Α.Σ.Ε. Βοιωτίας: Για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων

02/10/2018 - 17:40

Ολοι στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Βοιωτίας,

στη Λιβαδειά στις 5 Οκτώβρη, ώρα 13:30

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των συλλόγων γονέων για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

 

  • Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

  • Εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων!

  • Γενναία χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων

                

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχαίρει για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και τον ερχομό της «κανονικότητας» η πραγματικότητα στα σχολεία διαψεύδει περίτρανα την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία με πολλά κενά, με υπερπληθή τμήματα, με καταργημένα “ολιγομελή” τμήματα ενώ και η εφαρμογή της νέας αναμοριοδότησης των σχολείων ανοίγει το δρόμο για νέες καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, ιδίως στην περιφέρεια.

Στο νομό Βοιωτίας πολλά μαθήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα να διδάσκονται λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών (ένδεικτικά αναφέρουμε: 284 ώρες φιλολόγων, 126 ώρες μαθηματικών, 86 ώρες φυσικών, 106 χημικών και βιολόγων). Στην Λιβαδειά και στη Θήβα λειτουργούν τάξεις με 30 μαθητές ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Α Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Θήβας λειτουργεί 30 μαθητές σε κάθε τμήμα, 28 μαθητές στις κατευθύνσεις του 1ου ΓΕΛ Λιβαδειάς, του 1ου ΓΕΛ Θήβας, του 2ου ΓΕΛ Θήβας, του ΓΕΛ Σχηματαρίου. Καταργείται η Α τάξη του εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, o τομέας δομικών και η ειδικότητα ηλεκτρονικών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς. Αυτή είναι η «κανονικότητα» στα σχολεία όπου και για φέτος το Υπουργείο υπόσχεται μηδενικούς διορισμούς!

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι σημαίνει η «δίκαιη ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα που μιλούν για καπιταλιστική ανάπτυξη. Αποδεικνύουν τη συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής – αντιλαϊκής πολιτικής των συγχωνεύσεων, των απολύσεων, της φοροεπιδρομής και των περικοπών σε όλα τα επίπεδα της ζωής των εργαζομένων. Θυσιάζουν στο βωμό της εξοικονόμησης  πόρων και εκπαιδευτικών τη ζωή και το μέλλον των μαθητών που καλούνται οι ίδιοι και οι γονείς τους να βρουν σχολείο για να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς κανένας «υπεύθυνος» να εγγυάται το πώς θα μετακινηθούν, σε ποια απόσταση και χωρίς να ενδιαφέρεται αν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν. Από την άλλη εκπαιδευτικοί μένουν κυριολεκτικά στον αέρα, καθώς τα τμήματα εξαφανίζονται και οι ίδιοι «πλεονάζουν». Είναι η ίδια πολιτική που ακολουθούν και στη Γερμανία αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ και τις αναδιαρθρώσεις του ΟΟΣΑ και που βλέπουν το σχολείο υποταγμένο στους νόμους της αγοράς, άμεσα συνδεδεμένο με τις επιχειρήσεις, κατηγοριοποιημένο, οικονομικά και παιδαγωγικά αυτόνομο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Τμήματα με 20 μαθητές σε κάθε τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις των ΓΕΛ και στους τομείς των ΕΠΑΛ.

  • Να εγκριθούν η Α Λυκείου του Εσπερινού ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, ο τομέας o τομέας δομικών και η ειδικότητα ηλεκτρονικών του ΕΠΑΛ Λιβαδειάς, το τμήμα του ΕΠΑΛ Σχηματαρίου

  • Να καλυφθούν τα κενά σε ΟΛΑ τα μαθήματα εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

  • Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής και οι ΔΥΕΠ.

  • Ένας εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή που χρειάζεται παράλληλη στήριξη!

  • Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!

  • Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!

 

Τώρα είναι η ώρα να μπούμε στη μάχη, να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια, να δυναμώσουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται πραγματικά στις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Για ένα σχολείο όπου ο εκπαιδευτικός θα λειτουργεί ως παιδαγωγός που θα βοηθά τους μαθητές του να κατανοήσουν τους νόμους της κοινωνικής ζωής και τη θέση τους σε αυτήν. Για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που θα εξασφαλίζει την ολόπλευρη μόρφωση και καλλιέργεια της προσωπικότητας του μαθητή.

 

 

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα