ΑΣΕ Πειραιά: Για την Συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ που καταδίκασε την πρόταση διαγραφής της ΕΛΜΕ Πειραιά

23/04/2018 - 16:01
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 20/3/2018 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με θέμα την πρόταση της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού για τη διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά από τη δύναμη της ΟΛΜΕ.

Για την αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική στάση της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού έχει τοποθετηθεί ήδη η ΕΛΜΕ Πειραιά (αρ. πρωτ.: 35/27-02-2018, http://www.elmepeiraia.gr) και έχει προηγηθεί ανακοίνωση της παράταξής μας.

Με πρότασή των εκπροσώπων της ΑΣΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απόφαση που καταδικάζει την πρόταση διαγραφής της ΕΛΜΕ Πειραιά, αλλά και τον κατακερματισμό των ΕΛΜΕ (δες εδώ: http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=11234). Την πρόταση υπερψήφισαν ΔΑΚΕ και ΠΕΚ (αφού βέβαια νομιμοποίησαν για χρόνια την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού), ενώ την καταψήφισαν ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (που στην ΕΛΜΕ Πειραιά δραστηριοποιούνται μέσα από την παράταξη της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής).

ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ καταδίκασαν στα λόγια την πρόταση της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού για διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά από τη δύναμη της ΟΛΜΕ (οι ΣΥΝΕΚ μάλιστα σε ανακοίνωσή τους δεν βρήκαν να γράψουν ούτε μία λέξη για την πρόταση διαγραφής της ΕΛΜΕ Πειραιά), στην ουσία όμως έδωσαν πλήρη κάλυψη στις διασπαστικές λογικές, στον κατακερματισμό της ΕΛΜΕ Πειραιά (αλλά και άλλων ΕΛΜΕ) στο επίπεδο του κάθε Δήμου!

Είναι χαρακτηριστικό το (επί της ουσίας ταυτόσημο και επικίνδυνο) σκεπτικό τους:

"Αν εκτιμάνε συνάδελφοι ότι τους βοηθάει η δημιουργία μικρότερης ΕΛΜΕ, ας το κάνουν, εμείς δεν θα τούς εμποδίσουμε (ΣΥΝΕΚ),

φού το θέλουν συνάδελφοι ας το κάνουν και η ζωή θα δείξει αν έχουν τελικά δίκιο"! (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

Δηλαδή, αν βρεθούν 21 συνάδελφοι (τόσοι χρειάζονται από το νόμο για τη δημιουργία σωματείου), οπουδήποτε, π.χ. στο Δήμο Μοσχάτου ή Νέας Σμύρνης ή Αίγινας ή αλλού και θεωρούν ότι αυτό είναι το "σωστό", δεν χάθηκε και ο κόσμος! Ας φτιάξουν και αυτοί την ΕΛΜΕ τους, διασπώντας φυσικά την υπάρχουσα ΕΛΜΕ και ΣΥΝΕΚ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν θα πούνε και τίποτα, αφού αυτή είναι η "επιθυμία των συναδέλφων" και " η ζωή θα δείξει αν είχαν τελικά δίκιο" (το τελευταίο δήλωσε έτσι ακριβώς η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στην ΟΛΜΕ)!

Αναρωτιόμαστε ειλικρινά: Είναι αυτή υπεύθυνη στάση για μία συνδικαλιστική δύναμη; Οι συνάδελφοι μάς εμπιστεύονται με την ψήφο τους για να ενισχύουμε ή να διαλύουμε τελικά τα σωματεία μας;

Πρόκειται για διαλυτική άποψη, που δεν πηγάζει μόνο από μικροκομματικές λογικές. Κι' αυτές φυσικά υπάρχουν (π.χ. η πρόταση διαγραφής είναι ουσιαστικά πρόταση των ΣΥΝΕΚ, αφού η απόφαση πάρθηκε μόνο με τις ψήφους των ΣΥΝΕΚ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού ή η δημιουργία μικρών ΕΛΜΕ για την αλλοίωση των συσχετισμών και την εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΟΛΜΕ κλπ...).

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ, αλλά και η ΠΕΚ) δεν διστάζει να επιχειρήσει ακόμα και να διαλύσει σωματεία, που δεν είναι βολικά στην εκάστοτε κυβέρνηση, που δεν συμβιβάζονται με την αντιλαϊκή πολιτική, προκειμένου να δημιουργήσει βολικές, φιλοκυβερνητικές ΕΛΜΕ, όπως είναι σήμερα η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς του κυβερνητικού συνδικαλισμού, βάζουν για μία ακόμα φορά "πλάτη" οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως έχουν κάνει διαχρονικά.

Άλλωστε, για την ένταξη της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού στη δύναμη της ΟΛΜΕ είχαν συνηγορήσει το 2010 ΠΕΚ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ενώ η ΔΑΚΕ νομιμοποίησε με την παρουσία για χρόνια την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι, παρά το ότι ρωτήθηκαν πάμπολλες φορές στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, ΣΥΝΕΚ και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ δεν ανέφεραν κανένα επιχείρημα που να αιτιολογεί την συνδικαλιστική "αναγκαιότητα" δημιουργίας χωριστής ΕΛΜΕ μόνο στο Δήμο Κορυδαλλού (σύνολο 15 σχολεία και 1 Ε.Κ.)! Ούτε φυσικά κατέθεσαν πουθενά πρόταση για το χωρισμό άλλων ΕΛΜΕ, που είναι και μεγαλύτερες από του Πειραιά (βλέπε Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης κ.α. Γιατί μόνο στην ΕΛΜΕ Πειραιά άραγε;).

Η μοναδική δύναμη που αντιτάχθηκε διαχρονικά σε αυτούς τους διαλυτικούς σχεδιασμούς, από θέσεις αρχής, ήταν και είναι η ΑΣΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με γνώμονα την ανάγκη για ένα ισχυρό, αγωνιστικό σωματείο στο επίπεδο του ΠΥΣΔΕ Πειραιά.

Πειραιάς, 19/4/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα