Νέα από το Π.Α.ΜΕ.

PDF version
Syndicate content
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 9 min 53 sec ago

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30 μ.μ.

Τετ, 23/08/2017 - 21:31

Κυβέρνηση - ΣΕΒ – ΕΕ - ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

 

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της “εξόδου από τα μνημόνια” της  «δίκαιης ανάπτυξης» για «δόλωμα» στη «φάκα» εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και να διοχετευθεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.

 Υπόσχονται ευέλικτες θέσεις εργασίας - δουλειά λάστιχο,

χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με μισθούς πείνας.

 

Από την εφαρμογή του νέου «αναπτυξιακού» νόμου, μέχρι το τέλος του 2022 αναμένεται να δοθούν σε πρώτη φάση στους επιχειρηματικούς ομίλους περί τα 3,6 δισ. ευρώ που προέρχονται τόσο από την άμεση διοχέτευση κρατικού χρήματος (κονδύλια ΕΣΠΑ και Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων), όσο και από τις φορολογικές απαλλαγές και ελαφρύνσεις που παρέχονται απλόχερα, με στόχο την προσέλκυση κερδοφόρων επενδύσεων.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» τη βιώνουν καθημερινά οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στον Καρυπίδη που παραμένουν για 15 μήνες απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι στις κλινικές του ομίλου EUROMEDICA που είναι 4 – 10 μήνες απλήρωτοι. Την έζησαν - μέχρι τέλους - οι δεκάδες νεκροί και αυτό το καλοκαίρι στα εργοδοτικά κάτεργα και εξακολουθούν να τη ζουν χωρίς επίδομα οι χιλιάδες άνεργοι στην περιοχή μας, οι συνταξιούχοι που κάθε μέρα είναι στον αυτόματο κόφτη, την καταλαβαίνουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που δεν τους επιτρέπεται ούτε μια μέρα άδεια. «Δίκαιη ανάπτυξη» είναι η ανασφάλεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ και τη Βιομηχανία Ζάχαρης ενόψει κλεισίματος ή ιδιωτικοποίησης, οι εργαζόμενοι σε ολόκληρους κλάδους που οι επιχειρήσεις δε θα αντέξουν στον διεθνή ανταγωνισμό. Σ’ αυτή τους την ανάπτυξη πανηγυρίζουν για την αύξηση των διανυκτερεύσεων στην Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι του κλάδου μετράνε κάθε χρόνο καινούργιες απώλειες, εντατικοποίηση της δουλειάς, χειρότερες συνθήκες, μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στη ΣΙΔΕΝΟΡ που είδαν τους μισθούς να  μειώνονται στο ξεκίνημα της κρίσης,  σήμερα παρά την αυξημένη κερδοφορία, η εργοδοσία αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση για ανάκτηση ακόμη και μέρους των απωλειών των εργαζόμενων.

            Και έπεται συνέχεια, αφού οι εργαζόμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον «πλούτο» των ευέλικτων μορφών εργασίας, της εντατικοποίησης, της απόλυσης σε στρατηγικούς κλάδους και επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιούνται (όπως το λιμάνι - κατά τα πρότυπα του Αερολιμένα). «Δίκαιη ανάπτυξη» παρατηρούμε στο Δημόσιο που συρρικνώνεται και λειτουργεί όλο και πιο βαθιά με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, με τους εργαζόμενους εκεί να «απολαμβάνουν» μείωση μισθών, «αξιολόγηση» και κινητικότητα, περιστολή δικαιωμάτων - όπως άλλωστε και το σύνολο του λαού μας με τις αυξήσεις φωτιά σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, φορολογία. Αυτή την «ανάπτυξη» θα προβάλει η κυβέρνηση στη μεγάλη φιέστα της ΔΕΘ, που θα στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ από τους οποίους αφαιρούνται δικαιώματα, στις πλάτες του Θεσσαλονικιώτικου λαού που θα δέχεται υποβαθμισμένες υπηρεσίες παρόλο που θα πληρώνει ακριβότερο εισιτήριο.

Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, την οικειοποίηση του πλούτου από τους λίγους, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας, όπως είναι σήμερα εφικτό να συμβεί, παίρνοντας υπόψη τη μεγάλη πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης, την τεράστια άνοδο της παραγωγικότητας;

 Η επίθεση αυτή αφορά κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, φτωχό αγρότη. Πρόκειται για ξετσίπωτο ψέμα πως δεν θα έρθουν νέα αντιλαϊκά μέτρα.

 Το ΠΑΜΕ απευθύνει στους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικρούς αγρότες, στις γυναίκες και τους νέους κάλεσμα συμπόρευσης και ενίσχυσης των αγώνων, για αγωνιστική απάντηση και αντεπίθεση!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε ούτε ένα αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά ψήφισε την κατάργηση της Κυριακής αργίας, επέκτεινε τις ρυθμίσεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για τις ΣΣΕ στηρίζοντας στην πράξη τις επιχειρησιακές συμβάσεις και τις ενώσεις προσώπων με τις οποίες οι εργοδότες όλων των κλάδων γενικεύουν την μείωση των μισθών στα 586 και 511€ αντίστοιχα για τους νέους, μία διάκριση την οποία διατηρεί, αλλά και επεκτείνει μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα που διασφαλίζουν φτηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματικούς ομίλους. Διευκόλυνε τις ομαδικές απολύσεις με την ψήφιση του 4ου μνημονίου. Αφαίρεσε άλλα 250.000.000€ από τους συνταξιούχους ανεβάζοντας τις Συριζαίϊκες περικοπές πάνω από τα 16 δις €, οι οποίες προστέθηκαν πάνω στις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Διεύρυνε τη φοροληστεία που τσακίζει μισθωτούς συνταξιούχους και ξεκληρίζει αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου. Προώθησε το ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών και του δημόσιου πλούτου, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση σε παιδεία, υγεία.

 

Και αφού αξιολόγησε ότι οι πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων αντέχουν τα μέτρα ετοιμάζει και νέα μέτρα και νέες αξιολογήσεις.

 

Επιδιώκει το χτύπημα των συνδικάτων, της συλλογική δράσης με τις ανατροπές που φέρνει στο νόμο που αφορά τα συνδικάτα. Με την απαγόρευση των απεργιών και τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς και μαζί κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων σε λαϊκά νοικοκυριά, ανώτατο όριο στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα, «επανυπολογισμό» δηλαδή νέα μείωση των συντάξεων, πλήρη εφαρμογή του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια, «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές των ακινήτων, τη μείωση του αφορολόγητου.

 Εφαρμόζει μια μια τις εντολές του μεγάλου εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Όπως αυτές εκφράζονται από τις ενώσεις του την Ε.Ε, το ΔΝΤ, τον ΣΕΒ. Από τον ΣΕΒ μέχρι τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών, αποθεώνουν το ΣΥΡΙΖΑ και την προσφορά του. Τον αποθεώνουν γιατί βλέπουν πως είναι αποτελεσματικός στο να τσακίζει το λαό για να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις και οι ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και ταυτόχρονα να κάνει τη βρώμικη δουλειά με τις λιγότερεςαντιδράσεις από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

H E.E, ο ιμπεριαλιστικός σχηματισμός στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας για να πατήσει πόδι σε ζώνες που ενδιαφέρουν τα μονοπώλιά της, κατασκευάζει τα επόμενα προσχήματα για «δημοκρατικές» στρατιωτικές επεμβάσεις. Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για λογαριασμό των συμφερόντων των ελληνικών μονοπωλίων, συμμετέχει πρόθυμα και ενεργά σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην περιοχή. Έχει νομιμοποιήσει την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, προχωράει σε επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, συμμετέχει ενεργά σε στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα με τη Ρωσία, συμμετέχει σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν πραγματικό ολοκαύτωμα στους λαούς της Ευρώπης και γενικότερα.

 Ο λαός ΔΕ δοκίμασε ακόμα τη δύναμη του.

Μεγάλοι και δυνατοί θα μοιάζουν όσο είμαστε γονατισμένοι

 

Οι αγώνες των εργαζομένων σε μια σειρά κλάδους και χώρους δουλειάς τους προηγούμενους μήνες όπως και οι κινητοποιήσεις των ελευθεροεπαγγελματιών, των αγροτών, των εργαζομένων στον ΚΑΡΥΠΙΔΗ, στους ΟΤΑ, έδειξαν και δείχνουν ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα είναι όρθιο, ζωντανό, υπάρχουν μαχητικές δυνάμεις. Ότι μπορεί να γίνει δύναμη ανατροπής, μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο,  αμφισβητώντας την κυριαρχία των εκμεταλλευτών, των επιχειρηματικών ομίλων.

Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 4ων μνημονίων. Επαναφορά των ΣΣΕ. Συμβάσεις κλαδικές με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες μας να επιτρέπουν να ζούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

Δε χωρά απογοήτευση. Απαντάμε με οργάνωση και αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, τις επιτροπές αγώνα, τις λαϊκές επιτροπές.

Με μαζικά συνδικάτα, με συλλογική λειτουργία και δράση για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Με γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμό – αποφασιστικότητα στη πάλη.

Αλλάζουμε την κατάσταση στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Γυρνάμε την πλάτη στις προδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Τραβάμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα εργατικό -συνδικαλιστικό κίνημα, μαζικό, δημοκρατικό, με τη συμμετοχή των εργαζομένων, τέτοιο που να μπορεί να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κόμματά τους, και τις ιμπεριαλιστικές τους συμμαχίες.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

 

Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.

 

 Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ.

 

Τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται.

Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια.

 

Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου ΔΕΝ είναι σύνθημα μας. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος

 Όσο η οικονομία είναι σχεδιασμένη να υπηρετεί τα κέρδη και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ο λαός δεν πρόκειται να δει χαΐρι και προκοπή, όποια κυβέρνηση και αν είναι στο τιμόνι είτε κεντροδεξιά είτε κεντροαριστερά.

  

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Αριστοτέλους, 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στις 6:30μ.μ.

 

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων στην Επιχείρηση LIDL για απολύσεις

Τετ, 23/08/2017 - 21:25

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πολυεθνική LIDL συνεχίζει να εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων στοχεύοντας στην γιγάντωση των κερδών της με το μικρότερο για αυτήν κόστος. Την ίδια περίοδο που προσπαθεί να αναβαθμίσει την εικόνα της με ανακαινίσεις καταστημάτων, προωθητικές καμπάνιες και διαφημίσεις που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους τρισευτυχισμένους, οι εργαζόμενοι βιώνουν την πιο άγρια εκμετάλλευση. Καθημερινά αυξάνεται η εντατικοποίηση αλλά και η τρομοκρατία για να δουλεύει αδιαμαρτύρητα κάθε εργαζόμενος σε όλα τα πόστα και με εξαντλητικούς ρυθμούς. Καθημερινή είναι και η απειλή της απόλυσης, με τους εργαζόμενους να δέχονται επανειλημμένα επιπλήξεις και αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι δεν κάνει απολύσεις αφού παίρνει κάθε δυνατό μέτρο για να εξαντλήσει σωματικά και ψυχολογικά τους συναδέλφους και να τους οδηγήσει σε παραίτηση. Στοχεύει κυρίως στους εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας ή με περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας  για να μπορεί να τους αντικαταστήσει με νέους χωρίς δικαιώματα και με χαμηλότερο μισθό.

Πάγια τακτική της εργοδοσίας για όποιον δεν υποκύπτει στις πιέσεις είναι να τον κατηγορούν ότι κλέβει, χωρίς φυσικά κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ενώ υπάρχει και το πρόσφατο παράδειγμα συναδέλφισσας που προσπάθησαν να την απολύσουν με το ανήκουστο  επιχείρημα ότι σκέφτηκε να κλέψει.

Αυτός είναι ο βραβευμένος ως top εργοδότης  για το 2017, που σακατεύει τους εργαζόμενους για να μπορεί να αυξάνει τα κέρδη του και να διεκδικεί όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Αυτός είναι ο βραβευμένος ως top εργοδότης  για το 2017, που δεν δίστασε πριν από λίγες μέρες να απολύσει συναδέλφισσα μας που αντιμετωπίζει για  χρόνια προβλήματα με τον καρκίνο, με την δικαιολογία μάλιστα ότι μίλησε απότομα σε πελάτες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μην συμβιβαστούμε με την εξαθλίωση

Τα συμφέροντα της εργοδοσίας να αναπτύσσεται διαρκώς, να ανταγωνίζεται με τις άλλες εταιρίες του κλάδου, να κυνηγάει το κέρδους με κάθε τρόπο, δεν ταυτίζονται με τα δικά μας συμφέροντα για πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας.

Κανείς συνάδελφος  να μην μείνει μόνος του, φοβισμένος, να προσπαθεί ατομικά να λύσει το κάθε πρόβλημα.

Υπάρχει εμπειρία, όπου συλλογικά, μαζικά και με επιμονή δώσαμε μάχες είχαμε και κατακτήσεις.

Όσο δεν παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας τόσο πιο οδυνηρές θα είναι οι επιπτώσεις από τα μέτρα που από κοινού κυβέρνηση και εργοδοσία παίρνουν διαρκώς.

Έλα σε επαφή με το σωματείο σου, έχουμε τη δύναμη να οργανώσουμε εστίες αντίστασης σε κάθε κατάστημα.

 

ΤΟ Δ.Σ.

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την κατάσταση στα MEDIAMARKT

Τετ, 23/08/2017 - 21:21

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησε παράσταση σήμερα Τετάρτη 23/8/2017 στο Υπουργείο Εργασίας, για συνάντηση με το Υπουργείο, με θέμα την τροποποίηση των συμβάσεων εργασίας από την εργοδοσία στα MEDIAMARKT.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συναντήθηκε   με το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Νεφελούδη Ανδρέα και προκάλεσε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας για τη Δευτέρα 28/8/2017.

Στην  συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έβαλε τα αιτήματα των εργαζομένων – είχε προηγηθεί και έγγραφη καταγγελία από το Σύλλογο στο Υπουργείο- απαιτώντας να σταματήσει ο έμμεσος εκβιασμός από την εργοδοσία της MEDIAMARKT προς τους εργαζόμενους, το Υπουργείο να σταματήσει άμεσα τη διαδικασία μετατροπής των συμβάσεων.

Παράλληλα ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει πρόγραμμα δράσης σε όλα τα καταστήματα της εταιρείας στην Αττική για τις επόμενες ημέρες, καλώντας τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο κλαδικό τους σωματείο και να δώσουν αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου : Οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση συνεχίζουν τον 6μηνο αγώνα τους για ανάκτηση των απωλειών

Τετ, 23/08/2017 - 17:58

 

Όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών οι εργάτες της Ανακύκλωσης βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις για την κάλυψη των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι από την Waste Solutions στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Όλη αυτή η αποφασιστικότητα και αντοχή των εργαζομένων έχει συναντήσει τη λύσσα της εργοδοσίας η οποία έχει εξαντλήσει την ευρηματικότητά της για να λυγίσει τους εργαζόμενους.

Χθες, Τρίτη 22/08/2017, έγιναν 4ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου και κινητοποίηση  των εργαζομένων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπου και έγινε τριμερής συνάντηση μετά από αίτημα του σωματείου για ένα σωρό παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας όπως : η δυσμενής μεταχείριση συνάδελφων απεργών, οι απειλές εκλεγμένων συνδικαλιστών, η παρότρυνση και προτροπή για δημιουργία άλλου σωματείου, η απειλή για μη ανανέωση σύμβασης όσων απεργήσουν, η πρόσληψη εργαζομένων με προαπαιτούμενη τη μη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επίσης η εργοδοσία όχι μόνο δεν μεριμνά για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας όπου υπάρχουν αλλά αδιαφορεί γενικώς για βλάβες και προβλήματα των εγκαταστάσεων του ΚΔΑΥ Ηρακλείου για να μην επομιστεί το κόστος συντήρησηςμε αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς νέα εργατικά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με ένα συνάδελφο μας να γλιστράει σε σημείο που είχε λάδια λόγω ενός χαλασμένου μηχανήματος, για το οποίο ήταν ενήμερη η εργοδοσία εδώ και 10 μέρες, να βγάζει τον ώμο του και να σπάει το χέρι του. Αυτό είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση των ελεγκτών της Τεχνικής Επιθεώρησης οι οποίοι, ενώ έχουν εντοπίσει σωρεία παραβάσεων σε ελέγχους που έχουν κάνει στο εργοστάσιο, μετά από υπόδειξη του σωματείου και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, παρέμειναν τόσο καιρό σε προφορικές συστάσεις χωρίς να υπάρξει εφαρμογή τις σχετικής νομοθεσίας  για  τις παραβάσεις αυτές και ενώ τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Η αποθράσυνση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία αφού πατάει πάνω στο έδαφος που απλώνουν κυβερνήσεις με το αντεργατικό οπλοστάσιο που δίνουν στη διάθεση τους καθώς και ο Δήμος Ηρακλείου όχι μόνο δεν στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων αλλά κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τις επενδύσεις σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για το κεφάλαιο, δηλαδή με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι τώρα διευθυντής στο εργοστάσιο και μεθοδεύει αυτή την επίθεση της εργοδοσίας που καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ.

Εμείς οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης θέλουμε να δοθεί ένα τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία που έχει σαν στόχο την οργάνωση των εργατών που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπή μεροκάματα. Καλούμε την εταιρία να υιοθετήσει τις συστάσεις τους ΣΕΠΕ για εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας περί συνδικαλιστικών ελευθεριών και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να κάνουν υπόθεση τους την ανάκτηση των απωλειών τους, τη διασφάλιση επαρκών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Οργανωμένοι στα σωματεία τους να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος.

Οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους και διεκδικούν :

 

 •           ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ WASTESOLUTIONS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ!
 •         Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο χώρο εργασίας.
 •         Μόνιμη και σταθερή για όλους . Να μπει τέλος στο καθεστώς τον εργολαβιών
 •         Άμεση καταβολή των απλήρωτων υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωση στον μισθό μας.
 •         Κανένας εργαζόμενος κάτω του 751!
 •         Καμία ελαστικοποίηση ή διευθέτηση του χρόνου εργασίας . Άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ώρου για όλους.
 •         Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου με 6ωρο – 5μερο – 30ωρο.                  
 •         Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

 

Συνεχίζονται οι παραστάσεις των πολιτιστικών ομάδων του ΠΑΜΕ.

Δευ, 21/08/2017 - 21:23

 

Συνεχίζονται οι παραστάσεις των πολιτιστικών ομάδων του ΠΑΜΕ. Το θεατρικό έργο «Ιππής» του Αριστοφάνη θα παρουσιασθεί :

 •       30 Αυγούστου στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δήμου Ρέντη στις 8.00 μ.μ.
 •       3 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό θέατρο Φοίνικας στο Περιστέρι στις 8.00 μ.μ
 •     20 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο «Σταύρος Κώτσης» στην Αγία Παρασκευή, στις 8.00 μ.μ.

 Επίσης

 • 23/9/2017 στο στέκι πολιτισμού του φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο Τρίτση θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση Θεσσαλικός Κύκλος . Στο πάρκο Τρίτση η έναρξη είναι στις 7.00 μμ

 

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Ενέργεια Δ. Μακεδονίας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς

Δευ, 21/08/2017 - 18:36

Το ΣΕΕΕΝ εκφράζει στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου που έχασε τη ζωή του το Σάββατο το πρωί, στο Ορυχείο Καρδιάς, την ώρα που εργαζόταν όταν ανετράπη το ανυψωτικό μηχάνημα που χειριζόταν.

Οι ευθύνες βαραίνουν κυβέρνηση, ΔΕΗ ΑΕ και εργολάβο. Η αύξηση των ατυχημάτων δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η κατάσταση απλώς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το πώς αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες ζωές το καταλάβαμε στην κατολίσθηση του Ορυχείου Αμυνταίου, όπου κινδύνεψαν ζωές των εργαζομένων και των κατοίκων των Αναργύρων. Το έχουμε καταλάβει από τα θανατηφόρα που έχουν γίνει ρουτίνα στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ ΑΕ.

Εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, γηρασμένο προσωπικό εξαιτίας της πολιτικής στις συντάξεις που οδηγεί συναδέλφους να παραμένουν σε μεγάλη ηλικία στη δουλειά, προώθηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με αποτέλεσμα την έλλειψη εμπειρίας, όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων που αποσπά την προσοχή των εργαζομένων, απλήρωτη δουλειά για μήνες στις εργολαβίες, μισθοί πείνας σε εργολαβίες και οκτάμηνα, ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας στις εργολαβίες, οχήματα όχι καλά συντηρημένα, εξοπλισμός παρωχημένος, έλλειψη προσωπικού στους μηχανισμούς ελέγχου του κράτους που έχει σαν αποτέλεσμα την ασυδοσία όσον αφορά τα μέτρα υγείας και ασφάλειας και την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας. Όλα αυτά αποτελούν ένα μέρος από την τεράστια λίστα των παραγόντων που οδηγούν σε ένα ατύχημα. Όμως όλα έχουν μια αιτία και ένα στόχο. ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!!

Η κατάσταση αυτή θα χειροτερέψει με το παραπέρα βήμα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, την πώληση ορυχείων και ΑΗΣ, που θα οξύνει τον ανταγωνισμό, το κυνήγι του κέρδους μέσα και από τον περιορισμό των μέτρων υγείας και ασφάλειας.

Θύματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες από τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με μοναδικό σκοπό το κυνήγι του κέρδους και τον ανταγωνισμό ανάμεσα τους είναι πάντα οι εργαζόμενοι.

 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο δραματικό τρόπο ότι τα συμφέροντα μας δεν ταυτίζονται με αυτά της εργοδοσίας.

Ήρθε η ώρα όλοι οι εργαζόμενοι να πούμε:

Ως εδώ! Κανένας άλλος νεκρός, κανένας άλλος τραυματίας στο βωμό της κερδοφορίας της ΔΕΗ ΑΕ και των εργολάβων.

 

Όλοι στην κινητοποίηση - διαμαρτυρία στο διοικητήριο του ορυχείου Καρδιάς τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.

Απαιτούμε:

 • Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν συνθήκες Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.
 • Κατάργηση των εργολαβιών και του δουλεμπορίου. Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Το ΠAME εκφράζει τα συλλυπητήρια του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ινδίας, του Νεπάλ και του Μπαγκλαντές για τα εκατοντάδες θύματα των πρόσφατων πλημμυρών.

Δευ, 21/08/2017 - 18:16

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα συλλυπητήρια του στα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ινδίας, του Νεπάλ και του Μπαγκλαντές, για τα εκατοντάδες θύματα των πρόσφατων πλημμυρών.

Για μια ακόμη φορά οι λαοί βιώνουν τις συνέπειες της καταστροφής του περιβάλλοντος, της έλλειψης μέτρων προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αυτό την ίδια ώρα που πολλές χώρες της Ασίας αποτελούν την βάση πολυεθνικών με τεράστια κέρδη.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας εκφράζει τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους.

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης : Στη μάχη ενάντια στην εμπρηστική πολιτική μόνη εγγύηση η λαϊκή δράση !!

Δευ, 21/08/2017 - 14:43

Πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες παραστάσεις σε Δήμο και Περιφέρεια από το Εργατικό Κέντρο (ΕΚΚΙ) και τα σωματεία που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη για την πυροπροστασία του Νομού. Συναντήσεις έγιναν με τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλονιάς κ. Τουμάση καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα. Στις συναντήσεις αυτές τέθηκαν τα ζητήματα των τρόπων βοήθειας των εθελοντικών ομάδων που συστήνονται από τα συνδικάτα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Επίσης, απαιτήθηκαν συγκεκριμένα μέτρα από κυβέρνηση – τοπική διοίκηση που αφορούν κυρίως την πρόληψη των πυρκαγιών, τη στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, τη μέριμνα για τους πληγέντες και τη λήψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών – αντιδιαβρωτικών έργων.

Από τη συζήτηση επιβεβαιώνεται πως το ματωμένο πλεόνασμα, για το οποίο περηφανεύεται η κυβέρνηση, δένεται εκτός των άλλων και με τις αναδιαρθρώσεις στο κράτος, τις περικοπές και τις ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Η εμπορευματοποίηση της γης και η «δημοσιονομική προσαρμογή» με τις περικοπές των δαπανών σε πρόληψη και πυρόσβεση είναι ο πραγματικός εμπρηστής. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά και των τοπικών διοικήσεων προσκυνούν την καπιταλιστική κερδοφορία και αφήνουν απροστάτευτα δάση, υποδομές, λαϊκές κατοικίες και περιουσίες, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Οι τοπικές διοικήσεις σε Δήμο Κεφαλονιάς (ΝΔ) και Περιφέρεια (ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ) διαμόρφωσαν προϋπολογισμούς στηρίζοντας στην πράξη τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές.

Με βάση τη συζήτηση που έγινε προκύπτουν τα εξής ζητήματα:

 1. 1.        Υπάρχει πρόβλημα στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός, το προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι μιας σειράς φορέων και υπηρεσιών που εμπλέκονται δεν κατευθύνονται με ενιαίο τρόπο και κατάλληλες κατανομές στην διασφάλιση της πυροπροστασίας. Αυτό εκδηλώνεται κύρια ως πρόβλημα συντονισμού αλλά και, ολοένα πιο καθαρά, και ως προτεραιότητα των αρχών ή και ως επιταγή ιδιωτικών συμφερόντων. Η πολιτική εξοβελισμού της Δασικής Υπηρεσίας από το κομμάτι της πυρασφάλειας και της προστασίας συνολικά του Δρυμού του Αίνου αποδεικνύεται επικίνδυνη.

Ενδεικτικά:

-          στο μείζον πρόβλημα της προστασίας του Αίνου ο κεντρικός περιμετρικός δρόμος πυροπροστασίας του παραμένει αδιάβατος και η εργολαβία από τη Διεύθυνση Δασών (καλώς εχόντων των πραγμάτων) ξεκινά να υλοποιείται στις 31 Αυγούστου (!!!). Έτσι, η όποια πυρκαγιά θα βρει τον Εθνικό Δρυμό με «ανοικτές θύρες».

-          μετά την διαπίστωση εστίας πυρκαγιάς από έκρηξη μετασχηματιστή υπήρξε ανακοίνωση από την τοπική ΔΕΗ και αντεγκλήσεις για το ποιος έχει την ευθύνη ελέγχου στις κολώνες του ρεύματος.

-          στο ζήτημα των μέσων - και ενώ η ανεπάρκεια είναι καθεστώς - υπάρχουν διαθέσιμα μηχανήματα που είναι ανάγκη άμεσα να ριχτούν στη μάχη και τα οποία είτε έχουν πρόβλημα συντήρησης είτε κάτω από την πίεση άλλων αναγκών στην τοπική διοίκηση έχουν άλλες χρήσεις είτε «είναι παροπλισμένα» με το αιτιολογικό της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού είτε, ακόμη, με δυσκολία διατίθενται από μία υπηρεσία που αδυνατεί να τα χρησιμοποιήσει σε άλλη που έχει αυτή τη δυνατότητα.

-          τη στιγμή που υπήρξε διαπιστωμένη έλλειψη πυροσβεστών η Fraport διέθεσε με δυσκολία μόλις 4 από τους 14 πυροσβέστες που έχουν δεσμευτεί στο αεροδρόμιο και μόνο σε μία περίπτωση. Αντίστοιχα, ο Δήμος Κεφαλονιάς προχώρησε σε 21 απολύσεις συμβασιούχων στην καθαριότητα (κοπή χόρτων κλπ), θεωρώντας πως δεν καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Η άθλια αντιμετώπιση των πυροσβεστών που είχαν έρθει να ενισχύσουν το Νομό από την ναυτιλιακή εταιρία Kefalonian Lines, με το αιτιολογικό πως δεν είχε σύμβαση με την πυροσβεστική, είναι ένα άλλο παράδειγμα. Ενημερωθήκαμε, τέλος, πως φθάνουν ακόμη και λογαριασμοί της τάξης των χιλιάδων ευρώ από υπουργεία προς την τοπική διοίκηση για διάθεση μέσων (πχ ελικοπτέρων) που χρησιμοποιούνται για απεγκλωβισμό πολιτών.

 1. 2.        Χρειάζεται άμεση έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος που να καλύψει τα αναγκαία μέτρα αντιπυρικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη, τις αποζημιώσεις των πληγέντων, τα αντιπλημμυρικά – αντιδιαβρωτικά έργα.

Οι δράσεις για την πρόληψη αφορούν:

-          τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, ιδιαίτερα του επαρχιακού, από ξερά χόρτα, την άμεση συντήρηση αγροτικών και λοιπών δρόμων, τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. Η εγκατάλειψη από την κυβέρνηση της χρηματοδότησης για υλοποίηση του σχεδιασμού αποκατάστασης του οδικού δικτύου από τους σεισμούς έχει αρνητικές επιπτώσεις στους όρους με τους οποίους αντιμετωπίζονται και οι φωτιές.

-          την κοπή κλαριών δέντρων όπου κριθεί αναγκαίο (πχ τα κλαριά στα πεύκα του δάσους των Κεραμειών που βρίσκονται από τη μια και την άλλη πλευρά του δρόμου εφάπτονται σε σημεία, διευκολύνοντας πιθανή φωτιά να περάσει το δρόμο).

-          τον έλεγχο και τη λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών, τη σταθερή παροχέτευση νερού στις δεξαμενές του Αίνου από Δήμο – Περιφέρεια κλπ.

-          την προμήθεια των αναγκαίων μηχανημάτων (πχ τουλάχιστον δύο υδροφόρων στο Δήμο Κεφαλονιάς). Σήμερα αξιοποιούνται από την αντιπεριφέρεια 17 υδροφόρες ιδιωτών και αντίστοιχα άλλες από το Δήμο. Χρειάζεται η άμεση αξιοποίηση των εξειδικευμένων χειριστών που διαθέτει ο Νομός και η προκήρυξη θέσεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όπως έχει ζητηθεί από την Περιφέρεια, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η πολιτική προστασία.

 1. 3.        Τα χιλιάδες καμένα στέμματα δασικών, χορτολιβαδικών και λοιπών εκτάσεων, οι καμένες ελιές και τα αμπέλια, τα προβλήματα που θα συναντήσουν οι κτηνοτρόφοι για τη συντήρηση των κοπαδιών τους σε κόστος για τροφές κλπ, τα προβλήματα σε νοικοκυριά και μικρεμπόρους από τις συνεχείς διακοπές του ρεύματος σε οικιακές συσκευές και ευαίσθητα προϊόντα, απαιτούν 100% αποζημίωση και σχέδια αποκατάστασης και ενίσχυσης. Η Κεφαλονιά πρέπει να επαναχαρακτηριστεί ως σεισμόπληκτη και να επιστρέψουν τα χρήματα των κωδικών για τα έργα που ποτέ δεν έγιναν (αφού δεσμεύτηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους δανειστές), τα έργα να ολοκληρωθούν και να χαρακτηριστούν πυρόπληκτες όλες οι πληγείσες περιοχές, με όλη τη δέσμη μέτρων και την αναγκαία χρηματοδότηση που απαιτείται.
 2. 4.        Τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να αρχίσουν άμεσα. Είναι απαράδεκτο ότι η Κεφαλονιά έχει εξαιρεθεί φέτος, με κυβερνητική απόφαση, από τις περιοχές που έχουν κίνδυνο πλημύρας (πλην του Πόρου). Και αυτό όταν ακόμη είναι ανοιχτές οι πληγές από την τελευταία πλημμύρα, όταν εκκρεμούν έργα στο σύνολο του Νομού (Λαγκάδα, Πύλαρος κλπ) και όταν υπάρχει πληθώρα «ιρλανδικών» διαβάσεων (δηλαδή διασταυρώσεις δρόμου και ποταμιών) ακόμη και σε ορεινές περιοχές πχ Ομαλά, Δειλινάτα κλπ κι όχι μόνο στη χαμηλή ζώνη. Για την προστασία από τις πλημύρες απαιτούνται:

-          Καθαρισμός ρεμάτων.

-          Μελέτες στις πληγείσες περιοχές που να υλοποιηθούν άμεσα (πχ 1.650.000 χρηματοδότηση απαιτεί η υλοποίηση της μελέτης για τα Σιμωτάτα, γύρω στα 5 - 6.000.000 ο αναγκαίος κλειστός οχετός στην Αγία Ευφημία).

-          Προμήθεια μηχανημάτων και καλύτερη συντήρηση του οδικού δικτύου, μέτρα σε περιοχές που λειτουργούν ανεμογεννήτριες.

Ειδικά για μέρη όπως τα Σιμωτάτα ή τα Λουρδάτα χρειάζονται επειγόντως και αντιδιαβρωτικά μέτρα. Σημειώνουμε πως στα Λουρδάτα – Βλαχάτα μέρος των χωριών έχει υποστεί κατακρήμνιση (σχετικές γεωλογικές μελέτες επισημαίνουν τον κίνδυνο) και μετά τις φωτιές το πρόβλημα πολλαπλασιάζεται.

Ο λαός μας μπορεί και πρέπει να στρατευθεί και να προστατέψει το φυσικό περιβάλλον, τη ζωή και το βιός του από τις πολιτικές ΕΕ – κεφαλαίου - κυβερνήσεων. Να πιέσει τις τοπικές διοικήσεις για λύσεις στα προβλήματα που τον καίνε. Να συμπαραταχθεί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για όλες τις διεκδικήσεις που τον αφορούν. Ούτε λεπτό χαμένο, ούτε βήμα – πίσω.

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                     Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Ανακοίνωση των Εργαζομένων στα MEDIAMARKT: ΟΧΙ στις Αλλαγές Συμβάσεων και στις Απολύσεις στα MediaMarkt

Παρ, 18/08/2017 - 20:47

  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα MediaMarkt

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η εταιρία μετατρέπει όλους τους 8ωρους-5ημερους σε 6ήμερους. Μας δίνει μάλιστα και την «εναλλακτική επιλογή» να δεχτούμε 3 «σπαστά» είτε να γίνουμε 6ωροι! Η εργοδοσία μας απειλεί με απόλυση, αν δεν δεχτούμε. Μας θέλουν χωρίς ρεπό, με ευέλικτα ωράρια για τις ανάγκες του κάθε καταστήματος, με σκοπό να ¨βγαίνει η δουλειά¨ με λιγότερο προσωπικό, ταυτόχρονα έρχονται και νέες απολύσεις. Για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους. Θέλουν να ξεμπερδέψουν με όποιο δικαίωμα μας είχε μείνει. Μισθός-χαρτζιλίκι για δουλειά κάθε μέρα, και τις Κυριακές. Οι θυσίες που μας ζητούν σήμερα να κάνουμε, είναι θυσίες δίχως τέλος!

Γι’αυτό εμείς,  οι εργαζόμενοι στα MediaMarkt και μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τους απαντάμε:

 •          ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΑΣ! ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!
 •          ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ!

Αυτό που ζούμε είναι η συνέχεια του έργου όλου του προηγούμενου διαστήματος, με τις απολύσεις και τις μεμονωμένες αλλαγές συμβάσεων σε συναδέλφους που δούλευαν χρόνια. Αν δεν τους βάλουμε εμπόδιο εμείς, αυτές οι συνθήκες δουλειάς θα είναι καθεστώς παντού! Όπως έλεγε η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για τα MediaMarkt:

«Τα MediaMarkt, ο Κωτσόβολος, τα Public, το Πλαίσιο, συνολικά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του κλάδου, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς, από κοινού εφαρμόζουν τα  αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων τους. Επιτίθονται  με αγριότητα σε κάθε δικαίωμα μας. Μας καταργούν ακόμα και το δικαίωμα στην ξεκούραση, την Κυριακάτικη Αργία.

Οι απολύσεις, οι μετατροπές των συμβάσεων και οι μεταθέσεις,  δεν αφορούν μεμονωμένα κάποιο κατάστημα, αλλά όλους τους εργαζόμενους συνολικά στον Όμιλο. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν αφορά στις προτιμήσεις και τα κέφια ενός διευθυντή, αλλά είναι  γενική κατεύθυνση της εργοδοσίας που πρόθυμα υλοποιούν τα στελέχη της.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η λογική πως «το καλό κατάστημα, το καλό τμήμα, ο καλός εργαζόμενος» θα γλιτώσει, είναι μια αυταπάτη. Οι περισσότεροι απολυμένοι έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, έμπειροι και ικανοί στην εργασία τους. Αργά ή γρήγορα όμως όλοι οι εργαζόμενοι γίνονται «αντιπαραγωγικοί», «ακριβοί», «δεν πιάνουν τους στόχους». Αυτό αποδεικνύει πως κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ταυτίζει τα δικά του συμφέροντα με τα κέρδη και τους στόχους της εργοδοσίας. Αντίθετα, πρέπει να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις, να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες! Χωρίς εμάς, κανένα κατάστημα δεν μπορεί να λειτουργήσει, κανένα εμπόρευμα δεν μπορεί να πουληθεί.»

Έχουμε πείρα

 Aντίστοιχα και στα H&M oι εργαζόμενοι οργανωμένοι με την στήριξη του κλαδικού τους σωματείου, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ εμπόδισαν αντίστοιχο σχέδιο της εργοδοσίας.

Οργανωμένοι στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας, έχουμε τεράστια δύναμη!

Καλούμε όλους  τους συναδέλφους μας, είτε υπέγραψαν είτε όχι, είτε είναι 8ωροι είτε 6ωροι, να οργανωθούμε   στο κλαδικό μας σωματείο. Να δημιουργήσουμε σωματειακή επιτροπή ανά κατάστημα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 •          ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, 8ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
 •          ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ
 •          ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ «ΣΠΑΣΤΩΝ» ΩΡΑΡΙΩΝ

 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ MEDIAMARKT

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ : Με οργάνωση, συμμετοχή και αγώνα θα ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια τους. Οι αγώνες είναι μπροστά μας.

Παρ, 18/08/2017 - 20:26

Εφοπλιστές, κυβέρνηση και ΥΕΝ, μαζί με την πλειοψηφία της ΕΕ της ΠΝΟ, συνεχίζουν την αντιναυτεργατική – αντιλαϊκή πολιτική. Εχθές για άλλη μία χρονιά υπέγραψαν κατάπτυστη συμφωνία, με μηδενικές αυξήσεις στη ΣΣΕ με τον ΣΕΕΝ, σε μία προαποφασισμένη συμφωνία στο παρασκήνιο, που συναλλάσσονται οι κοινωνικοί εταίροι, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το κατάντημα της πλειοψηφίας της Ε.Ε. της ΠΝΟ είναι ότι αδιαφορεί για τον 4387/16, τις φορολογικές επιβαρύνσεις, το χτύπημα των συντάξεων. Τα σχέδια τους  φαίνονται στην τροποποίηση του Π.Δ. 251/1981  «Ενδιαίτηση πλοιάρχου και πληρώματος Ελληνικών Εμπορικών Πλοίων», που καταργεί ειδικότητες και ΣΣΕ, κυρίως στις γενικές υπηρεσίες, εισάγοντας το θεσμό του catering, ανατρέποντας τις εργασιακές σχέσεις και υποβαθμίζοντας τη ζωή και την υγεία του συνόλου των ναυτεργατών.  

Στα χέρια των ναυτεργατών, των συνταξιούχων, των νεοεισερχομένων, βρίσκεται η κατεύθυνση για την οργάνωση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, με τις ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα.

Αυτές οι πολιτικές είναι καταδικασμένες από το σύνολο του ναυτεργατικού κόσμου, από την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Με οργάνωση, συμμετοχή και αγώνα θα ανατρέψουμε τα αντεργατικά σχέδια τους.

Οι  αγώνες είναι μπροστά μας.

 

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

 

Συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ ενόψει της ΔΕΘ την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Παρ, 18/08/2017 - 19:32

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη στις 12.00 το μεσημέρι.

Θα παρουσιάσει στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και παρεμβάσεων του εργατικού κινήματος ενόψει της ΔΕΘ, το πρόγραμμα δράσης και τους στόχους του ταξικού κινήματος το επόμενο διάστημα.

Καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην διαδήλωση που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους στις 6.30 το απόγευμα.

  

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης : Σύσκεψη για την πυροπροστασία στο Νομό. Πολλαπλά τα καθήκοντα για τα συνδικάτα στη μάχη κατά των πυρκαγιών

Παρ, 18/08/2017 - 16:00

Στον απόηχο της συμμετοχής των συνδικάτων στη μάχη ενάντια στην πυρκαγιά κατά την οποία κινδύνεψαν ζωές σε Βλαχάτα – Σιμωτάτα – Λουρδάτα και λίγο πριν ξεσπάσει το νέο μεγάλο μέτωπο σε Καραβάδο – Δοριζάτα (όλα στην περιοχή Λειβαθούς) πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που κάλεσε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς Ιθάκης (ΕΚΚΙ) για την πυροπροστασία στο Νομό. Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων, ιδιωτικών υπαλλήλων, η ΕΛΜΕ-ΚΙ, το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπρόσωπος της ΠΕΣ – ΝΑΤ, το σωματείο χειριστών, ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος, ο Σύνδεσμος υδραυλικών, εργαζόμενοι από το νοσοκομείο, τον ΟΤΕ, καθώς και η ΔΑΣ ΟΤΑ. Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νομό και κατάγγειλε τις κυβερνήσεις διαχρονικά που με την εμπορευματοποίηση της γης, την υποχρηματοδότηση και την ιδιωτικοποίηση της πυρόσβεσης και της δασοπροστασίας οπλίζουν το χέρι των εμπρηστών.

Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε πως το ΕΚΚΙ δεν μπορεί να συναινέσει στη γραμμή «όταν επιχειρούμε σιωπούμε», δεν μπορεί να αρκεστεί σε ευχαριστίες προς τους πυροσβέστες που στη μεγάλη τους πλειοψηφία είναι συμβασιούχοι και αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (ενώ υπήρξε από πλευράς και των οργανώσεών τους καταγγελία για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από ναυτιλιακή εταιρία κατά την αποχώρησή τους όσοι είχαν έρθει να ενισχύσουν στο Νομό), δεν αποδέχεται τη λογική του μικρότερου κακού ότι «όλα είναι καλά αφού αποφύγαμε τα χειρότερα». Τα ταξικά συνδικάτα, οι μαζικοί φορείς έχουν ευθύνη να «σηκώσουν στις πλάτες τους» το διπλό καθήκον: να οργανώσουν την διεκδικητική πάλη του λαού για την πυροπροστασία και τις αποζημιώσεις των πληγέντων και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα συγκρότησης εθελοντικών ομάδων που θα δρουν προασπίζοντας τη ζωή, το φυσικό περιβάλλον και το βιος του λαού μας. Ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ αναφέρθηκε στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε από συνδικαλιστικά στελέχη στις πληγείσες περιοχές και στις συζητήσεις που έγιναν με πυροσβέστες και κατοίκους. Τέλος, παρουσίασε και έθεσε προς συζήτηση το διεκδικητικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί άμεσα.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση όπου οι εκπρόσωποι των σωματείων κατέθεσαν την αποφασιστικότητά τους για τη συγκρότηση ομάδων ταυτόχρονα με τη δράση, την καταγραφή των μελών τους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, την καταγραφή υλικών που και μέσων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, τα μέτρα για την άμεση παρέμβαση σε τομείς όπως η περιφρούρηση περιοχών, ο καθαρισμός επικίνδυνων ζωνών, η συνδρομή σε πρόσωπα που χρήζουν βοήθεια, η «επιμελητεία» των ομάδων κλπ. Απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα μιας βασικής εκπαίδευσης και εξοπλισμού των εθελοντών που θα συνδράμουν το έργο της πυροσβεστικής.

Ταυτόχρονα, τέθηκαν ως άξονες άμεσης παρέμβασης τα μέτρα για την προστασία του Αίνου (ζώνες πυροπροστασίας, νερό στις ομβροδεξαμενές που είναι άδειες κ.ά.), η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, ο εξοπλισμός με τα αναγκαία μέσα. Η σεισμόπληκτη και τώρα πυρόπληκτη Κεφαλονιά δεν πρέπει να γίνει (ξανά) και πλημμυρόπληκτη. Το ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης των πληγεισών περιοχών πρέπει να ανοίξει τώρα. Τα θέματα αυτά, μαζί με το διεκδικητικό πλαίσιο για 100% αποζημίωση των πληγέντων για το σύνολο των ζημιών που υπέστησαν, αποφασίστηκε να τεθούν άμεσα σε κυβέρνηση – τοπική διοίκηση.

Στη κατεύθυνση αυτή την Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 10 πμ θα γίνει παράσταση στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κεφαλονιάς και στις 11 πμ στον Αντιπεριφερειάρχη. Επίσης, συζητήθηκε τα ζητήματα αυτά να ανοίξουν, μόλις καταστεί δυνατό, στις πληγείσες περιοχές με συγκεντρώσεις κατοίκων.

Για το ΔΣ

 

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

 

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης ενημέρωσης των εργαζομένων του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος»

Παρ, 18/08/2017 - 15:53

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου καταγγέλλει την προσπάθεια παρεμπόδισης ενημέρωσης των εργαζομένων του Αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου με επικεφαλής τον πρ. Συρίγο Βάλσαμο, πήγε στο Αεροδρόμιο για να ενημερώσει τους συνάδελφους σχετικά με τα πολλά εργατικά «ατυχήματα» που έχουν συμβεί και το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της εντατικοποίησης και της ακόρεστης δίψας για κέρδη των μονοπωλίων.

Η ασφάλεια του Αεροδρομίου ενώ είχε ενημερωθεί εγκαίρως, τελικά σήμερα το πρωί δεν έκανε δεκτό το αίτημα μας για να βρεθούμε στον χώρο εργασίας, γιατί όπως μας ενημέρωσαν είναι στην αιχμή της περιόδου και όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πίστα του αεροδρομίου. Τους ζητήθηκε να μας αφήσουν να φτάσουμε μέχρι τα αποδυτήρια των εργαζομένων της πίστας και να δώσουμε την ανακοίνωση και πάλι δεν έγινε δεκτό μιας και θεωρούνται και τα αποδυτήρια «εργοστασιακός χώρος» και χρειάζεται να περάσουμε ειδικά σεμινάρια για να τον επισκεφτούμε, κάτι που κατά το παρελθόν έχει γίνει αρκετές φορές, ενώ μας συμβούλεψαν να ξανακάνουμε αίτημα για ενημέρωση μετά της 20 Σεπτεμβρίου, που θα έχει κόψει λίγο η δουλειά.

Το ότι στην πίστα του Αεροδρομίου γίνεται αυτή την περίοδο χαμός, το γνωρίζουμε, όπως γνωρίζουμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι εργαζόμενοι. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που θέλαμε να ενημερώσουμε για τα εργατικά «ατυχήματα» και για τους 10 νεκρούς που θρηνεί η τάξης μας μέσα σε 1 μήνα. Η προστασία των εργαζομένων και η ασφάλειά τους είναι πάνω απ’ όλα και οι αποκλεισμοί του Εργατικού Κέντρου από τους χώρους εργασίας, στο όνομα της ασφάλειας είναι προκλητικοί. Τον τρόπο να ενημερώσουμε τους συνάδελφους τον βρήκαμε, όμως δεν θα επιτρέψουμε να μονιμοποιηθεί η κατάσταση αποκλεισμού μας από το δικαίωμα να παρεμβαίνουμε στους χώρους εργασίας.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο

Πέμ, 17/08/2017 - 19:26

Το ΔΣ του Εργατ/κού Κέντρου μπροστά στις καταστοφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν σε όλο το νησί χαιρετίζει τους πυροσβέστες που κάτω από φοβερά αντίξοες συνθήκες επί τέσσερα μερόνυχτα με αυταπάρνηση πάλεψαν με τις φλόγες για να προστατέψουν ζωές και περιουσίες των κατοίκων των χωριών της Ζακύνθου.

Επίσης χαιρετίζουμε τα δεκάδες μέλη των σωματείων αλλά και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα τις διοίκησης του ΕΚΖ για δημιουργία ομάδων πυρόσβεσης και βοήθεια προς τους πυροσβέστες. Η ομάδα πυρόσβεσης που δημιουργήθηκε έδρασε στην περιοχή του Αγαλά στην περιοχή που κινδύνευαν τα πρώτα σπίτια του χωριού ενώ συμμετείχαμε και σε πριφρουρήσεις σε ολόκληρη τη Ζάκυνθο. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ που αποκατέστησαν άμεσα όλο το καμένο δίκτυο στο νησί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.

Από τις αρχές του Ιουνίου με περιοδεία αντιπροσωπείας του ΕΚΖ στην πυροσβεστική υπερεσία Ζακύνθου και με ανακοίνωση που εξέδωσε στις 21/6/2017 κατάγγειλε συγκεκριμένα ζητήματα που διαχρονικά οι κυβερνήσεις τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δημιούργησαν.

Συγκεκριμένα από την κυβέρνηση, την περιφέρεια αλλά και τον Δήμο δεν υπάρχει συγκρότημένο σχέδιο πρόληψης των πυρκαγιών, με κατασκευή και διάνοιξη δασικών δρόμων, την ύπαρξη δικτύου κρουνών (στην περιοχή των Βολιμών η ανατροφοδότηση γίνεται από μια υδροφόρα), την κατασκευή αντιπυρικών ζωνών.

Είναι γνωστό επίσης η αποδυνάμωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με την μετακίνηση πυροσβεστών στο αεροδρόμιο της FRAPORT, χωρίς να καλυφθούν ποτέ τα κενά. Να σημειώσουμε επίσης ότι οι πυροσβέστες δρουν όλο το χρόνο και σε περιπτώσεις πλημυρών αλλά και σε περιπτώσεις σεισμών. Υπενθυμίζουμε ότι η Ζάκυνθος βρίσκεται στην πιο σεισμογενή ζώνη της Ευρώπης και με την μείωση των εργαζομένων να προσθέτει ένα επιπλέον κίνδυνο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με καταγγελίες των ίδιων των συνδικαλιστικών οργάνων των πυροσβεστών όλη αυτή η υπεράνθρωπη προσπάθεια γίνεται με παλιό και ελλιπή εξοπλισμό, ενώ υπάρχει μείωση δαπανών ειδών συντήρησης, ιματισμού, υπόδησης.

Ο φετινός προυπολογισμός παρουσιάζει μείωση των δαπανών για υπερωρίες, νυχτερινή υπηρεσία, εργασία αργιών και εξαιρέσιμων για πενταετείς και εποχικούς, ενώ οι πυροσβέστες δεν υπάγονται στα βαρέα.

Για πολοστή φορά οι εργαζόμενοι 5ετους υποχρέωσης που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αντί να μονιμοποιηθούν εξαπατήθηκαν και από αυτή την κυβέρνηση.Το ΔΣ του ΕΚΖ απαιτεί από τις αρμόδιες κρατικές και τοπικές αρχές να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και πολύ περισσότερο για την αποτροπή εκδήλωσης νέων το επόμενο διάστημα, στο νησί.Άμεσα διεκδικούμε

- Κάθε κομμάτι καμένου δάσους να κηρυχθεί αναδασωτέο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αλλαγές στη χρήση γης. Να σταματήσουν οι εκποιήσεις δημόσιων εκτάσεων, ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές, και σε ορεινούς όγκους. Όσο η γη θα εξακολουθεί να είναι εμπόρευμα, τα προβλήματα της πυρασφάλειας και πυρόσβεσης θα οξύνονται.

- Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αντιπλημυρικής προστασίας. Υπενθυμίζουμε τις μεγάλες πλημύρες που αντιμετώπισε το νησί μας το χειμώνα με ένα νεκρό και παρότι το νησί ήταν για εξάμηνο σε κατάσταση εκτάτου ανάγκης ελάχιστα έργα έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση αφού είναι και ελάχιστη η χρηματοδότηση.

-Να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από το κράτος.

- Άμεση εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ολοκληρωμένη προετοιμασία των μηχανισμών δασοπυρόσβεσης του κράτους, που έχουν μετατεθεί στις περιφέρειες.

- Άμεση κάλυψη των οργανικών κενών των Δασικών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

- Τη μονιμοποίηση των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών.

- Τη συγκρότηση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Ανάπτυξη και εφαρμογή μεθόδων για ουσιαστική βελτίωση της προστασίας των δασών, με έμφαση στην πρόληψη, την ανάπτυξη και τη διαχείριση του δασικού πλούτου, προς όφελος του λαού.

- Να σταματήσουν οι εκποιήσεις δημόσιων εκτάσεων, ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές, και σε ορεινούς όγκους. Όσο η γη θα εξακολουθεί να είναι εμπόρευμα, τα προβλήματα της πυρασφάλειας και πυρόσβεσης θα οξύνονται.

- Διάνοιξη δασικών οδών και αντιπυρικών ζωνών, συντήρηση των υποδομών πυρόσβεσης, ενίσχυση των δυνάμεων υποδομής και μηχανικών μέσων πυροπροστασίας (επίγειας και εναέριας).

- Τακτική ενημέρωση των κατοίκων και εκπαίδευση με ενημερωτικά προγράμματα για τον προβλεπόμενο σχεδιασμό της πυροπροστασίας.  

 

Από τη Διοίκηση

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής καταγγέλλει την Εταιρία Metallock για τις 5 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων μεταναστών

Πέμ, 17/08/2017 - 19:07

Η Διοίκηση     του  Συνδικάτου μας καταγγέλλει την εργοδότρια Εταιρεία metallock  ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ Ε. ΗΛΙΑΣ που εδρεύει στο 33ο χιλ Αθηνών –Λαμίας Πολυδένδρι   Αττικής ,  για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις 5 συναδέλφων μας  μεταναστών :  KHALID IMRAN του  KHALID ,  IQBAL Μuhammad του khan, AMJID IQBAL του NAZIR, CHOUDHRY AZHAR JAVED του  AZMAT ALI, MOHAMMAD IQBAL του KHAN  , γιατί οι ίδιοι  απαίτησαν αγωνιστικά και με καταγγελία στην Επιθεώρηση δεδουλευμένα που δεν τους καταβάλει παράνομα η Εταιρεία .

Με περίσσιο θράσος   ο εργοδότης , αντί να τους πληρώσει  όσα οφείλει , προσέλαβε τους αντικαταστάτες τους  και μετά τους απέλυσε. Τους απέλυσε μάλιστα ενώ είναι σε εκκρεμότητα η καταγγελία τους για τα δεδουλευμένα που θα γίνει  στην Επιθεώρηση Άνοιξης   την 1-9-2017 . Σκοπός του εργοδότη να πνίξει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση ,  να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους .  

Οι εργοδότες με τις πλάτες και την πολιτική της Κυβέρνησης δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα .

Απαιτούμε από την Επιθεώρηση ,  το Υπουργείο Εργασίας  , την Κυβέρνηση, που έχει ακέραια την ευθύνη για την στάση των εργοδοτών  να παρέμβουν και να ακυρώσουν ΑΜΕΣΑ τις παράνομες απολύσεις και να καταβληθούν ΟΛΑ τα χρωστούμενα. Απαιτούμε άμεσα από την επιθεώρηση της Άνοιξης να καλέσει τριμερή για την ανάκληση των απολύσεων.    

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Εταιρεία  να απαιτήσουν αγωνιστικά την ανάκληση των απολύσεων .

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                      

 

Για τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα

Πέμ, 10/08/2017 - 22:31

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων που βρήκαν φρικτό θάνατο στα πιο πρόσφατα εργατικά «ατυχήματα» και συγκεκριμένα σε έργο του Δήμου στη Σκάλα Λακωνίας, στο ιχθυοτροφείο της Μαγνησίας και στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Θα συμπαρασταθούμε και θα βρεθούμε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν.

            Οι συνάδελφοί μας δεν είναι αδικοχαμένοι, αλλά εν ψυχρώ εκτελεσμένοι. Κανένας εργάτης δεν περισσεύει από το σπίτι του, τη γυναίκα, τα παιδιά του, τη μάνα του. Δεν περισσεύει ούτε από την ίδια την τάξη του. Ο εργάτης δεν είναι ένα νούμερο στη στατιστική. Οι συνάδελφοί μας αυτοί δε θα ξαναγυρίσουν πίσω στην οικογένειά τους. Δε μπορούν πλέον να ονειρευτούν, να παλέψουν για έναν καλύτερο κόσμο και μια αξιοπρεπή ζωή για τα παιδιά τους.

            Το κεφάλαιο σκοτώνει. Δεν υπολογίζει την ίδια τη ζωή των εργατών. Πάνω από όλα ένα θεό έχει, το κέρδος. Το επιβεβαιώνουν τα 6.515 εργατικά «ατυχήματα» που έγιναν μόνο μέσα στο 2016, από τα οποία τα 73 ήταν θανατηφόρα.

            Για να μην παίρνουν τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να μην σκοτώνονται οι εργάτες, σημαίνει ότι έρχεται φθηνότερο να σκοτώνονται οι εργάτες. Για να μην πληρώνουν εργοδοσία – κράτος – τοπική διοίκηση ώστε να ληφθούν μέτρα ασφάλειας και να μην σκοτώνονται – σακατεύονται οι εργάτες, σημαίνει ότι τους έρχεται φθηνότερα να σακατεύονται εργάτες.

            Τα εργοδοτικά εγκλήματα φέρνουν πολιτική σφραγίδα. Είναι προμελετημένα. Είναι οι αντεργατικές πολιτικές που σαρώνουν τα εργατικά δικαιώματα, που μεγαλώνουν την εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς με ατελείωτα 12ωρα μέσα σε άθλιες συνθήκες, χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας, με μισθούς πείνας, με την τρομοκρατία της εργοδοσίας να είναι στα ύψη και η ζωή του εργάτη να έχει γίνει λάστιχο.

Όλες οι κυβερνήσεις Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ή όπως και αν ονομάζονταν και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρόσφεραν με τους νόμους που ψήφισαν ελεύθερο πεδίο δράσης των επιχειρηματικών συμφερόντων, πρόσφεραν τζάμπα και ευέλικτη εργασία. Έβγαλαν από τη μέση ότι «εμπόδιζε» την κερδοφορία τους. Παρέδωσαν την υγεία στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που η εργατική τάξη την ακριβοπληρώνει. Δηλαδή ακόμα και αν «εξασφαλίζαμε» καλούς εργασιακούς όρους, αυτό δε σημαίνει ότι δε φθείρεται η υγεία του εργαζόμενου, ως συνέπεια της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής.

            Τα αφεντικά πλασάρουν στην κοινή γνώμη συνεχώς ότι φταίνε οι σκοτωμένοι και οι σακατεμένοι για αυτά τα εγκλήματα, ότι φταίει η κακή μας τύχη. Οι δολοφονίες των εργατών, το σακάτεμά τους, οι επαγγελματικές ασθένειες έχουν να κάνουν σχέση με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό θέλουν να κρύψουν τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους.

            Το εργοδοτικό έγκλημα στη Σκάλα Λακωνίας είναι αποκαλυπτικό και δε μπορεί να μείνει ατιμώρητο. Κανένα μέτρο υγιεινής και ασφάλειας δεν υπήρχε. Έστειλαν τους εργάτες στο θάνατο. Δεν υπολόγισαν τίποτα παρά μόνο να βγει η δουλειά με όποιο κόστος. Έλεγχος στον εργολάβο ανύπαρκτος. Έλεγχος από το Δήμο κανένας! Έλεγχος από το Υπουργείο Εργασίας κανένας. Τι να ελέγξουν άλλωστε; Αφού η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι μην ενοχλείτε τους εργοδότες. Ακόμη έγκλημα είναι ότι έχτισαν μια βόμβα λημμάτων μέσα σε σπίτια που ζουν οικογένειες και στο χώρο παίζουν καθημερινά παιδιά. Κανένα μέτρο. Σε αρκετούς Δήμους που έχουν τέτοια έργα απουσιάζουν προκλητικά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

            Απαιτούμε ο εργολάβος του έργου να τιμωρηθεί τώρα αυστηρά, χωρίς κωλυσιεργίες και νομικά τερτίπια. Εγκληματικές είναι οι ευθύνες του Δήμου Ευρώτα, που δε μπορεί να μείνει στο απυρόβλητο. Και ας αφήσουν ορισμένοι τα κόλπα, φταίει ο ένας, φταίει ο άλλος. Φταίνε όλοι. Εργολάβος – Δήμαρχος - Κυβέρνηση.

            Απαιτούμε να καταβληθούν τώρα όλα τα έξοδα των οικογενειών, και του συνάδελφου που βρίσκεται στην εντατική. Απαιτούμε Δήμος – εργολάβος και κυβέρνηση να αναλάβουν και τα έξοδα στο εξής για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια όλες οι οικογένειες.

            Απαιτούμε τώρα να απομακρυνθεί εκτός της πόλης η βόμβα που έχει χτιστεί για τα λήμματα. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

            Η ζωή και η υγεία των εργαζομένων έχει μεγαλύτερη αξία.

Απαιτούμε:

 • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφάλειας.
  • Ουσιαστικό έλεγχο από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με προσανατολισμό στην εργοδοτική ευθύνη για τη συνδυασμένη εφαρμογή του συνόλου της νομοθεσίας και των κανονισμών για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων, τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ίδρυση κρατικού σώματος Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας, ενταγμένου αποκλειστικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Κατάργηση των ΕΞΥΠΠ.
  • Κατοχύρωση της εργοδοτικής εισφοράς για την ασφαλιστική κάλυψη του εργαζόμενου από τον επαγγελματικό κίνδυνο.
  • Άμεσα ουσιαστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ. Συνδυασμένη, με σαφή διακριτά καθήκοντα, δράση των Επιθεωρήσεων Ασφαλείας και Υγείας με τις Επιθεωρήσεις Εργασιακών Σχέσεων για την αντιμετώπιση όλων των παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία και ασφάλεια (π.χ. εξοντωτικά ωράρια, μαύρη εργασία, εργασία ανηλίκων κ.λπ.).

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους να προστατέψουν με τον αγώνα τους το δικαίωμα στη ζωή και την εργασία. Από την κυβέρνηση, την εργοδοσία, την Ε.Ε. να μην περιμένουν καμία βελτίωση συνθηκών εργασίας. Αυτοί με την πολιτική τους είναι φυσικά και ηθικά αυτουργοί του διαρκούς εγκλήματος. 

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: Για τους Εργαζόμενους της Εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ

Τετ, 09/08/2017 - 19:03

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων της εταιρείας «Τοξότης», στο αποχετευτικό έργο του Δήμου Διονύσου να οργανωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους και υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο, που είναι για αρκετούς μήνες απλήρωτοι, με την παρέμβαση και τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και ύστερα από Γενική Συνέλευση στο χώρο εργασίας, συγκρότησαν Εργοταξιακή Επιτροπή, με στόχο να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους και να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους, προχωρώντας σε επίσχεση εργασίας.

Καταγγέλλουμε την τακτική της εργοδοσίας της επιχείρησης, που για να βγει λάδι, προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους και να τους τρομοκρατήσει με απολύσεις. Την καλούμε να εξοφλήσει άμεσα όλα τα δεδουλευμένα.

Ο μόνος δρόμος που έχουμε οι εργάτες μπροστά μας είναι ο δρόμος της οργάνωσης στο χώρο δουλειάς, της πάλης για τα δικαιώματά μας, με κατεύθυνση την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας για τη ΛΑΡΚΟ

Τρί, 08/08/2017 - 20:16

«Κάτω από την πίεση που άσκησε η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προς τους απολυμένους συναδέλφους από την εργολαβία Καρατσώλη. Κάτω από την πίεση που άσκησε η αποφασιστικότητα και η θέληση των μελών μας να συμμετάσχουν στην 4ωρη στάση, ΓΣ και συγκέντρωση που έχουμε προκηρύξει για αύριο. Κάτω από την πίεση που άσκησε η αλληλεγγύη Συνδικάτων και φορέων έξω από την ΛΑΡΚΟ, Διοίκηση, διεύθυνση, κυβέρνηση και εργολάβος υποχρεώθηκαν σε ελιγμό και έχουμε τα εξής αποτελέσματα:

 • Μπήκαν στο λογαριασμό μισθοδοσίας των συναδέλφων χρήματα. Όχι όλα, αλλά σοβαρά ποσά.
 • Η ΛΑΡΚΟ έβγαλε και κοινοποίησε απόφαση τακτικού έλεγχου στους εργολάβους.
 • Το κυριότερο είναι πως οι συνάδελφοι μας σήμερα επέστρεψαν στην εργασία.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Δ.Σ του Συνδικάτου μας συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε: Χαιρετίζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα που έδειξαν εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και Σωματεία εκτός ΛΑΡΚΟ, όπως πολλά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μέσω της Εκτελεστικής Γραμματείας του, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, την ΟΓΕ και άλλους φορείς, αποφασίσαμε την προσωρινή αναστολή της 4ωρης στάσης εργασίας, συγκέντρωσης και ΓΣ που είχαμε προκηρύξει για αύριο διότι οι συνάδελφοι επέστρεψαν στην εργασία και πληρώθηκαν.

Είμαστε σε ετοιμότητα και ο αγώνας των συναδέλφων για μόνιμη και σταθερή εργασία εντάσσεται στα αιτήματα και στον αγώνα όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και την ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Για νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού. Για αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το 2007. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση  των παραπάνω. Αγώνας που θα σχεδιάσουμε στη ΓΣ τέλος Αύγουστου όπως έχουμε προγραμματίσει. Επίσης, ο αγώνας για την ανασφάλιστη εργασία των συναδέλφων και οι διαφορές στους μισθούς θα διεκδικηθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες μετά την καταγγελία που έγινε από το συνδικάτο μας.

Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε η δύναμη των εργαζομένων όταν είναι συσπειρωμένοι στα Συνδικάτα και τα Συνδικάτα με την σειρά τους έχουν σωστό προσανατολισμό, καλούμε τα μέλη μας να συνεχίζουν να στηρίζουν το Συνδικάτο μας γιατί είναι η μόνη ελπίδα στο χώρο της ΛΑΡΚΟ για να βγουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας αξίζει».   

Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας: Να Ανακληθούν Εδω Και Τώρα Οι 3 Απολύσεις Στην ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ

Δευ, 07/08/2017 - 21:52

Την Παρασκευή 4 Ιουλίου η εργοδοσία της ΕΥΒΟΪΚΗΣ ΖΥΜΗΣ απέλυσε 3 εργαζόμενες μετά την ολοκλήρωση της βάρδιάς τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να προστεθεί στην επίθεση που ήδη υλοποιείται μέσα στον εργασιακό χώρο. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η εντατικοποίηση της εργασίας με τους εργαζόμενους να γίνουνται λάστιχο από πόστο σε πόστο, με πολλές υπερωρίες που πατσίζονται με ρεπό ή ακόμα καλύτερα δεν πατσίζονται ποτέ. Στο παρελθόν είχαν εφαρμοστεί εκβιαστικές μειώσεις στους μισθούς ενώ στις νέες προσλήψεις αξιοποιείται η αντεργατική νομοθεσία των 586€ μισθών πείνας. Επιπλέον, δεν καταβάλλονται προσαυξήσεις για τη νυχτερινή εργασία και την 6η ημέρα εργασίας, δεν μπαίνουν βαρέα σε πόστα που προβλέπονται κα. Ελλείψεις υπάρχουν και στα Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας (ΜΑΠ) στην εργασία ενώ η εργοδοσία δεν περιορίζεται μόνο στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέσα στο χώρο δουλειά υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες, δεν υπάρχει καπνιστήριο κα.

Ο συγκεκριμένος εργασιακός χώρος δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας. Τέτοια ή παρόμοια εφαρμόζονται μέσα στους χώρους δουλειάς. Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι εργασιακοί χώροι όπου οι εργαζόμενοι οργανωμένοι απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της διεκδικούν μαζί με το σύνολο της εργατική τάξης το δίκιο τους. Μέσα από πολλά παραδείγματα προκύπτει ότι μόνο έτσι μπαίνει φρένο στους σχεδιασμούς της εργοδοσία, ενώ ακόμα και σήμερα που κυριαρχεί η μοιρολατρία, υπάρχουν περιπτώσεις που μέσα από τον αγώνα αποσπάστηκαν νέες κατακτήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ να πάρουμε σήμερα όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουμε τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών.

Για να ανακληθούν οι 3 απολύσεις, να μην εφαρμοστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που αργά ή γρύγορα κάθε εργοδοσία θα επιδιώξει να εφαρμόσει.

Για να αποφασίσουμε και να διεκδικήσουμε διεύρυνση των δικαιωμάτων. 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την εργοδοσία για την ανάκληση των απολύσεων.

Η δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα για κάθε εργαζόμενο γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλίσει την επιβίωση τη δικιά του και της οικογένειας.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κάλεσμα στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 72 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα

Δευ, 07/08/2017 - 17:55

Η ΟΕΦΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου να δώσουν μαχητικό παρόν στην εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ για τα 72 χρόνια από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι , την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 20:00 στην Ακρόπολη.

Σήμερα, που οξύνεται ο, όλο και πιο επικίνδυνος , γύρος αντιπαραθέσεων και ανταγωνισμών ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Κίνας για τις πηγές ενέργειες, τους δρόμους των αγωγών και τον έλεγχο των αγορών που εκφράζεται με τις επεμβάσεις και τους πολέμους σε Συρία, Λιβύη, Ουκρανία και αλλού. Οι εξελίξεις μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένων συγκρούσεων και ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Σε αυτές τις συνθήκες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τη μια τσακίζει τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, βαραίνει το λαό με νέους φόρους και επιβάλλει νέες βάρβαρες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ από την άλλη αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες και εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ. Αυτός είναι ο δρόμος των καπιταλιστών για να βγουν από την κρίση, να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία. Πιο βαθιά εκμετάλλευση των λαών τους και αιματηρό ξαναμοίρασμα των συνόρων των δρόμων του εμπορίου, της ενέργειας των σφαιρών επιρροής, εκμετάλλευσης και άλλων λαών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στο δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Να δυναμώσουμε  την αλληλεγγύη προς τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Να δώσουμε δυναμικό παρόν στην Εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ την Τρίτη, 8 Αυγούστου, στις 20:00 στην Ακρόπολη.