της ενδυνάμωσής της με την κοινή δράση με τους εργαζόμενους των πρακτορείων που απεργούν την ίδια μέρα, αλλά και έκφρασης αλληλεγγύης.

Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός δε συμφώνησε, αναμένοντας κυβερνητική λύση μετά από για πολλοστή φορά αόριστες κυβερνητικές υποσχέσεις. Γι' αυτό καλούμε για άλλη μια φορά να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι του κλάδου από τα κάτω με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και αποφάσεις για συλλαλητήρια, απεργίες, κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην αντιασφαλιστική κυβερνητική πολιτική και την εργοδοσία, διεκδικώντας από την κυβέρνηση εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα του ΕΔΟΕΑΠ, καλώντας τις διοικήσεις των Ενώσεων να αποφασίσουν κινητοποιήσεις εδώ και τώρα και όχι συνδιαλλαγές με ανέξοδες υποσχέσεις που βάζουν ταφόπλακα στον ΕΔΟΕΑΠ και στην Ασφάλιση.

Την ίδια ώρα γίνεται φανερό πως η εργοδοσία έχει βάλει στόχο να σπάσει την ενότητα των εργαζόμενων, τη συσπείρωσή τους στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συλλογικών τους συμφερόντων, την εναντίωση τους στις προσπάθειες για παραπέρα εξαθλίωση της ζωής τους. Εχουμε πείρα και από τον κλάδο μας.

Γι'ατό λέμε:Σε αυτό τον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν πρέπει και δεν θα μείνουν μόνοι τους και αβοήθητοι.

Στην ενότητα Κυβέρνησης - Κεφαλαίου, εμείς απαντάμε με την ενότητα των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του κλάδου μας, στην αλληλεγγύη και κοινή δράση με εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τις συναφείς με τον κλάδο μας όπως τώρα τα πρακτορεία, στην ταξική ενότητα της Εργατικής Τάξης συνολικά.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε συγκέντρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των πρακτορείων.

ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 19/10, ώρα 18:30.

Την Παρασκευή 20/10 καμμιά εφημερίδα και κανένα περιοδικό δεν θα διακινηθεί!!! Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου απεργούν, μαζί τους περιφρουρούμε και συμβάλλουμε στην επιτυχία της απεργίας.

Καλούμε την Παρακευή 20 Οκτώβρη στις 08:00 στην πύλη της «Ευρώπης» στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα πρακτορεία.

 

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων για το Κλείσιμο Ιδρύματος Σκαραμαγκά

Wed, 18/10/2017 - 22:56

Σταματήστε το έγκλημα!

Η κυβέρνηση με τη διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής έκλεισαν σήμερα το Ίδρυμα Σκαραμαγκά. Σήμερα το πρωί, 18 Οκτώβρη μετέφεραν με γκανγκστερικό τρόπο και με τη συνοδεία Αστυνομίας, σε άλλα ιδρύματα τους βαριά ανάπηρους του Ιδρύματος, παρά τη σαφή αντίθεση των οικογενειών τους και του αγωνιστικού αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος. Τεράστιες οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, της ΕΣΑΜΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ γιατί όχι μόνο δεν αντέδρασαν αλλά και ο εκπρόσωπός τους στη διοίκηση του οργανισμού, κύριος Λιβαίος, γενικός γραμματέας της ΕΣΑΜΕΑ και πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, παρά την αποφασιστική αντίθεση των γονιών ψήφισε υπέρ. Η απόλυτη ξευτίλα! Οι επιχορηγήσεις τους να είναι καλά και ας καεί ο κόσμος όλος.

Ακόμα, τεράστιες είναι οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ, που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι με δελτία τύπου καθημερινά που απλά παραθέτουν τα προβλήματα των νοσοκομείων, χωρίς όμως, να μιλάνε για τις αιτίες και τους υπεύθυνους, για το κλείσιμο του Σκαραμαγκά όμως, τηρούν σιγή ασυρμάτου. Στέλεχός της, μάλιστα ο γνωστός κύριος Μπάζος, πρωτοστατεί για στο κλείσιμο. Είναι, βλέπετε οι μνημονιακές επιταγές και για τους μεν και για τους δε που βαράν προσοχή, αλλά οι κακές γλώσσες λένε και κάτι άλλο. Ό χώρος του Ιδρύματος Σκαραμαγκά που κλείνει είναι φιλέτο για τα μεγάλα συμφέροντα, που θέλουν να επενδύσουν…(!!) στην περιοχή.

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους αγωνιστές ανάπηρους και γονείς και κηδεμόνες σε ετοιμότητα για να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση όπως ξέρει το αγωνιστικό, αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις αγωνιστικές ριζοσπαστικές οργανώσεις.. Άλλωστε, κι εχθές ήταν στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, και σήμερα βρέθηκαν στην πύλη του Ιδρύματος μαζί με την αγωνιστική δημοτική αρχή του Δήμου Χαϊδαρίου που στηρίζει τον αγώνα. που ήταν σήμερα έξω από τις πύλες του Σκαραμαγκά. Συνεχίζουμε τον αγώνα, δεν το βάζουμε κάτω. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους χιλιάδες βαριά ανάπηρους που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επιχειρηματίες του χώρου, στις οικογένειες των βαριά αναπήρων που εξαθλιώνονται γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες κρατικές δομές για τη στήριξη των ανθρώπων τους.

Η κυβέρνηση δικαιολογεί το έγκλημα εμφανιζόμενη ότι θέλει να προστατέψει τους περιθαλπόμενους πηγαίνοντας τους σε καλύτερο χώρο. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Αφού το χώρο με την υποχρηματοδότηση, με το πάγωμα των προσλήψεων αυτή και η προηγούμενη κυβέρνηση τον είχαν υποβαθμίσει. Λες και δεν μπορούσαν, αν ενδιαφέρονταν για την ποιότητα περίθαλψης των βαριά αναπήρων να δώσουν τις ανάλογες πιστώσεις και να κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις για να αναβαθμιστεί το Ίδρυμα Σκαραμαγκά και να μπορέσει να φιλοξενήσει και άλλους βαριά αναπήρους, γιατί οι ανάγκες είναι τεράστιες. Η επιλογή τους για το κλείσιμο του ιδρύματος Σκαραμαγκά όπως και για το άλλο που έκλεισε στο Χαϊδάρι, υπογραμμίζει τη συνέπειά τους στη μνημονιακή επιταγή και στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για μείωση κατά 50% των δαπανών για την Πρόνοια, κλείσιμο ιδρυμάτων, συρρίκνωση υπηρεσιών, για να φορτωθεί το κόστος στην ίδια την οικογένεια και να ανοίξει ο χώρος στην επιχειρηματική δράση στον ευαίσθητο αυτόν τομέα. Μνημονιακή επιταγή που έχει ψηφιστεί από 222 βουλευτές το 2015 κι έχει μεταφερθεί αυτούσια στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη και τρίτη αξιολόγηση.

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Η ΣΕΑΑΝ καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες, τους γονείς και κηδεμόνες σε έκτακτη πλατιά σύσκεψη της γραμματείας, αύριο Πέμπτη, 19 Οκτώβρη, στις 18:00, στα γραφεία μας, για να καθορίσουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου συγκρότησε επιτροπή για οργάνωση και αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων των λαϊκών νοικοκυριών

Wed, 18/10/2017 - 19:43

Γινόμαστε μάρτυρες της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου απέναντι στα φτωχά νοικοκυριά που δεν μπορούν αντικειμενικά να ανταποκριθούν στο δυσβάσταχτο χαράτσωμα και την κατακόρυφη αύξηση των φορολογικών βαρών, στις απολύσεις και στα λουκέτα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με αποτέλεσμα να «κοκκινίσουν» τα δάνειά τους. Τόσα χρόνια δουλειάς και αγώνα για να μπορέσουν να αγοράσουν ένα σπίτι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι και τώρα οι τράπεζες και τα αρπαχτικά απειλούν να τους το κατασχέσουν.

Η επίθεση της κυβέρνησης και των αρπαχτικών θα κλιμακωθεί. Οι κατασχέσεις χρημάτων για χρέη θα διευρυνθούν. Επιπλέον οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν και στην πρώτη κατοικία, θα γίνονται τρείς φορές την εβδομάδα (αντί μίας που ίσχυε μέχρι τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στους τραπεζικούς ομίλους να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες- κοράκια προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει ένα βήμα παραπάνω. Διαλύει ουσιαστικά την όποια παρεχόμενη προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία. Κάνει παζάρια με τους τραπεζίτες για να καταργήσει τελείως ή να ρίξει σε πολύ χαμηλό επίπεδο τα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι στα λόγια θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία προκαλούν

Μιλάει:

 • Αυτός που αρνείται να φέρει νόμο στη Βουλή για την προστασία της α΄ κατοικίας.

 • Αυτός που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες.

 • Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία, που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τολμάει να λέει ότι ο αγώνας κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών εξυπηρετεί συμφέροντα. Σ΄ αυτό το άθλιο σημείο έφτασε, να αντιγράφει τα επιχειρήματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ξένων funds, που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι σαν τα κοράκια τη λαϊκή κατοικία.

Όσο και να προσπαθούν να φέρουν την κατάσταση στα μέτρα τους, η ίδια η πολιτική τους, τους ξεσκεπάζει.

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ. ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

 

 

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑΑπό τη Διοίκηση

Pages