Α.Σ.Ε. Μαγνησίας: Για το κόψιμο τμημάτων στα ειδικά σχολεία

10/09/2018 - 09:55

Η αναλγησία των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χτυπάει κόκκινο!!!

ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Μετά από μέρες πιέσεων και ιδιότυπων εκβιασμών η Περιφερειακή Δ-ντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας υλοποιώντας χωρίς καμία παρέκκλιση τις πολιτικές του υπουργείου παιδείας δεν ενέκρινε με απόφασή της (ΑΔΑ: ΨΨ244653ΠΣ-6ΨΣ) τη λειτουργία των μισών ολιγομελών τμημάτων στο ΕΕΕΕΚ Βόλου (7 από τα 14 τμήματα που ζήτησε ο σύλλογος διδασκόντων) και σε ένα στο ΕΝΕΕΓΥΛ Ν. Ιωνίας, φέρνοντας σε απόγνωση τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Χτίζοντας την «κανονικότητα» στη «μεταμνημονική» τους εποχή πάνω στα αποκαΐδια των μορφωτικών δικαιωμάτων του πιο ευαίσθητου κομματιού της νεολαίας, των παιδιών με αναπηρία και προκειμένου να πετύχουν με κάθε τρόπο και ανεξάρτητα των συνεπειών συμπίεση του κόστους, δεν διστάζουν να παίξουν όχι μόνο με τις μορφωτικές ανάγκες των ΑΜΕΑ αλλά και με την ίδια την ασφάλεια τους καθώς και με την ασφάλεια των εκπαιδευτικών.

Έτσι πέταξαν χωρίς πολλά-πολλά στο καλάθι των αχρήστων τις πλήρως αιτιολογημένες προτάσεις του συλλόγου διδασκόντων και της διευθύντριας του ΕΕΕΕΚ και κώφευσαν μπροστά στην αγωνία του συλλόγου γονέων του σχολείου αποδεικνύοντας στην πράξη το κίβδηλο ενδιαφέρον τους για την ειδική αγωγή.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Κανένας συμβιβασμός με τη μιζέρια! Αυτή η πολιτική που συνθλίβει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών είναι ίδια με την πολιτική που πετσοκόβει τις κοινωνικές παροχές, τους μισθούς και τις συντάξεις, που δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο!

Μόνος δρόμος είναι μέσα από τα σωματεία να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις δυναμικά μαζί με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς. Να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Απαιτούμε:

  • Να εγκριθούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση όλα τα ολιγομελή τμήματα του ΕΕΕΕΚ Βόλου και του ΕΝΕΕΓΥΛ Ν. Ιωνίας, σύμφωνα με την πρόταση των συλλόγων διδασκόντων και τη θέληση των συλλόγων γονέων.

  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ με μόνιμους διορισμούς, μιας και πλέον του 80% των συναδέλφων στο ΕΕΕΕΚ άλλα και γενικότερα στην ειδική αγωγή, είναι συμβασιούχοι.

  • Να στελεχωθεί το σχολείο (όπως και όλα τα υπόλοιπα της Ε.Α) άμεσα με όλο το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα