Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Subscribe to Νέα από το Π.Α.ΜΕ feed
Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.
Updated: 18 sec ago

ΠΑΜΕ Web Radio - 25 Μαΐου 2018

9 hours 57 min ago

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικών & Συναφών Επαγγελμάτων

Ακούστε την εκπομπή για το θέατρο

Ακούστε την εκπομπή "Metal Is Coming"

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Αττικής: Όλοι και όλες στη απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 30 Μάη

Fri, 25/05/2018 - 21:43

 

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι όλα τα προηγούμενα χρόνια νιώθουμε στο πετσί μας τι σημαίνει η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι βιομήχανοι. Οι βιομήχανοι στο κλάδο τα τελευταία χρόνια μέσα στην καπιταλιστική κρίση έχουν αυξήσει τα κέρδη τους, ενώ αντίθετα εμείς οι εργαζόμενοι, δουλεύουμε με δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ορέξεις της εργοδοσίας.

 Η ανάπτυξη που επιδιώκουν θα χτιστεί πάνω στο τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, στην άγρια εκμετάλλευση, στην μείωση των συντάξεων, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από την φοροληστεία, στις περικοπές σε υγεία – παιδεία – πρόνοια.

 Οι καπιταλιστές – μεγαλοεργοδοσία έχουν στο πλάι τους, τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το δεξί χέρι των αφεντικών, τη συμβιβασμένη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ που υπέγραψαν μαζί με το ΣΕΒ το προηγούμενο διάστημα την απαράδεκτη ΕΓΣΣΕ των 586 και 511 ευρώ αντίστοιχα.

Είναι οι ίδιες δυνάμεις στον κλάδο που κάνουν την βρώμικη δουλειά για την εργοδοσία όπως πρόσφατα το επιχειρησιακό σωματείο στο εργοστάσιο ΑΥΡΑ στο Αίγιο, σωματείο του ομίλου COCA-COLA 3Ε, που εκβιαστικά εναντίων των εργαζομένων στη γενική συνέλευση αποχώρησαν από μέλος της ομοσπονδίας.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το ερώτημα είναι γιατί πρέπει το εργατικό κίνημα το επόμενο διάστημα να βγει συλλογικά στον αγώνα;

Γιατί πρέπει όλοι οι έντιμοι εργαζόμενοι να παλέψουν για μια ζωή με δικαιώματα, με ΣΣΕ, με μισθούς αξιοπρεπείς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες. Πρέπει όλοι να οργανώσουν την πάλη τους στο χώρο τους, στο δίπλα εργοστάσιο, να συγκροτηθούν σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα. Να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν με όλο και πιο πολλές εγγραφές το κλαδικό συνδικάτο Ν.Αττικής.

Παρακαταθήκη του προηγούμενου διαστήματος ήταν η κλαδική πανελλαδική απεργία της ομοσπονδίας στις 29 Μάρτη.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις στις κοινωνικές παροχές

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και μνημονίων

 • Επαναφορά κα υποχρεωτικότητα των κλαδικών ΣΣΕ

 • Κανένας πλειστηριασμός σε κανένα λαϊκό σπίτι

 • Υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων σε κάθε χώρο δουλειάς

 • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ, ανάμεσα στην ομοσπονδία και στου εργοδότες.

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ

ΣΤΗΝ ΠΛ.ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κινητοποίηση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου έξω από την έδρα της επιχείρησης Αθηναϊκά Θέατρα

Fri, 25/05/2018 - 21:33

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση έξω από την έδρα της επιχείρησης Αθηναϊκά Θέατρα από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο για την υπογραφή της ΣΣΕ.

 Για μια ακόμη φορά η εργοδοσία απέφυγε να δει τους εκπροσώπους των διοικήσεων των δύο σωματείων και να κλείσει ραντεβού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 Η στάση τους αποδεικνύει πως με τις πλάτες της κυβέρνησης κανένα ενδιαφέρον δε δείχνουν για τους εργαζόμενους, αντίθετα θέλουν να ξεμπερδεύουν οριστικά με τα δικαιώματά μας, με το δικαίωμα του λαού στην ίδια την τέχνη.

 Δε θα τους περάσει!

 Ο κλάδος των ηθοποιών και των μουσικών, στο πλευρό των σωματείων τους, είναι αποφασισμένοι να φτάσουμε αυτή την υπόθεση μέχρι το τέλος! Οι κινητοποιήσεις θα κλιμακώσουν και μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων.

 Καλούμε σε:

 • Συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 30/5 10:30 πμ στην Ομόνοια. Προσυγκέντρωση στις 10 πμ στην Πλατεία Κάνιγγος.

 • Κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο πολιτισμού, την Πέμπτη 31/05 στη 13:00.

 • Κινητοποίηση έξω από την έδρα της επιχείρησης “Θεατρικές Σκηνές”, την Τετάρτη 06/06.

 • Ενημέρωση του κοινού το Σάββατο 09/06 στο Φεστιβάλ Αθηνών.

 • Κινητοποίηση την Πέμπτη 14/06 στην έδρα των θεατρικών επιχειρήσεων Μαροσούλη.

 • Κινητοποίηση την Πέμπτη 21/06 στην έδρα της επιχείρησης “People Entertainment”.

 • Ενημέρωση του κοινού τη Δευτέρα 02/07 στο θέατρο Βράχων.

 

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ

 

 

Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού Ε.Μ.Π : Όλες και όλοι στην απεργία στις 30 Μάη!

Fri, 25/05/2018 - 21:30

 

Κανένας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής, αφού αυτή δε θα φέρει καμία ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό.

Η «επιστροφή στην ομαλότητα» για εμάς δεν σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντιλαϊκών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δεν σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Γι’ αυτό απεργούμε, ενώνοντας τη φωνή μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Γιατί δε θα σταματήσει η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί.

Γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και οι δορυφόροι τους ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που αντιμετωπίζουν την Ανώτατη Εκπαίδευση σαν νέο, σημαντικό πεδίο κερδοφορίας, μετατρέποντας την παιδεία σε εμπόρευμα.

Γιατί απαιτούμε εδώ και τώρα να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Γιατί διεκδικούμε να καλυφθούν οι ανάγκες σε πάσης φύσεως προσωπικό, με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν πίσω από αυτό το απαράδεκτο πλαίσιο της «κοινωνικής συμμαχίας» που προβάλλον οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες μας. Δε θα βάλουμε στην άκρη τη ζωή μας, την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας! Δε θα κάνουμε νέες θυσίες!

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης! Είναι ανάγκη ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο αποφασιστικά να προετοιμάσουμε την απάντησή μας, να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας!

Στις 30 Μάη πρέπει να στείλουμε ισχυρό μήνυμα: Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας - οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

 

 

Όλες και όλοι στην απεργία στις 30 Μάη!

Όλες και όλοι στην συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια!

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Το Σάββατο 26/5 ο τελικός του πανελλαδικού τουρνουά basket του ΜΑΣ

Fri, 25/05/2018 - 21:22

Η τρίτη φάση του 1ου πανελλαδικού τουρνουά μπάσκετ του ΜΑΣ είναι γεγονός! Οι ομάδες που αναδείχθηκαν νικήτριες από τα τουρνουά που έγιναν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας θα συναντηθούν στις 26/5 στην Αθήνα για να διεκδικήσουν το κύπελο του πρωταθλητή!!

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη στην Ζωγράφου, θα ξεκινήσει στις 12:00. Οι ομάδες από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν σε ομίλους. Οι δύο πρωτοι από κάθε όμιλο περνάνε στην επόμενη και τελευταία φάση που θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή. Στο περιθώριο του τουρνουά θα διεξαχθεί διαγωνισμός τριπόντων και στο τέλος θα γίνει η απονομή των μεταλλίων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα σε όλες τις σχολές στην Αθήνα να συμμετέχουν στο τουρνουά και να στηρίξουν τις ομάδες που μέσα από την συμμετοχή τους δηλώνουν ότι η νεολαία δεν πρόκειται να βάλει πλάτη στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Απαιτεί σύγχρονες, δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους τους νέους κόντρα στη λογική ότι η πρόσβαση στον Αθλητισμό είναι πολυτέλεια.

Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα για όλους!

ΠΑΜΕ Web Radio - 24 Μαΐου 2018

Fri, 25/05/2018 - 04:00

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Μετάλλου & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Γιατί η Fraport δεν θέλει το Εργατικό Κέντρο Σάμου στο Αεροδρόμιο;

Thu, 24/05/2018 - 20:49

Μήπως τους χαλάμε την αντεργατική σούπα και

την τρομοκρατία που θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους;

 

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση Fraport, στην οποία ανήκει το αεροδρόμιο Σάμου, μετά την ιδιωτικοποίησή του, η οποία χθες το πρωί (23/5) απαγόρευσε την είσοδο σε μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου σε όλους τους χώρους του αεροδρομίου, την επαφή με τους συναδέλφους εργαζόμενους και το μοίρασμα της Απεργιακής ανακοίνωσης του ΕΚΣ για τις 30 Μάη, που είναι μέρα Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Όπως χαρακτηριστικά μας ειπώθηκε «η επιχείρηση θέλει να … συμμαζέψει τα πράγματα και γι αυτό απαγορεύεται η είσοδος στο ΕΚΣ» !!! Μετά από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών επέτρεψαν να δοθεί η ανακοίνωση «ελεγχόμενα» στα κισέ των εταιρειών στην αίθουσα των αναχωρήσεων.

 

Η εταιρεία, προφανώς, θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στο χώρο δουλειάς και να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους. Θέλει να τους στείλει μήνυμα ότι δεν πρέπει να συνδικαλίζονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, να έχουν επαφή με τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο. Τελικά να αποδεχθούν την αντεργατική λαίλαπα που έχει επιβληθεί : τους μισθούς πείνας, την εντατικοποίηση, την ανυπαρξία ΣΣΕ, τη φοροληστεία κλπ

 

Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια αυτή, η οποία είναι αντίθετη με το δικαίωμα και το νόμο για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Ο νόμος αυτός επιτρέπει την είσοδο των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου του Νομού στους χώρους δουλειάς για ενημέρωση των εργαζομένων, όπως γίνονταν και μέχρι τώρα χωρίς ποτέ να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Υποχρεώνει, επίσης, τους εργοδότες να έχουν πίνακες ανακοινώσεων με αναρτημένες τις ανακοινώσεις μας, γιατί αυτές αποτελούν επίσημη αλληλογραφία του ΕΚ και των σωματείων με τους εργαζόμενους για ενημέρωσή τους.

 

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί έχει αφήσει ασύδοτη την εργοδοσία ενώ με τους νόμους της και με τον περιορισμό των απεργιών, ρίχνει νερό στο μύλο τους. Εξυπηρετεί με κάθε τρόπο τα κέρδη τους.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να μην φοβηθούν. Να οργανωθούν στα σωματεία τους. Να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων και τα σωματεία που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων. Γι αυτό οι εργοδότες δεν θέλουν την επαφή των εργαζομένων με το Ε.Κ.Σ.

 

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ

Στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη

10.00΄ το πρωί στο ΕΚΣ για την Σάμο και

12.00 ΄ το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο για την Ικαρία

 

Η Διοίκηση

Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής : Η στάση όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα , δίνει αέρα στους εργοδότες καθημερινά να αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζόμενων

Thu, 24/05/2018 - 20:46

Η λειτουργία των μικτών Επιτροπών Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη είναι μια κατάκτηση των εργαζόμενων η οποία συνέβαλλε στο να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με σημαντικά αποτελέσματα στη δράση τους.

Από την δημιουργία τους μέχρι και σήμερα, εφοπλιστές και εργολάβοι, έχοντας σύμμαχους και τις Κυβερνήσεις, προσπάθησαν με μια σειρά μεθοδεύσεις να υπονομεύσουν την δράση τους, την λειτουργία τους , να τις απαξιώσουν, για να μπορούν να αλωνίζουν στον χώρο και προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους , να βάζουν καθημερινά την ζωή των εργαζόμενων σε κίνδυνο.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων που συμμετέχουν στις Επιτροπές έχουν δεχτεί απειλές από την εργοδοσία , όταν κατά την διάρκεια των ελέγχων κατήγγειλαν την έλλειψη των απαιτούμενων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, όταν διαπιστωνόταν ότι υπήρχαν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και μια σειρά άλλες παραβάσεις που προκύπτουν καθημερινά.

Τελευταίο κρούσμα είναι το περιστατικό που συνέβη μέσα στο Λιμεναρχείο του Περάματος την Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 , το μεσημέρι.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου που γινόταν στο πλοίο STRATEGICENDEAVOR , όπου μεταξύ άλλων εργαζόταν και το συνεργείο της επιχείρησης ΧΙΛΙΟΣ Α. , διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος ήταν ανασφάλιστος.

Στην διαδικασία της σύνταξης του δελτίου ελέγχου που βεβαίωνε την παράβαση, μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στην μικτή Επιτροπή Ελέγχου, απειλήθηκε ευθέως από τον παραπάνω εργοδότη για την ζωή της οικογένειας του και του ίδιου.

Άμεσα καταγγέλθηκε το παραπάνω περιστατικό , αφού επαναλαμβάνουμε ότι έγινε μέσα στο Λιμεναρχείο Περάματος, ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελέας και κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου για τον παραπάνω εργοδότη , χωρίς βέβαια μέχρι στιγμής να συλληφθεί.

Από την πλευρά των Σωματείων μας δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε την εφαρμογή των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας , μέσα από την λειτουργία των μικτών Επιτροπών Ελέγχου .

Κατά την γνώμη μας η στάση όλων των Κυβερνήσεων μέχρι σήμερα , δίνει αέρα στους εργοδότες καθημερινά να αδιαφορούν για τις ζωές των εργαζόμενων , έχοντας τα τραγικά αποτελέσματα που κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Εργατικό Κέντρο Λέσβου : Όλοι και όλες στην απεργία στις 30 Μάη !

Thu, 24/05/2018 - 20:38

Συγκέντρωση στις 11.30 στην πλ.Σαπφούς.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει τη ζωή μας!

Στέλνουμε το μήνυμα ότι αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη τους, για τα συμφέροντα τους τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση των απωλειών μας, να αποκατασταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Να γυρίσουμε την πλάτη στα νέα παραμύθια για το "τέλος των μνημονίων" και τη "δίκαιη ανάπτυξη". Οι αντεργατικοί - αντιλαϊκοί νόμοι των μνημονίων και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους, που παρουσίασαν και στο αναπτυξιακό συνέδριο βορείου Αιγαίου, εδώ στο νησί μας, θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας, θα είναι ανάπτυξη προς όφελος των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων.

Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας. Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με τον ταξικό αγώνα, με ισχυρά συνδικάτα, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξανά-επιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δε διστάζει να μετατρέψει την Ελλάδα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου, για ν' αναβαθμίσει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου στο μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου της ευρύτερης περιοχής σε Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο. Για τα συμφέροντα των μονοπωλίων μας εμπλέκουν όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο. 

Θύματα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων είναι οι λαοί που ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους, είναι οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν εγκλωβισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες στα hotspots. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες αφού συμμετέχει σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και σχεδιασμούς, ενισχύει τον διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών αφού προωθεί και υλοποιεί την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στους κατοίκους των νησιών αφού δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας για τους κατοίκους της περιοχής γύρω από τα hotspot και δεν έχει δοθεί καμιά αποζημίωση για τις ζημιές που έχουν γίνει.

Για εμάς τους εργαζόμενους ένας δρόμος υπάρχει!

Ο δρόμος της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης!

Την στιγμή που ο λαός μας στενάζει κάτω από την υπερφορολόγηση, από την ανεργία που έχει χτυπήσει κόκκινο, με χιλιάδες εργαζόμενους σε 4ωρα, σε κακοπληρωμένα 5μηνα προγράμματα, με τον σφαγιασμό του πρωτογενή τομέα παραγωγής φορολογώντας κάθε φτωχό αγρότη από το πρώτο ευρώ, με τους συνταξιούχους να έχουν δει τεράστιες μειώσεις τα τελευταία χρόνια στις συντάξεις τους ενώ ετοιμάζονται νέες ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις το επόμενο διάστημα, την ίδιααυτή στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει άλλο ένα σοβαρό πλήγμα στους κατοίκους των νησιών με την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου. Ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των νησιών, κατακτήθηκε ύστερα από αγώνες για ν’ αντισταθμίσει το αυξημένο μεταφορικό κόστος, για να μην απομονωθούν και άλλο τα νησιά μας εξ αιτίας της μεγαλύτερης ακρίβειας, για να βοηθηθούν κάπως οι κάτοικοι των νησιών μας να παραμένουν σ’ αυτά.

 

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τις υποσχέσεις τους, από την ανάπτυξη τους. Χρειάζεται οργάνωση του αγώνα μας ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που ματώνουν το λαό, ενάντια στις βλέψεις και αξιώσεις των καπιταλιστών. Να απομονώσουν εδώ και τώρα τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, να γυρίσουν τις πλάτες στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.

 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.

 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

 • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.

 • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, επαναφορά του στα νησιά που αυξήθηκε

 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

 • Απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί η απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

 • Πάλη ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και από τη χώρα. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι Προσυγκεντρώσεις για την απεργία 30 Μάη

Thu, 24/05/2018 - 20:33

Οι προσυγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών γιατην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την Τετάρτη 30 Μάη, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια έχουν οριστεί για τις 10 π.μ. στα εξής σημεία:

 • Πλατεία Βάθης: Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα από το Μέταλλο, το Φάρμακο, τον Τύπο - Χαρτί, τα Τρόφιμα - Ποτά, τη Χημική Βιομηχανία, την Ενέργεια, την ΕΥΔΑΠ, την Κλωστοϋφαντουργία, τις Μεταφορές, τις Τηλεπικοινωνίες, τα Ταχυδρομεία και τις Ταχυμεταφορές.

 • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, σωματεία και επιτροπές αγώνα από τις Κατασκευές, το Εμπόριο, τους Λογιστές, τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, τον Επισιτισμό -Τουρισμό, το Χρηματοπιστωτικό, τα ΜΜΕ, τους ΟΤΑ, το Δημόσιο, τη δημόσια και ιδιωτική Υγεία, τους Καλλιτέχνες. Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ. Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εργαζομένων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Επίσης τα κλαδικά σωματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας. Γυναικείοι Σύλλογοι της ΟΓΕ. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, της Α΄ Αθήνας, του Γαλατσίου και των Μεσογείων.

 • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά): Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από το Νότιο Τομέα της Αττικής. Επίσης Σωματεία Συνταξιούχων.

 • Πλατεία Καραϊσκάκη: Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικού Τομέα Αττικής και του Βόρειου Τομέα Αττικής.

 

 

Αποτελέσματα 3ης Φάσης 12ου Εργατικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ

Thu, 24/05/2018 - 20:20

Την Κυριακή 20 Μάη πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες της 3ης φάσης των Knock out αγώνων απο τις 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση. Οι ομάδες αναμετρήθηκαν σε δυνατούς αγώνες διεκδικώντας την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση των 8. Το φιλικό κλίμα και όμορφο θέαμα ήταν που κυριάρχισαν για ακόμα μια φορά στον αγωνιστικό χώρο.

Η 4η φάση των αγώνων του Εργατικόυ Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθέι την Κυριακή 27 Μαΐου αναβάλεται για την Κυριακή 3 Ιουνίου στο γήπεδο του Περισσού. Λόγω του τριημέρου της αργίας της Δευτέρας 28 Μάη αρκετές ομάδες δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, γεγονός που θα δημιουργούσε πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης . Κατανοώντας την ανάγκη των εργαζομένων αξιοποίησης του τριημέρου ανάπαυση και για διακοπές δεν θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες.Παρακάτω τα αποτελέσματα των αγώνων

 • «Καρπάτοι» (Εργαζόμενοι από Ουκρανία) vs «Το Κλειδί του Γκολ» (Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος) : 8-4

 • Εργαζόμενοι από τη Γουινέα vs «Bankchelona» (Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού) : 10-1

 • ΕΛΕΠΑ 2 vs «Περιστέρι FC» : 1-0

 • ΚΕΘΕΑ «Διάβαση» vs «Snow Kids» (Συνοικία Διονύσου) : 3-3 (1-3)*

 • «Maroucity United» (Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου) vs «ORANJE» (Εργαζόμενοι «INTERAMERICAN - ANYTIME») : 3-6

 • ΛΕΚ (Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας) VS Σπουδαστές ΙΕΚ «ΟΜΗΡΟΥ Πειραιά : 4-12

 • Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στη «ΝΟΚΙΑ» VS «Γοργοπόδαροι» (Εργαζόμενοι στην εκτυπωτική εταιρεία «DiamondPrint») : 6-1

 • «Γυπαετοί» (Σωματείο Εργαζομένων «NEWREST») VSΕργαζόμενοι «L' OREAL» : 6-10

*κρίθηκε στα πέναλντι

 

Η Γραμματεία Νέων

 

Κατάθεση Επίκαιρης Επερώτησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την Πρόταση Νόμου των 518 Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τις ΣΣΕ

Thu, 24/05/2018 - 20:16

Στις 17 Οκτώβρη του 2016, ημέρα του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου για τις ΣΣΕ, 518 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα κατέθεσαν στις κοινοβουλευτικές ομάδες -πλην Χρυσής Αυγής- πρόταση νόμου για την επαναφορά με νόμο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα 751 ευρώ, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Από τότε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο αρνείται να φέρει στην Ολομέλεια της βουλής την πρόταση νόμου των συνδικάτων, αλλά διατηρεί όλους τους 600 και πλέον αντιλαϊκούς – εφαρμοστικούς των τριών μνημονίων – νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με μόνιμα θύματα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Νόμοι που διαλύουν την κοινωνική ασφάλιση, γενικεύουν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, μειώνουν παραπέρα μισθούς και συντάξεις, υπονομεύουν τις ΣΣΕ.

Η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που ανταποκρίθηκε ήταν του ΚΚΕ, η οποία στις 18 Οκτώβρη του 2016 κατέθεσε την πρόταση των Συνδικάτων, ζητώντας να έρθει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει εκ νέου αυτή την Πρόταση Νόμου με τη μορφή Επίκαιρης Επερώτησης προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ζητά να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο.

Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη πιο αποφασιστικά να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Να βάλουμε στο επίκεντρο των δικών μας διεκδικήσεων τις ανάγκες και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, που έρχονται σε αντίθεση με τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, με την πολιτική της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε:

-        Την επαναφορά με νόμο του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

-        Την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, της υποχρεωτικότητάς τους και της κατάργησης του αίσχους των ατομικών συμβάσεων και τις Ενώσεις Προσώπων.

-        Την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 ως σήμερα.

-        Την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

-        Δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, του 21ου αιώνα και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

 

 Προς τα Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα που έχουν υπογράψει την πρόταση νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Thu, 24/05/2018 - 20:16

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνείται για δυο ολόκληρα χρόνια να φέρει στην Ολομέλεια της βουλής την πρόταση νόμου που είχαν καταθέσει 518 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στις 17 Οκτώβρη 2016, ημέρα Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου, απαιτώντας την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων, με αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν παραδώσει σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες –πλην Χρυσής Αυγής- την πρόταση νόμου, η οποία εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης. Η μόνη κοινοβουλευτική ομάδα που ανταποκρίθηκε ήταν του ΚΚΕ, η οποία στις 18 Οκτώβρη του 2016 κατέθεσε την πρόταση των Συνδικάτων, ζητώντας να έρθει στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, πράγμα που δεν έγινε ποτέ.

Σήμερα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει εκ νέου αυτή την Πρόταση Νόμου με τη μορφή Επίκαιρης Επερώτησης προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ζητά να συζητηθεί στο Κοινοβούλιο.We condemn the Oppression Against the employees of the Buenos Aires Metro

Thu, 24/05/2018 - 19:11
PAME, representing the class unions of Greece expresses our solidarity with the Buenos Aires metro workers, against the violent repression of their struggle.   The Municipality of Buenos Aires and the Argentine Government responded with the use of force to the fair claims of the employees. In both Europe and Latin America governments respond to workers' fair demands by force and strikes at the trade union organization and action.   The Federations, Regional Trade Unions and Industrial Unions that rally with PAME, condemn the crackdown on the Buenos Aires Metro workers and expresse their solidarity.  

 


 

Καταδικάζουμε την καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους του Μετρό του Μπουένος Άιρες

Thu, 24/05/2018 - 18:58

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που εκπροσωπεί το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Μετρό του Μπουένος Άιρες, ενάντια στην βίαιη καταστολή του αγώνα τους.

Ο Δήμος του Μπουένος Άιρες και η Κυβέρνηση της Αργεντινής απάντησαν με χρήση των δυνάμεων καταστολής στις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων. Και στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική οι Κυβερνήσεις απαντούν στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων με βία και χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα που είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ καταδικάζουν την καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους του Μετρό του Μπουένος Άιρες και τους εκφράζουν την Αλληλεγγύη τους.

ΠΑΜΕ Web Radio - 23 Μαΐου 2018

Thu, 24/05/2018 - 05:00

Ακούστε την εκπομπή του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων

Ακούστε την εκπομπή της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας

Ακούστε την εκπομπή της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ

Ακούστε την εκπομπή "Λαϊκό Πάλκο" με τον Αναστάση Κατσαβό

Για αποθήκευση κάντε δεξί κλικ στο σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση ως..."

Συνεχίζονται οι συσκέψεις, συζητήσεις, περιοδείες, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς μπροστά στην απεργία 30 Μάη

Wed, 23/05/2018 - 22:40

Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις συζητήσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς μπροστά στην απεργία στις 30 Μάη.

 

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑ

 • Την Τετάρτη 23 Μαΐου, τα Σωματεία Εργαζομένων στα νοσοκομεία ΦΙΛΙΑΤΩΝ και ΛΕΥΚΑΔΑΣ πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας στις 30 Μαΐου

 

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΙΘΑΚΗ

 • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης προσκαλεί όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και όλους τους συνδικαλιστές του νησιού σε σύσκεψη σήμερα Τετάρτη 23/5 και ώρα 20.00 μμ στην αίθουσα του ΕΚ με θέμα:  "Οργάνωση της πανεργατικής απεργίας στις 30 του Μάη".

 

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσει περιοδείες και εξορμήσεις στους παρακάτω χώρους:

Τετάρτη 23/5  :Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στις 7 το απόγευμα

Πέμπτη   24/5  : Εξόρμηση στους τραπεζοκόμους του Ν. Παπανικολάου

Παρασκευή 25/5:Εξόρμηση στις αλυσίδες επισιτισμού στην Νέα Εγνατία  

 

 • Οι Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Μέταλλο Ν. Θεσσαλονίκης προγραμματίζει περιοδείες στα:

Τετάρτη 23/5 ώρα 6.20 πμ - Ελβο ,Οδοσήμανση, Δεληγιάννης, Συστεκ.
Πέμπτη 24/5 ώρα 6.20πμ-Εκμε
Παρασκευή 25/5 ώρα 6.30πμ-Μιλκπλαν.

 

ΑΘΗΝΑ

 • ·     Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΒΓΑ θα πραγματοποιήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 28 Μαΐου στις 13.00μ.μ. γι΄ αυτό και προκηρύσσει 2ωρη στάση εργασίας από 13.00μ.μ. έως 15.00μ.μ.
 • ·      Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στους παρακάτω χώρους δουλειάς :

Πέμπτη 24 Μάη  ΥΓΕΙΑ – ΜΗΤΕΡΑ (όμιλος Marfin) και ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Παρασκευή 25 Μάηστο Μαιευτήριο ΙΑΣΩ

Τρίτη 29 Μάη στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ

 

 

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας : Συνεχίζουμε την προετοιμασία της απεργίας με πιο εντατικούς ρυθμούς

Wed, 23/05/2018 - 22:36

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι στάσεις εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για σήμερα Τετάρτη 23 Μάη στο εργοτάξιο του στούντιο «Καραγιάννης» στο Μαρκόπουλο και στο εργοτάξιο ανακαίνισης του ξενοδοχείου ΛΗΔΡΑ.

Στις Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν συμμετείχαν καθολικά οι εργαζόμενοι και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις του κλάδου, γύρω από το ζήτημα υπογραφής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και για την απεργία στις 30 Μάη. Επιπλέον, στο εργοτάξιο του ΛΗΔΡΑ οι εργαζόμενοι, εκτός από τη συμμετοχή στην απεργία, πήραν επίσης απόφαση και για κλιμάκωση του αγώνα για υπογραφή εργοταξιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας το επόμενο διάστημα. 

Ακόμα, πραγματοποιήθηκαν εξορμήσεις σε μια σειρά εργοτάξια του κέντρου της Αθήνας.

Συνεχίζουμε την προετοιμασία της απεργίας με πιο εντατικούς ρυθμούς και με επόμενο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 24 Μάη 2018 στις 12.30 για το ζήτημα εφαρμογής των Εργοταξιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Δίνουμε μαζικά και μαχητικά το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30 Μάη στην Ομόνοια στις 10.30 με προσυγκέντρωση 10 π.μ. στην Πλ. Κάνιγγος.

 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών : Οι φοιτητές μαζί με το λαό για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει !

Wed, 23/05/2018 - 21:38

Όλοι στο συλλαλητήριο στις 30 Μάη 10:30 στην Ομόνοια

 Στις 30 Μάη, οι φοιτητές και σπουδαστές όλης της χώρας ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους γονείς μας. Απέναντι στη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων που επιτίθενται στις ζωές μας φτιάχνουμε το δικό μας μέτωπο αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισθωτούς επιστήμονες, τους μαθητές!

 Στις 30 Μάη κανένας για μάθημα, κανένας στην δουλειά!

Όλοι στο δρόμο για να ακουστεί η φωνή μας!

 

           Όλοι εμείς που το παλεύουμε καθημερινά να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα, που αγωνιάμε για το αν θα βρούμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών μας, που δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να τα βγάλουμε πέρα έχουμε μόνο μία επιλογή: Να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μαζί, μέσα από τους συλλόγους μας,

             Όποιος θέλει να σπουδάσει δωρεάν και ολοκληρωμένα η θέση του στις 30 Μάη είναι στο δρόμο. Για να διεκδικήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας, για να έχουμε επαρκές εκπαιδευτικό προσωπικό. Για να απαιτήσουμε όλη η γνώση να είναι στο πτυχίο, πρακτική άσκηση επί πληρωμή στο αντικείμενο μας, σύγχρονες υποδομές στις σχολές και τις εστίες μας, εργαστήρια με σύγχρονο εξοπλισμό.

             Όποιος θέλει να δουλέψει στο αντικείμενο του με δικαιώματα, η θέση του στις 30 Μάη είναι στο δρόμο. Ενάντια στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές, την κατηγοριοποίηση πτυχίων-αποφοίτων. Για να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που κατοχυρώνουν αξιοπρεπείς μισθούς, ωράριο, ασφάλιση, άδειες, σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.

             Όποιος αρνείται να συμβιβαστεί με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, από τη Συρία μέχρι την Παλαιστίνη, καταδικάζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο μακέλεμα των λαών στις 30 Μάη πρέπει να εκφράσει αυτή την καταδίκη! Γιατί δεν ανεχόμαστε την στυγνή δολοφονία άοπλων Παλαιστίνιων, γυναικών και μικρών παιδιών. Γιατί δεν δίνουμε "πράσινο φως" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να συνεχίσει να κάνει πλάτες στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, να βαφτίζει τους δολοφόνους των λαών ΝΑΤΟ και ΕΕ "υπερασπιστές της ειρήνης". Γιατί καταδικάζουμε την κυβέρνηση που μπλέκει το λαό μας στις επικίνδυνες εξελίξεις για την κερδοφορία των εγχώριων μονοπωλίων.

 

Η κυβέρνηση μας φλομώνει στο ψέμα για να μην της χαλάμε τη σούπα.

Δε τσιμπάμε στα παραμύθια τους!

            Η "έξοδος από τα μνημόνια" είναι μια απάτη αφού παραμένουν εδώ οι 1000 μνημονιακοί νόμοι, έρχονται επιπλέον 88 μέτρα! Ο σημερινός πρωτοετής θα πληρώνει τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι να γίνει 60 χρονών!

            Η "ανάπτυξη της οικονομίας" μόνο δίκαιη δεν είναι! Ο τουρισμός σπάει τα ρεκόρ αλλά οι φοιτητές μετράμε το χαρτζιλίκι για μια εβδομάδα διακοπών! Οι τράπεζες κερδοφορούν με τους πλειστηριασμούς των λαϊκών σπιτιών!  Τα κρατικά έσοδα αυξάνονται αδειάζοντας τις τσέπες των οικογενειών μας αλλά η υποχρηματοδότηση στις σχολές μας συνεχίζεται!

            Η "επόμενη μέρα" μοιάζει με τις προηγούμενες αφού για άλλη μια χρονιά χιλιάδες μετεγγραφέντες έμειναν εκτός σχολών, εκατοντάδες επαρχιώτες φοιτητές μένουν εκτός εστίας, χιλιάδες φοιτητές αναγκάζονται να δουλεύουν για να σπουδάσουν.

 Γυρίζουμε την πλάτη στους συμμάχους της κυβέρνησης, ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Ενώνουμε τον αγώνα μας με τους εργαζόμενους γονείς μας, με το ΠΑΜΕ!

 

            Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία όχι απλά να ανέχονται την αντιλαϊκή πολιτική αλλά να διαδηλώνουν υπέρ της! Για αυτό και επιστρατεύουν τα τσιράκια τους στο φοιτητικό και εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις του συμβιβασμού, τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που μας καλούν να διαδηλώσουμε με αιτήματα ξένα προς τις ανάγκες μας.

            Εμείς θέλουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο μας και αυτοί ζητάνε εργασιακή περιπλάνηση, ανακύκλωση της ανεργίας, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας! Μέχρι και την υπογραφή τους έχουν βάλει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στον απαράδεκτο διαχωρισμό του μισθού με βάση την ηλικία, στο μισθό-χαρτζιλίκι των 511 ευρώ!

            Εμείς θέλουμε οι άνεργοι απόφοιτοι να δικαιούνται όλοι επίδομα ανεργίας στο ύψος των αναγκών τους και αυτοί θέλουν το επίδομα ανεργίας να το κάνουν επίδομα εργοδοσίας, να πληρώνουμε για να δουλεύουμε!

            Εμείς θέλουμε αύξηση της χρηματοδότησης για να σπουδάζουμε ολοκληρωμένα και αυτοί θέλουν ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και υπέρογκους στρατιωτικούς εξοπλισμούς για τους πολέμους του ΝΑΤΟ.

            Εμείς θέλουμε οι λαοί να ζούμε ειρηνικά και αυτοί υιοθετούν όλα τα προσχήματα του πολέμου, βαφτίζουν τους δολοφόνους "προστάτες" και αναλαμβάνουν ρόλο σημαιοφόρου των επικίνδυνων σχεδίων τους για να βάλουν χέρι στη λεία οι ντόπιο επιχειρηματικοί όμιλοι!

            Εμείς θέλουμε η έρευνα να υπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες και αυτοί ζητάνε την υποταγή της έρευνας στα συμφέροντα και τα κέρδη των εταιριών!

           

Οι φοιτητές επιλέγουμε να βαδίσουμε μαζί με τους πραγματικούς μας συμμάχους! Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς μας! Μαζί με όσους συγκρούονται με την εργοδοσία και τους μπράβους της, τα ΜΑΤ επειδή  αγωνίζονται ενάντια σε κυβερνήσεις, επιχειρηματικούς ομίλους και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς!

 Στις 30 Μάη δίνουμε τη μάχη μαζί!

 

Διεκδικούμε:

 • ·        Αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
 • ·        Πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενο σπουδών μας με δικαιώματα.
 • ·        Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, όχι στο διαχωρισμό του μισθού με βάση την εργασιακή εμπειρία.
 • ·        Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία. Όχι στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας : Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα. Τετάρτη 30 Μάη Απεργούμε

Wed, 23/05/2018 - 21:33

 

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά στην

 

Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στον ΟΤΕ ώρα 10 πμ.

 

Απεργία και αγώνας για την επιβίωση μας. Απεργία ενάντια στην φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Απεργία για τους μισθούς πείνας, απαιτούμε την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Απεργία για τις συντάξεις που τις κατάντησαν προνοιακά επιδόματα, απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Απεργία για τις κοινωνικές παροχές που οδεύουν προς εξαφάνιση, απαιτούμε καθολική και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Απεργία για προσλήψεις εδώ και τώρα, στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, γιατρών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Απεργία για το δικαίωμα στην δουλειά, στη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας τα στερούν με την πληθώρα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων, αγώνας για την κατάργηση τους.

Απεργία για να σταματήσουμε την φτωχοποίηση των πολλών με παράλληλο πλουτισμό των λίγων.

Αγώνας για τη Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. 

Απεργία για το μέλλον της νεολαίας που βρίσκει διέξοδο στα σκλαβοπάζαρα των πολυεθνικών επιχειρήσεων δουλεύοντας σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Απεργία και αγώνας ενάντια στα σχέδια της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης που ενέχει τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Απορρίπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Η όποια ανάπτυξη προκύψει θα είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για το λαό.

Θα είναι ο παράδεισος τους που θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη τους. Για μας θα είναι η κόλαση, με μεροκάματα και μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια, με σχέσεις εργασίας λάστιχο, με υπερωρίες απλήρωτες, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, δώρα, επιδόματα κλπ.

Τέτοια ανάπτυξη, σε τέτοιες συνθήκες προπαγανδίζει η κυβέρνηση και στηρίζουν όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Ούτε «δίκαιη ανάπτυξη», ούτε «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια θα έχουμε.

Την επομένη όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα συνεχίζουν να ισχύουν.

Δεν γίνεται «δίκαιη ανάπτυξη» και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» με βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, με τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη μέσα από τα χέρια τους γιατί  δεν προλαβαίνουν τα χρέη τους.

 Δεν γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα» που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, με καταδίκες συνδικαλιστών με εκατοντάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Αυτή η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, και η «κανονικότητα» που επικαλούνται, είναι οι απαιτήσεις  των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των αρπαχτικών του ιδρώτα μας.

Αυτή η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για μας τους πολλούς. 

Με αυτή την απατηλή προπαγάνδα οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να διαδηλώσουμε και να απεργήσουμε για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουμε δηλαδή για να στηρίξουμε τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΣΕΒ, του ΔΝΤ της  Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ.,  των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, αυτή είναι η εργατική αριστοκρατία, πλήρως ταυτισμένη με την αποστολή της, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων  της εργοδοσίας, και η στήριξη της κυβερνητικής πολικής.

Όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται σήμερα σαν «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο υπονόμευαν κάθε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά έβαλαν πλάτη και φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλους τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους. Επιδιώκουν τώρα να βάλουν τους αγώνες στα «καλούπια» των αφεντικών.

Να μας πείσουν ότι  «εργάτες και αφεντικά» είμαστε μία «ωραία οικογένεια», με κοινά συμφέροντα.

Γι’ αυτό στις 30 Μάη όλοι αυτοί  θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει:

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας με την ταξική γραμμή πάλης και διεκδίκησης των αιτημάτων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας.

Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση η απάντηση μας!

 

Η Διοίκηση

Pages