Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Subscribe to Νέα από το Π.Α.ΜΕ feed
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 16 min 25 sec ago

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ για την συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού

Mon, 22/01/2018 - 22:39

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ «ΣΕΡΑ» συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού κα Λυδία Κονιόρδου, ύστερα από αίτημά του. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Προσωρινή Επίτροπος ΑΕΠΙ ΑΕ.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει απευθυνθεί επανειλημμένα στην Υπουργό Πολιτισμού και στον Πρωθυπουργό, μεταφέροντας την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον τους. Η Υπουργός άκουσε τις θέσεις και τα ερωτήματα των εργαζομένων αλλά δεν μπόρεσε να δώσει κάποια συγκεκριμένη απάντηση για τις λύσεις που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για το θέμα της ΑΕΠΙ. Ανέφερε μόνον ότι επειδή οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη δεν μπορεί να κάνει δηλώσεις και κάλεσε τους εργαζόμενους να στείλουν υπόμνημα με τις θέσεις τους για να συνεκτιμηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Για το θέμα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων και των αμοιβών συνεργατών της εταιρείας (νομίμων εκπροσώπων, αντιπροσώπων, κ.α) η Υπουργός απάντησε ότι θα υπάρχει απαίτηση των δεδουλευμένων, όπως συμβαίνει και με άλλους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για τον χρονικό ορίζοντα επίλυσης του θέματος της ΑΕΠΙ, η Υπουργός απάντησε λακωνικά ότι «η κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ».

Επειδή και εμείς οι εργαζόμενοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ, απαιτούμε από την Κυβέρνηση, η οποία και είχε την πρωτοβουλία των ενεργειών εξυγίανσης στο τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων να δώσει λύσει στα προβλήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, μαζί με τα υπόλοιπα συνδικάτα, είμαστε αποφασισμένοι να εξαντλήσουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματά μας, που να κατοχυρώνει το μέλλον της εργασίας μας.

Θέλουμε να συμπεριληφθούμε σε κάθε εξέλιξη και λύση για την ΑΕΠΙ, που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Αλλά λύση για την ΑΕΠΙ χωρίς τους εργαζόμενους της ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ!!!

Ανακοίνωση των Εργαζομένων στην ΑΕΠΙ για την συνάντηση με το ΠΑΜΕ

Mon, 22/01/2018 - 22:26

Το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ-«ΣΕρΑ» συναντήθηκε με στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο των ενεργειών του για την πληρέστερη ενημέρωση  και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ΣΕρΑ ενημέρωσε τους  εκπροσώπους του ΠΑΜΕ για την κατάσταση την οποία βιώνουν εργαζόμενοι στην ΑΕΠΙ  εδώ και δυο σχεδόν χρόνια  με εκτεταμένη αναφορά στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας τους μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της Ernst & Young τον Φεβρουάριο του 2017, έως σήμερα, που έχουμε καταλήξει να μην πληρωνόμαστε  λόγω της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΠΙ. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που κράτησαν ζωντανή την εταιρεία μέσω της εργασίας τους και συνέχισαν να εισπράττουν δικαιώματα προς όφελος των πνευματικών δημιουργών, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το αίτημα του ΣΕρΑ για συμπαράσταση  του ΠΑΜΕ στον αγώνα των εργαζομένων της ΑΕΠΙ για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων της ΑΕΠΙ θεωρώντας δίκαια τα αιτήματά τους.

Ήδη στις 19/1/18, το ΠΑΜΕ έστειλε επιστολή στη Διοίκηση της ΑΕΠΙ για συνάντηση μαζί της σχετικά το θέμα της μισθοδοσίας και της μελλοντικής εξασφάλισης των εργαζομένων και εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου δηλώνοντας τη συμπαράστασή του και ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Προς την ίδια κατεύθυνση θα ζητήσει συνάντηση και με την καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού με την παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΕΠΙ.

 

Ανακοίνωση του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας για τις Εξελίξεις στην ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ. Απεργία στις 26 Γενάρη

Mon, 22/01/2018 - 22:22

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εργαζόμενοι στην ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ, σε Αττική και Κόρινθο, βρίσκονται σε διαρκείς κινητοποιήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες. Συνδυάζοντας διάφορες μορφές πάλης και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα, όπως καταγγελίες στην Επιθεώρηση, ασφαλιστικά μέτρα, επίσχεση και απεργίες, διεκδικούν τα αυτονόητα: να πληρώνονται για τη δουλειά τους, να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

Κάτω από αυτή την πίεση, η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται προχωρώντας σε 30 απολύσεις στις 10 Γενάρη. Είναι βαθιά γελασμένη η εργοδοσία αν πιστεύει πως έτσι θα κάμψει το ηθικό των συναδέλφων μας, πως θα τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους. Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι άμεσα απαίτησαν την ανάκληση των απολύσεων, δίνοντας μια πρώτη απάντηση με την συμμετοχή τους στην απεργία στις 12 Γενάρη. Για την ώρα, η εργοδοσία δεν  έχει αλλάξει τη στάση της, την οποία επιβεβαίωσε και στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας στις 18 Γενάρη.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια ευθύνη, καθώς η υπόθεση της απληρωσιάς και της παραβίασης των εργατικών δικαιωμάτων είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Το Υπουργείο ορίζει συναντήσεις οι οποίες είναι άκαρπες, η εργοδοσία του ΤΟΞΟΤΗ κερδίζει χρόνο και κοροϊδεύει τους πάντες δίνοντας υποσχέσεις που δεν τηρεί. Στην ουσία το Υπουργείο κάνει πλάτες στον εργοδότη, αρνείται να δώσει λύση υπερ των εργαζομένων, δεν παίρνει κανένα μέτρο για να ασκήσει πίεση. Εμπαίζουν από κοινού τους εργαζόμενους. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά ότι και αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση των αφεντικών, των εργολάβων και των επιχειρήσεων. Τα δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν, για αυτούς δουλεύουν. Με την πρόσφατη εξάλλου ψήφιση των νέων μέτρων της 3ης αξιολόγησης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σηματοδότησε άλλη μία φορά την αφοσίωσή της στα αφεντικά της, τον ΣΕΒ, την ΕΕ και τους δανειστές.

Τελευταία η εργοδοσία, επιστράτευσε και πρόθυμους για να στήσουν επιχειρησιακό σωματείο στην υπηρεσία της εργοδοσίας. Η τοποθέτηση του φερόμενου ως προέδρου αυτού του "σωματείου" στην συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας, ήταν ίδια με την πρόταση της εργοδοσίας: "να ανοίξει το εργοτάξιο της Αθήνας, και να πάρουμε γραπτή δέσμευση για πληρωμή από την εταιρεία". Όσοι, εχουν στοιχειωδώς μια ιδέα για τη εργοδοσία του ΤΟΞΟΤΗ, ξέρουν ότι είναι ο ορισμός της μη τήρησης των υποσχέσεων... Όσοι πραγματικά θέλουν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους, μπορούν να τους στηρίξουν στον αγώνα που κάνουν, να τον ενισχύσουν, να τους δυναμώσουν απέναντι στην εργοδοσία και όχι να κάνουν υποδείξεις, που όντως «τυχαίως» να ταυτίζονται με τις προτάσεις της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά διαλέγουν το δρόμο του αγώνα!

Συνάδελφοι, στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας, που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στα κεντρικά του ΤΟΞΟΤΗ την Τετάρτη στις 8:30 π.μ. και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 26 Γενάρη με συγκέντρωση στο ειρηνοδικείο Καλλιθέας, που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρείας.

Καλούμε τους συναδέλδους του κλάδου και άλλα Σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων στον ΤΟΞΟΤΗ. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας, γιατί τα προβλήματά μας είναι κοινά, ο αντίπαλος ενιαίος.

Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Mon, 22/01/2018 - 22:18

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η FISE (Διεθνής Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών) και το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να καταγγείλουν τη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Υεμένη.

Στο ψήφισμα που κατέθεσαν αναφέρουν:

«Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή, με την απόλυτη στήριξη των ΗΠΑ, έχει ξεκινήσει από το Μάρτη του 2017 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με καταστροφικές συνέπειες για το λαό και κυρίως για τα παιδιά της Υεμένης. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 50.600. Χιλιάδες σχολεία και κέντρα Υγείας έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί πλήρως. Δύο εκατομμύρια παιδιά υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό και περισσότερα από 11 εκατομμύρια παιδιά έχουν απελπιστική ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι συνεχιζόμενες δολοφονικές επιθέσεις και το μερικό αλλά εξίσου καταστροφικό αεροπορικό, χερσαίο και θαλάσσιο εμπάργκο που επέβαλε στο λαό της Υεμένης η Σαουδική Αραβία με τους σύμμαχους της, δυσχεραίνουν την αποστολή κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τον τερματισμό των δολοφονικών επιθέσεων. Την άρση των αποκλεισμών. Την ειρήνη στην περιοχή τόσο της Υεμένης όσο και των γύρω περιοχών»

Φωτογραφίες:

https://plus.google.com/photos/111424066969409429174/album/6513853823178098961?authkey=CO3en7iV7r2b7AE

 

Καταγγελία Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής : Ενδείξεις ότι υπάρχει στο πλοίο MOBY LOVE αμίαντος

Mon, 22/01/2018 - 20:59

 

Ζητούσαμε να ελεγχθεί επειγόντως το Πλοίο MOBYLOVE , το οποίο βρίσκεται στις Δεξαμενές Βασιλειάδη στον Πειραιά και εκτελεί εκτεταμένες Ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες , μέσω πολλών υπεργολαβικών συνεργείων . Στο Πλοίο απασχολούνται εκατοντάδες εργαζόμενοι καθώς και πλήρωμα . Στο Πλοίο υπήρχαν ενδείξεις καθώς και πληροφορίες ότι υπάρχει αμίαντος , υλικό απαγορευμένο και άκρως επικίνδυνο για τη ζωή και την υγεία όσων έρχονται σε επαφή μαζί του .

Την ΤΡΙΤΗ 16/1/2018 το πρωί διενεργήθηκε έλεγχος στο ως άνω Πλοίο από την Μικτή Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ν/ ΖΩΝΗ . Κατά την διάρκεια του ελέγχου ελήφθησαν δείγματα τα οποία εστάλησαν για ανάλυση στον Δημόκριτο . Την ΠΕΜΠΤΗ 18/1/2018, όπως πληροφορηθήκαμε ο Δημόκριτος απάντησε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας , ότι σε ένα από τα δείγματα εντοπίστηκε αμίαντος. Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018 το πρωί η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας δίνει εντολή να διακοπούν οι εργασίες σε όλο το Πλοίο μέχρι να ελεγχθεί εξονυχιστικά το Πλοίο και να απομακρυνθεί από εξειδικευμένο πιστοποιημένο συνεργείο όλος ο αμίαντος . Επανέναρξη των εργασιών δεν θα ξαναγίνει , εάν δεν ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές ο χώρος και δεν εξασφαλιστεί ότι το Πλοίο είναι πλέον καθαρό από αμίαντο.

Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μας συναντιέται με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Σαντορινιό , οι οποίοι μας διαβεβαιώνουν (εξέδωσαν και δελτίο τύπου αργότερα) , ότι οι εργασίες δεν θα συνεχιστούν εάν το Πλοίο δεν καθαριστεί και ελεγχθεί πλήρως .

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 20/1/2018 πρωί – πρωί κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας , με πολιτική εντολή μεταβαίνει στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και δίνει εντολή να ξαναξεκινήσουν οι εργασίες , χωρίς καμμία παραπέρα ενέργεια , παρακάμπτοντας την αρμόδια από τον Νόμο Επιτροπή που είχε δώσει την διακοπή εργασιών . Να σημειωθεί εδώ ότι πάγιο αίτημά μας προς την σημερινή αλλά και τις προηγούμενες Κυβερνήσεις , που ποτέ δεν έγινε δεκτό , ήταν και παραμένει η Επιτροπή Ελέγχου της τήρησης των μέτρων πρόληψης για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς να πραγματοποιεί αιφνιδιαστικούς ελέγχους όλο το 24ωρο και Σαββατοκύριακο και όχι μόνο ώρες γραφείου του Δημοσίου , όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Στην προκειμένη περίπτωση και για να μην τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των εκατοντάδων εργαζομένων , το Σαββατοκύριακο ο μηχανισμός δούλεψε. Αν είναι να ελεγχθούν Εργολάβοι και Εφοπλιστές , που εγκληματούν σε βάρος των εργαζομένων αυτό αποκλείεται .

Για άλλη μία φορά και η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , όπως άλλωστε και οι προηγούμενες , προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη και τα συμφέροντα Εργολάβων και Εφοπλιστών δεν διστάζουν να βάλουν σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων από εμάς . Μπροστά στα εκατομμύρια τους μας θεωρούν αναλώσιμους .

Εμείς από την πρώτη στιγμή όπως και όλους τους προηγούμενους μήνες , ενημερώναμε και τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την Δικαιοσύνη , η οποία λάμπει δια της απουσίας της , ανοίγοντας με την ατιμωρησία τον δρόμο του εγκλήματος .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ από την Κυβέρνηση και από όλους τους τους αρμόδιους να παρέμβουν ώστε να εφαρμοστεί η απόφαση διακοπής εργασιών της Μικτής Επιτροπής Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας που δόθηκε την Παρασκευή 19/1/2018 και να μην γίνει επανέναρξη οποιασδήποτε εργασίας εάν δεν καθαριστούν πλήρως από αμίαντο ή από ίνες αμιάντου όλοι ανεξαιρέτως οι χώροι του Πλοίου.

Να καταρτιστεί κατάλογος από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Υπουργείου Εργασίας με όλους όσους εργάστηκαν στο Πλοίο , είτε ως πλήρωμα είτε ως εργαζόμενοι σε υπεργολαβικά συνεργεία , οι οποίοι με ευθύνη της Κυβέρνησης (Υπουργείο Υγείας) να ενταχθούν σε δωρεάν πρόγραμμα παρακολούθησης και εξετάσεων για τυχόν εντοπισμό επιπτώσεων από την έκθεσή τους στον αμίαντο .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους , για το τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή για την οποία μιλάνε όλα τα αστικά κόμματα , σε συμφωνία με ΣΕΒ – ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ . Μια ανάπτυξη που χτίζεται από τα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων μας που αφήνουν πίσω τους οι εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι , όλων των τελευταίων ετών , μια ανάπτυξη που βάφεται στο αίμα των εργατών , αφού τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας στους χώρους δουλειάς , βαπτίζονται κόστος και είναι εμπόδιο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των Εργοδοτών .

Μόνη απάντηση για ότι τσακίζει την ζωή μας είναι η οργάνωση στα ταξικά Συνδικάτα . Ο ενωμένος ενιαίος σαν τάξη προς τάξη αγώνας μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική .

Αγώνας μέχρι τέλους , μέχρι να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε .

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης : Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών

Mon, 22/01/2018 - 20:52

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας – Θράκης, συμπαραστέκεται στους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας που, μετά την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, προχωρούν σε πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις αντιδρώντας στα πολλά, παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων και γενικότερα των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν και πάλι στους δρόμους για να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή τους. Το έτσι κι αλλιώς ισχνό εισόδημά τους μειώνεται κι άλλο, λόγω των χαμηλών τιμών παραγωγού για το σύνολο σχεδόν των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων που διαμορφώνει η «ελεύθερη» καπιταλιστική αγορά, του υπερδιογκωμένου κόστους παραγωγής για να έχουν υπέρογκα κέρδη οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια που εφοδιάζουν με μέσα και εφόδια, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις, των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή και στο αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο από την κακοκαιρία και τις αρρώστιες που δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουν. Τις δραματικές μειώσεις στο γάλα, τις αυξήσεις επί πλέον 2% στις ασφαλιστικές τους εισφορές κ.λ.π. Ταυτόχρονα, προβάλουν την ανάγκη για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Έχει γίνει γνωστό πλέον ότι οι συνεχιζόμενες μέχρι τώρα πολιτικές στον αγροτικό τομέα που υιοθετήθηκαν και υλοποιήθηκαν από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τσακίζουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Με αυτές τις πολιτικές υπηρετείται και υλοποιείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα, μέσα από την οικονομική μεγέθυνση, προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων στον αγροτοδιατροφικό τομέα, με συνέπεια παραπέρα ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών.

Είναι γνωστό ότι, σύμφωνα με τους κανόνες της ΚΑΠ της ΕΕ, το 80%των αγροτών παίρνει μόνο το 20% των επιδοτήσεων και το 20% των μεγαλοαγροτών απολαμβάνει το 80% των επιδοτήσεων, ευνοώντας τους μεγάλους να γίνουν μεγαλύτεροι.

 

Η κυβέρνηση με πρωτεργάτη τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με χίλια ψέματα και μύριες υποσχέσεις, με επιλεκτικά «μαγειρέματα» αριθμών και ποσοστών προσπαθεί «να κάνει το μαύρο άσπρο» σε ότι αφορά την κατάσταση που βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες. Ήδη έχει ξεκινήσει η γνωστή προσπάθεια «κοινωνικού αυτοματισμού» από την κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους τους. Η γνωστή προσπάθεια συκοφάντησης όποιου κλάδου σηκώνει κεφάλι.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή – αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι’ αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο. Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

 

Συμπορευόμαστε με την αγωνιζόμενη Αγροτιά και τα δίκαια αιτήματά της.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και τις αγροτικές

κινητοποιήσεις.

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ¨AGROTIKA¨.

 

 

Για το Δ.Σ.

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης με 48ωρη απεργία

Fri, 19/01/2018 - 22:29

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοτάξιο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Οι εργαζόμενοι συζήτησαν με το Συνδικάτο για τις εξελίξεις γύρω από την υπογραφή σύμβασης, με πρόσφατες τις αυξήσεις στους οικοδόμους στον Άκτωρα.

Στη συζήτηση που έγινε, οι εργαζόμενοι, μαζί με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με 48ωρη απεργία την Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Γενάρη 2018, δηλώνοντας την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν με όλους τους τρόπους για την υπογραφή εργοταξιακής σύμβασης με αυξήσεις και στους εργαζόμενους στους υπεργολάβους του έργου και συμβάλλοντας έτσι, στο μερίδιο που τους αναλογεί, στην υπογραφή Παναττικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Για τη Διοίκηση

 

 

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΠΑΜΕ με το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ - ΣΕρΑ

Fri, 19/01/2018 - 21:41

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/1/2018 συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΑΕΠΙ με την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Στην συνάντηση αναδείχτηκαν τα κρίσιμα προβλήματα και η δεινή κατάσταση των εργαζομένων εξαιτίας από την μια μεριά της πολιτικής της εργοδοσίας η οποία την έχει οδηγήσει ένα βήμα πριν την χρεοκοπία, με καταστροφικές συνέπειες για τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Από την άλλη εξίσου σοβαρές είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης. Μετά την ψήφιση του νόμου 4481/17 και την διαμορφωμένη οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχουν πάψει να καταβάλλονται οι μισθοί του προσωπικού. Η κυβέρνηση παρά τις παρεμβάσεις, τις επιστολές και τα διαβήματα του Σωματείου, προς την ΥΠΠΟΑ και τον Πρωθυπουργό δεν έχει ακόμη δώσει λύση η οποία θα εξασφαλίζει την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Ο διορισμός του πολυδιαφημισμένου επιτρόπου δεν έχει φέρει ακόμη αποτέλεσμα, ενώ η διαρχία που ουσιαστικά επέβαλε (ΔΣ ΑΕΠΙ – Επίτροπος) έχει δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων (πληρωμή μισθών κλπ.)Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου καταγγέλλει την εργοδοσία στην Πατραϊκή Χαρτοποιία για την επίθεση που εξαπέλυσε

Fri, 19/01/2018 - 21:35

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας καταγγέλλει την εργοδοσία στην Πατραϊκή Χαρτοποιία για την επίθεση που εξαπέλυσε εκπρόσωπός της στα μέλη του Δ.Σ. του σωματείου την ημέρα της απεργίας στις 12 Γενάρη.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εργοδοσίας που φαίνεται ότι θορυβήθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στην απεργία, να εκφοβήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσει πιο εύκολα τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς.

Είναι οι ίδιοι εργοδότες που μερικές μέρες πριν δεν δίστασαν να επιβάλουν την εκ περιτροπής εργασία με διάφορα προσχήματα και να ρίξουν στα τάρταρα τους έτσι κι αλλιώς χαμηλούς μισθούς.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι εργοδότες δεν αφήνουν να πάει χαμένη η ευκαιρία και εκμεταλλεύονται το ευνοϊκό νομικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ενίσχυσε η σημερινή για να χτυπήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τελευταίο «επίτευγμα» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι και ο νόμος που ψηφίστηκε και επιχειρεί να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στην Πατραϊκή Χαρτοποιία με τη συμμετοχή τους στην απεργία, έστειλαν ένα πρώτο μήνυμα που όμως θα πρέπει να έχει συνέχεια. Χρειάζεται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εργοδοσίας.

Στον αγώνα τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα είναι μόνοι! Θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των σωματείων του κλάδου και όχι μόνο. Από τη μεριά της η Διοίκηση της Ομοσπονδίας θα βρεθεί δίπλα τους σε όποια αγωνιστική απόφαση πάρουν.

Καλούμε την εργοδοσία να κάνει δεκτό το αίτημα του σωματείου και των εργαζομένων και να πάρει πίσω τώρα την εκ περιτροπής εργασία.

 

19/1/2018

 

Αγωνιστικά

Στάση Εργασίας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας 19 Γενάρη από τις 11 το πρωί έως τις 13.00

Fri, 19/01/2018 - 19:36

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μαζί με τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης, θα προχωρήσουμε σε στάση εργασίας την Παρασκευή 19 Γενάρη 2018, από τις 11.00 έως τις 13.00, για να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο χώρο του εργοταξίου με θέματα την ενημέρωση για τις αυξήσεις στους οικοδόμους στον Άκτωρα και την οργάνωση της πάλης για την υπογραφή εργοταξιακής σύμβασης με αυξήσεις για τους εργαζόμενους στους υπεργολάβους,  αλλά και για τις γενικότερες εξελίξεις.

 Για τη Διοίκηση

 

           

 

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών : Όλοι στην Συγκέντρωση στις 20/01 στις 2:30μ.μ. στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ

Thu, 18/01/2018 - 22:09

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Συνεχίζουμε τη μάχη για την υπογραφή ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Παρόλες τις προσπάθειες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που σύμβαση στη σύμβαση «χαρίζουν» στην διοίκηση του Ομίλου μισθούς, θέσεις εργασίας, κεκτημένα δικαιώματα, παρόλο που με την υπογραφή τους, επίσημα, μετατρέπουν το προσωπικό ασφαλείας σε απεργοσπαστικό μηχανισμό υπό τις «διαταγές» του εκάστοτε προϊσταμένου, παρόλο που μπροστά στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου προτίμησαν να απορρίψουν την πρόταση για απεργία.

Παρόλη την ακλόνητη στάση που παρουσιάζει η διοίκηση του ΟΤΕ, στάση που ενισχύουν οι πλειοψηφούσες δυνάμεις στην ΟΜΕ, παρόλη την μόνιμη δίψα της για ολοένα και περισσότερα κέρδη…

Παρόλο που συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνει «γη και ύδωρ» στο κεφάλαιο, πολιτική που με νόμο ουσιαστικά καταργεί ένα ποτισμένο με αίμα εργατών κεκτημένο της εργατικής τάξης, αυτό της απεργίας…

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑ

Ήρθε η ώρα να ξεμπερδεύουμε με τις δυνάμεις αυτές. Δυνάμεις που χωρίς ντροπή και αίσχος ξεπουλάν τις κινητοποιήσεις μας, τις απεργίας μας, που τρέχουν πιο μπροστά και από το νόμο για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ΟΤΕ. Είναι θηλιά στο λαιμό μας που με κάθε τρόπο πρέπει να κόψουμε για να μην μας πνίγει άλλο.

Ενόψει της συνάντησης της ΟΜΕ με την διοίκηση στις 20 Γενάρη για τη σύμβαση να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα τους χαρίσουμε τόσο εύκολα τις απεργίες μας, τις κινητοποιήσεις μας, τους μισθούς μας, τις ίδιες μας τις ζωές. Να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δε θα ματώνουμε άλλο για να αυγαταίνει τα κέρδη του ο ΟΤΕ. Να κάνουμε ξεκάθαρο στις δυνάμεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ κτλ ότι όχι απλά είμαστε αντίθετοι με αυτές τις διαπραγματεύσεις που χαρίζουν όλο και περισσότερο στον Όμιλο αλλά ότι θέλουμε σύμβαση που να καλύπτει τις απώλειες που είχαμε μέσα στην κρίση με ουσιαστικές αυξήσεις, με τελικό στόχο την πραγματική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, όπως αυτές διαμορφώνονται από την εποχή μας, από την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, του πλούτου που εμείς παράγουμε . Θέλουμε μια σύμβαση ενιαία, που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου, που να καταργεί στην πράξη τους άθλιους διαχωρισμούς που έχει επιβάλλει χρόνια τώρα η διοίκηση.

20/01 δίνουμε μαζικό παρόν στη συγκέντρωση του ΣΕΤΗΠ στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ

Καλούμε τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το όργιο που συμβαίνει στον ΟΤΕ, τόσο απέναντι στο ξεπούλημα τους δικαιώματος της απεργίας, όσο και για την σύμβαση. Είναι ξεκάθαρό ότι η κατάληξή της καθορίζει εξελίξεις για το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου. Να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στις 20.01.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, αγωνιστή, να δώσει το παρόν και να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Τώρα ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε σε ποια πλευρά θα ταχθούμε:

Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών : Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι της Fintexport και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου σέρνονται στα δικαστήρια την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Thu, 18/01/2018 - 03:19

Για ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι της Fintexport και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου σέρνονται στα δικαστήρια την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου στην εξ αναβολής δίκη που στηρίζεται σε συκοφαντίες από την εργοδοσία για να χτυπήσει τον αγώνα τους, την διεκδίκηση και περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.

Συνεχίζεται μια δίωξη από την αστική δικαιοσύνη εις βάρος απλήρωτων και ανέργων συναδέλφων παρά το αίτημα τους να μπει στο αρχείο η μήνυση της εργοδοσίας αφού οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν κάθε συμφέρον να μην υπάρχει οποιαδήποτε απώλεια στοιχείων της επιχείρησης καθώς αυτά αποτελούσαν τα αποδεικτικά στοιχεία για τις οφειλόμενες αποδοχές τους.

Με την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε πιο ξεκάθαρα και περίτρανα από κάθε άλλη φορά ότι βρίσκεται στο πλευρό, υπηρετεί την μεγαλοεργοδοσία, την εξοπλίζει με νέα αντεργατικά όπλα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, φουσκώνει τα πανιά της εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας.

Οι εργαζόμενοι της Fintexport και το σωματείο τους, όπως και στον πολύμηνο αγώνα τους, δεν είναι μόνοι τους. Έχουν τη στήριξη και συμπαράσταση της Ομοσπονδίας και των εργαζομένων του κλάδου καθώς και την αλληλεγγύη άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων από άλλους χώρους δουλειάς και κλάδους γιατί βρίσκονται στο στόχαστρο της μεγαλοεργοδοσίας, αντιπάλεψαν την αντεργατική βαρβαρότητα, διεκδίκησαν το δίκιο τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω από την οργάνωση της πάλης μας με κάθε μορφή που θα αποφασίζουμε με μαζικούς συλλογικούς όρους μέσα από τις διαδικασίες των σωματείων μας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Workers Counterattack 19

Wed, 17/01/2018 - 06:59

Δημοσιεύτηκε το Περιοδικό των Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ WORKERS COUNTERATTACK No 19

Δείτε το Περιοδικό ΕΔΩ

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μ.μ. – 3 μ.μ. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018

Tue, 16/01/2018 - 23:10

Την ΠΕΜΠΤΗ 11/1/2018 είχαμε ένα ακόμα έγκλημα που έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες προηγούμενα σε βάρος της ζωής και της υγείας μας .

Ένας συνάδελφος χαροπαλεύει τούτη την ώρα , μετά από πτώση στην επισκευαζόμενη θαλαμηγό «BLUETITAN» στα Ναυπηγεία «ΑΤΛΑΣ» .

Με τα έγγραφά μας α) 169/2017 στις 26/10/2017 και β) 177/2017 στις 17/11/2017 περιγράφαμε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στους χώρους δουλειάς και επισημαίναμε τις παραλείψεις , την αδιαφορία και την στήριξη των Εργοδοτών από όλους τους υπεύθυνους, με αποτέλεσμα να μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε «κρεματόρια» .

Μια στήριξη που έρχεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης . Που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί , που θέλει όλο και μεγαλύτερη εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς και που θέλει τα μέτρα πρόληψης ως κόστος εργασίας που πρέπει να μειωθεί .

Αυτή είναι η λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη για την οποία μας έχει πάρει τα αυτιά η Κυβέρνηση. Είναι άλλωστε η ουσία της πολιτικής της Κυβέρνησης που δίνει την αίσθηση της ατιμωρησίας στους Εργοδότες για να μην υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή , αφού σε αυτό αποσκοπούν το σύνολο των νομοθετημάτων και των προηγούμενων Κυβερνήσεων και της σημερινής , καθώς και η συστηματική υπονόμευση του ρόλου και της λειτουργίας των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς .

Αυτή την εγκληματική πολιτική έρχονται να θωρακίσουν και με την προσπάθεια απαγόρευσης της απεργίας .

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι θα μας σκοτώνουν και δεν θα μιλάμε . Σπέρνουν ανέμους , θα θερίσουν θύελλες . Η οργή μας γίνεται οργάνωση και αγώνας μέσα από τα ταξικά μας Σωματεία .

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους σε 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μ.μ. – 3 μ.μ. την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/1/2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1 το μεσημέρι στις ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και παρέμβαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πληρώσουν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι . Έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να δημοσιοποιηθεί η πορεία όλων των υποθέσεων που πιάστηκαν Εργοδότες να μην τηρούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ του θεσμού των Μικτών Επιτροπών Ελέγχου για τα μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας , σε 24ωρη βάση και τα Σαββατοκύριακα , με την υποστήριξη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής .

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ «ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ»

Σας έχουμε πλήρως ενημερώσει και προειδοποιήσει επανειλημμένα

ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 11.00π.μ. πραγματοποιεί εκδήλωση καλωσορίσματος νέων μελών και κοπή πίτας

Tue, 16/01/2018 - 21:24

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, 11.00π.μ. πραγματοποιεί εκδήλωση καλωσορίσματος νέων μελών και κοπή πίτας, στα γραφεία του Αγ. Φιλοθέης 5β- πλ. Μητρ/εως.

Καλεί τους δεκάδες εμποροϋπάλληλους που το προηγούμενο διάστημα έκαναν το βήμα, απευθύνθηκαν στο κλαδικό τους σωματείο, έγιναν μέλη του. Τους συναδέλφους που επέλεξαν το μόνο δρόμο που έχουμε εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι κάθε κλάδου, το δρόμο του οργανωμένου συλλογικού αγώνα απέναντι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων και νυν κυβερνήσεων που τσακίζουν τις ζωές μας για τα κέρδη των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών.

 Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή που θέλουν να μας επιβάλουν. Απαιτείται τώρα ο κάθε εμποροϋπάλληλος να πάρει τη θέση του στον αγώνα, να οργανωθεί και να παλέψει μέσα από το κλαδικό του σωματείο. Κάθε εμπορικό κέντρο, κάθε αλυσίδα καταστημάτων και μικρότερο κατάστημα, κάθε αποθήκη να γίνει εστία αντίστασης.

 Έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε με βάση τις δυνατότητες σήμερα.

  

Το Δ.Σ.

 

Ομιλία στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Δευτέρα 15 Γενάρη

Tue, 16/01/2018 - 21:14

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

σήμερα στη βουλή, τα κόμματα του κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα κόμματα που στηρίζουν τo σύστημα της εκμετάλλευσης, ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο που περιέχει μέτρα-παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δυναμικές παρεμβάσεις των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, κορυφώθηκαν με την απεργιακή μάχη στις 12 του Γενάρη, μέρα κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή. Σήμερα μέρα ψήφισης βρισκόμαστε πάλι εδώ για να βροντοφωνάξουμε «κάτω τα χέρια από την απεργία, χέρι δε θα βάλετε στα σωματεία».

Η θωράκιση των πλειστηριασμών και η γενίκευση του «ηλεκτρονικού σφυριού» και για χρέη προς το κράτος, η αναβάθμιση της θέσης των τραπεζών σε περίπτωση πλειστηριασμών πτωχευμένων επιχειρήσεων, το τσεκούρι στα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, όπως και στα επιδόματα αναπηρίας, τριτέκνων και πολυτέκνων, είναι μερικά από τα μέτρα που συμπληρώνουν το κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο.

Εμβληματική σημασία για τους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό τους αντεργατική έχει η ρύθμιση που αφορά το ξήλωμα του απεργιακού δικαιώματος, που ξεκινάει από τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, εκεί δηλαδή που εκφράζεται άμεσα η εργοδοτική τρομοκρατία, οι απειλές και οι πιέσεις, αλλά και εκεί που υπάρχει η ανάγκη για πιο άμεση οργάνωση των εργαζομένων. Επομένως, ο νόμος που φέρνει η κυβέρνηση, ενισχύει ευθέως την εργοδοσία, όσο κι αν τα επιτελεία της προσπαθούν να υποβαθμίσουν την εμβέλεια του νέου μέτρου, λέγοντας ότι «δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα σε σχέση με αυτό που ισχύει σήμερα». Λένε ψέματα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μία ακόμα ωμή παρέμβαση του κράτους στο συνδικαλιστικό κίνημα, για λογαριασμό της εργοδοσίας, μία ακόμα αποφασιστική ενίσχυση του ήδη ισχύοντος αντεργατικού νομικού πλαισίου, με βάση το οποίο το κράτος του κεφαλαίου, τα αστικά δικαστήρια και η εργοδοσία παρεμβαίνουν στη λειτουργία των εργατικών συνδικάτων, στον τρόπο με τον οποίο οι εργαζόμενοι λαμβάνουν τις αποφάσεις τους, στις μορφές πάλης που «νομιμοποιούνται» να κηρύξουν τα εκλεγμένα όργανά τους, ακόμα και στο ίδιο το περιεχόμενο των αιτημάτων τους και των κινητοποιήσεών τους!

Γι' αυτό τρίβουν τα χέρια τους οι εργοδότες, που θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς. Η πανηγυρική συμφωνία της ΝΔ σε αυτό το θέμα είναι διπλά αποκαλυπτική. Όχι μόνο δηλώνει ότι είναι υπέρ τού να μπουν νέα εμπόδια στην απεργία, αλλά πλειοδοτεί σε μέτρα και διατυπώσεις του νόμου που θα διευκολύνουν την εφαρμογή του σε μεγαλύτερο εύρος. Γι αυτό τρέχουν με χέρια και με πόδια να δηλώσουν τη συμφωνία τους, περιμένουν πώς και πώς την ώρα της ψηφοφορίας.Συναδελφοι-ες,

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν γενικές συνελεύσεις σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς, συσκέψεις σωματείων, περιοδείες και συζητήσεις, όπου σε συντριπτική πλειοψηφία οι εργαζόμενοι απορρίπτανε τα νέα μέτρα, την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στα συνδικάτα και την απεργία.

Αυτή η κατακραυγή που πήρε μαζικές διαστάσεις φαίνεται ενόχλησε πολύ το ΣΥΡΙΖΑ και τους εντολοδόχους του. Για αυτό και ξέρασαν όλο το μίσος που έχουν για την εργατική τάξη.

Για αυτό και έφτασαν στο σημείο από τη μία να τους πιάνει ο πόνος για τη δήθεν μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συνελεύσεις και από την άλλη να διατηρούν τις Ενώσεις Προσώπων, όπου τα αφεντικά με το 15 % πετσοκόβουν μισθούς και δικαιώματα.

Όλοι πλέον οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλοξενοδόχοι είναι ευχαριστημένοι. Ιδιαίτερη ευχαρίστηση νοιώθουν και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου στην ΕΕ και το ΔΝΤ όπου δηλώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι “θείο δώρο που πραγματικά δε το περίμεναν”. Οι δηλώσεις του Νταισεμπλουμ, αυτολεξει αναφερουν πως «ο πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας και ο Τσακαλώτος, έχουν αλλάξει παντελώς τη σχέση με τους Ευρωπαίους εταίρους», πως «σχεδόν τα πάντα ήταν πιο εύκολα από τότε που εκλέχτηκε αυτή η κυβέρνηση». Αυτές οι δηλώσεις αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, αυτό που λέει το ταξικό-συνδικαλιστικό κίνημα για το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την πρώτη μέρα της εκλογής της. Για αυτό και η ΝΔ έχει βγει στα σχοινιά για το ποιος είναι ο πιο αποφασισμένος και συνεπής εχθρός των αγώνων της εργατικής τάξης. Ακονίζουν τα μαχαίρια για το ποιος είναι ο πιο πιστός υπηρέτης των αφεντικών, γι αυτό και σήμερα θα χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία αγκαλιασμένοι.

Αυτά βλέπει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων αυτές τις μέρες και έχει ανοίξει η όρεξη του. Μέσα από το εβδομαδιαίο Δελτίο Τύπου επιβεβαιώνει ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν πάγιες αξιώσεις τις μεγαλοεργοδοσίας, μιλάει για ακόμα περισσότερες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, σε μέτρα και αντίμετρα.

Πολύτιμο αρωγό όλοι στην προσπάθεια να απλωθεί πέπλο σιωπής γύρω από τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, έχουν τους ανθρώπους τους τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που με την άθλια στάση τους διευκόλυναν την κλιμάκωση της επίθεσης και έβαλαν πλάτη για να χτυπηθεί παραπέρα το δικαίωμα στην απεργία, όπως απαιτεί η εργοδοσία.

Κάθε εργαζόμενος πρέπει να μάθει για τις βρωμιές τους, για τη λυσσασμένη επίθεση που έκαναν σε μια σειρά Ομοσπονδίες ενάντια στην πρόταση για απεργία αυτές τις μέρες. Έδωσαν εξετάσεις απέναντι στους επιχειρηματικούς ομίλους και το πολιτικό προσωπικό που είναι η φωνή τους και τις πέρασαν με άριστα.

Όμως η στάση τους αυτή δημιούργησε ερωτηματικά και έκανε εντύπωση και στις δικές τους δυνάμεις.

Έτσι, όταν είδαν πως η πρόταση του ΠΑΜΕ δημιούργησε απεργιακό κλίμα, έκαναν προσπάθεια όχι να κινητοποιήσουν και να οργανώσουν εργατικές-λαϊκές δυνάμεις αλλά για να υπονομευόσουν. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η στάση των εργοδοτικό συνδικαλιστών που την Τρίτη στο ΕΚΑ λυσσούσαν απέναντι στην απεργία και την Πέμπτη προχωρούσαν σε αποφάσεις απεργίας σε σωματεία; Είναι άθλιοι!

Οι δηλώσεις τους αυτές τις μέρες στα ΜΜΕ περί αντιδράσεων τάχα των συνδικάτων, έχουν μόνο και αποκλειστικό στόχο το ξέπλυμα τους.

Η στάση τους αυτές τις μέρες πρέπει να γίνει γνωστή παντού. Να μην ξεχαστεί. Είναι οι φανεροί εκπρόσωποι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο, να τους κάνουμε στην άκρη, να μην έχουν χώρο να σταθούν.

Για αυτό το λόγο απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, σε κάθε σωματείο, σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση που σέβεται την ιστορία της τάξης μας, που αισθάνεται το βάρος της ευθύνης του. Να συμπορευτεί με το πλαίσιο διεκδίκησης του ΠΑΜΕ για να ακυρωθεί στην πράξη η προσπάθεια ξηλώματος του δικαιώματος στη απεργία και την οργανωμένη δράση.

Μέσα και από το σημερινό συλλαλητήριο λέμε στην κυβέρνηση, στη ΝΔ και σε όσους ακόμα πουν ναι σε αυτό το πολυνομοσχέδιο: όσοι ψηφίσετε το ξήλωμα στο δικαίωμα στην απεργία, όσοι από σας νομίζετε ότι θα μας σταματήσετε, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Όσοι νομίζετε, ότι με νόμους και διατάξεις κατά παραγγελία των αφεντικών θα αποδυναμώσετε την οργάνωση των εργαζομένων, τη μαζικοποίηση των συνδικάτων είστε τουλάχιστον ανιστόρητοι. Έχει πείρα το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Τα συνδικάτα στην πράξη κατήργησαν και τον περίφημο 330 της ΝΔ και το άρθρο 4 του ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική σας, η πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των εκμεταλλευτών μας είναι η πολιτική που όχι μόνο δε σταματάει, αλλά οξύνει τη ταξική πάλη. Μέσα από τη ταξική πάλη εμείς, η τάξη μας, φτιάξαμε και το πιο δυνατό μας όπλο, να σταματάμε τη παραγωγή, τα κέρδη των αφεντικών. Με πειθαρχεία και οργάνωση, με μεγάλους ιστορικούς αγώνες και με πρωτοπόρους τους μετανάστες όπου γης, κατακτήσαμε όλα μας τα δικαιώματα. Κανένας άθλιος υποστηρικτής αυτού του συστήματος δεν μας τα χάρισε.

Σας λέμε λοιπόν, ότι όσο εσείς από τη πλευρά σας θα δυναμώνετε την επίθεση απέναντι στη ζωή μας, στη ζωή των παιδιών μας, τόσο θα δυναμώνουμε και εμείς τη δική μας αντεπίθεση!

Η εργατική τάξη θα σπάσει στην πράξη όσους νόμους κι αν φέρουν που θα στοχεύουν στον παροπλισμό της, που θα περιορίζουν το δικαίωμά της να αμφισβητεί την εξουσία του κεφαλαίου. Η διεκδίκηση μισθών, η πάλη για σταθερή εργασία, η μάχη απέναντι σε απολύσεις δε μπορούν να σταματήσουν πάνω σε νόμους και θεσμούς. Η ιστορία του εργατικού κινήματος τόσο στη χώρα μας όσο και στον υπόλοιπο κόσμο είναι γραμμένη πάνω σε αίμα, σε θυσίες, σε σκληρούς αγώνες. Άλλωστε και το δικαίωμα στην απεργία δεν παραχωρήθηκε από το κράτος και την εργοδοσία αλλά κατακτήθηκε. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να το παραδώσουμε.Απευθύνουμε και σήμερα κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε άνεργο, σε κάθε νέο, σε όλους όσους σήμερα βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει συνεχώς προς το χειρότερο, σε κάθε άνθρωπο που κατανοεί ότι δε πάει άλλο αυτή η κατάσταση, σε όποιον δε θέλει να είναι αυτό το μέλλον μας.

Τους καλούμε στο δρόμο του αγώνα, της συλλογικής πάλης, να οργανωθούν στα συνδικάτα όλοι οι εργάτες και όλες οι εργάτριες ανεξάρτητα το χρώμα, τη χώρα προέλευσης. Ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας, τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο καθένας. Να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βελτιωθεί η λειτουργία των συνδικάτων, η οργανωτική δουλειά, να πυκνώσουν οι κινητοποιήσεις και οι παρεμβάσεις σε όλες τις επιχειρήσεις.

Να βάλουμε πλώρη για να αλλάξουν αποφασιστικά οι συσχετισμοί δυνάμεων μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, κύρια όσο αφορά τη γραμμή και το περιεχόμενο που θα ακολουθούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Για να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και την υπογραφή τους με αυξήσεις σε μισθούς, την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων, να μη πάει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, να βάλουμε τέλος στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων και νόμων.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο αποφασιστικά, αταλάντευτα. Έχουμε και άλλα όπλα να αξιοποιήσουμε. Έχουμε την δύναμη της ενότητας, της αλληλεγγύης. Ήδη έχουν στείλει στο ΠΑΜΕ μηνύματα αλληλεγγύης δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο το κόσμο.

Θα δώσουμε τη μάχη ώστε να αναπτυχθούν ακόμα περισσότεροι και μαζικοί αγώνες να ανάψουμε και άλλες εστίες αντίστασης. Να αναπτυχθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία με το κίνημα των φτωχών αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων.

Με οδηγό το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», τον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την κυβέρνηση και τους θεσμούς, θα τον φτάσουμε μέχρι το τέλος. Όσες θυσίες κι αν χρειαστούν, όσες δυνάμεις κι αν απαιτηθούν, ο πόλεμος αυτός έχει στο τέλος νικητές τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους ανέργους.

Καλή συνέχεια.

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου : Για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου με ομιλητή τον βουλευτή και Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή

Tue, 16/01/2018 - 17:06

Στην ομιλία του ο κ. Κοντονής σε ξενοδοχείο της πόλης, μίλησε για μείωση της ανεργίας, για επενδύσεις και ότι με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς γίναμε πολιτισμένοι!!!

Κουβέντα για την απλήρωτη εργασία, κουβέντα για το δώρο Χριστουγέννων που οι εργοδότες το παίρνουν πίσω από τους λογαριασμούς. Μίλησε για ανάπτυξη. Όντως στο νησί υπάρχει οργασμός οικοδόμησης σε τεράστιες εκτάσεις και αύξηση του τουρισμού. Μήπως γνωρίζεται κύριε υπουργέ τους μισθούς στα ξενοδοχεία; Τις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας που δεν έχουν καμία εξέλιξη; Γνωρίζεται κύριε υπουργέ ότι στα ξενοδοχεία που κτίζονται τα μπετά και τα καλουπώματα γίνονται και μετά τα μεσάνυχτα με μόνο φωτισμό τα φώτα από τις μπετονιέρες; Γνωρίζεται κύριε υπουργέ ότι οι κάτοικοι των καμένων περιοχών της Ζακύνθου ακόμα δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ; Γνωρίζεται ότι στη Ζάκυνθο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;

Ξέρουμε ότι σας έπιασε στην κυβέρνηση ο πόνος για το δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία και μάλιστα τώρα που εκπολιτίζεται την κοινωνία με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από 501 ευρώ.

Ο πολιτισμός βέβαια των αστέγων ανήκει στο δικό σας ιδεολογικό σύστημα, το καπιταλιστικό σύστημα

Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα το ΕΚΖ θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο και για το δικαίωμα στην απεργία και δεν θα επιτρέψει κανένα σπίτι εργαζόμενου, ανέργου καμίας λαϊκής οικογένειας να πέσει σε χέρια τραπεζιτών. Θα αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο την πολιτική που επιβάλει το κεφάλαιο και η ΕΕ και την περνάει μέσα από την κυβέρνηση σας και το κόμματα που στην ουσία ταυτίζονται με την πολιτική αυτή όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΤΟ ΠΑΜΕ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Από τη Διοίκηση

Ομοσπονδία Λογιστών : Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Λογιστών Λάρισας

Tue, 16/01/2018 - 17:01

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας για την απόλυση του προέδρου του Σωματείου Λογιστών Λάρισας Παναγιωτίδη Παναγιώτη  για την παράνομη, καταχρηστική και κατά παράβαση όλων των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας (και συνεπώς άκυρη), εκδικητική απόλυση με προειδοποίηση του συναδέλφου Παναγιώτη Παναγιωτίδη, Προέδρου του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Νομού Λάρισας, γιατί τόλμησε να διεκδικήσει δεδουλευμένες οφειλές και επιδόματα στα Δικαστήρια.

Η απόλυση αυτή πραγματοποιείτε την στιγμή που η μεγαλοεργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει σιγή σε κάθε εργασιακό χώρο, να πνίξει κάθε φωνή αντίστασης στην προσπάθεια να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα ως προϋπόθεση για την αύξηση της κερδοφορίας του. Θέλει να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Είναι η στιγμή που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκπληρώνοντας τους πόθους του ΣΕΒ και των μεγαλοεργοδοτών, ετοιμάζεται να βάλει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και στην απεργία.

Καλούμε όλες τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, όλους τους εργαζόμενους της χώρας να καταδικάσουν την εκδικητική απόλυση δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε εάν δεν πάρουν πίσω την απόλυση.

 

Απαιτούμε:

  • Άμεση επαναπρόσληψη του Συναδέλφου

  • Καμία σκέψη για απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Pages