ΑΣΕ στο ΣΕΠΕ Χαϊδαρίου: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του ΔΣ

02/12/2018 - 23:02

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018!

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που ήρθαν στα σχολειά μας και τους καλούμε στη Γ.Σ. και στον Σύλλογο!

Η οργάνωση και η συλλογική πάλη μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω!

 Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιδοθεί σε ψέματα και απάτες ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια και επιστρέψαμε στην κανονικότητα». Μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα με τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις τους στήνουν νέες παγίδες εγκλωβισμού και εξαπάτησης των εργαζομένων. Όλοι μαζί με τις πολιτικές τους μας τσάκισαν τους μισθούς, μας κρατούν μέχρι τα 67 χρόνια στην τάξη, πετσοκόβουν τις συντάξεις, γεμίζουν ανασφάλεια τους νεότερους συναδέλφους, πλήττουν τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, έχουν την ίδια στρατηγική. Στοχεύουν σε περισσότερα κέρδη και ζεστό χρήμα για τους μεγαλοεργοδότες και ψίχουλα για τους εργαζόμενους και τα νέα παιδιά. Κανείς τους δεν λέει κουβέντα για τις απώλειες σε μισθούς και συντάξεις. Συμφωνούν και οι δυο και εφαρμόζουν “μέχρι κεραίας” τους 700 μνημονιακούς νόμους, τα χαράτσια, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Στην εκπαίδευση:

Η δύσκολη καθημερινότητα που ζούμε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς παραμένει και εντείνεται. Οι περικοπές ωρών, το χτύπημα του ολοήμερου, το κλείσιμο των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ, οι ανατροπές στις εργασιακές μας σχέσεις. Οι σχεδόν μηδενικές μεταθέσεις, η συμπλήρωση ωραρίου σε 4-5 σχολεία, η παράλληλη σε 4-5 μαθητές! Είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

 Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία με τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, όταν, ενώ όλοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας και το 75% των προνηπίων είναι έξω από τα Δημόσια Νηπιαγωγεία, δε διαθέτει χρηματοδότηση και δεν κάνει διορισμούς για την εφαρμογή της!  Άλλωστε, στον Δήμο μας που υλοποιείται έχουμε «πάρει γεύση» για τους όρους εφαρμογής της ( πολυπληθή τμήματα, ακατάλληλες αίθουσες που δεν καλύπτουν τις  ανάγκες των παιδιών  σε σίτιση και  ξεκούραση, μηδαμινές προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού). Είναι αποκαλυπτική η στάση του υπουργείου παιδείας, όταν σε παρέμβαση του Συλλόγου μας, μαζί με την Ένωση Γονέων και την συνδρομή της Δημοτικής Αρχής, αρνήθηκε να μας συναντήσει και να ακούσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση του σχολείου, δηλαδή αυτό που οι προηγούμενοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν κατάφεραν να περάσουν!

 Κρατά 25 χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές σε προεκλογική ομηρία, ελαστικά απασχολούμενους, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα προχωρά σε νέο σύστημα διορισμών, που ανοίγει τη λογική των κριτηρίων και της πολυδιάσπασης, για να πετάξει έξω δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές. Οι 4500 προσλήψεις  μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να ακουστούν!!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υλοποιεί καθημερινά τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, που γεννούν πολέμους και προσφυγιά, μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση. Κάνει τη χώρα μας στόχο! Εισπράττει για τα παραπάνω τα συγχαρητήρια από τους εταίρους της, τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Αποτελεί αίσχος, την ώρα που δίνουν κάθε χρόνο πάνω από 4δις €, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, για ΝΑΤΟικές δαπάνες, να μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη μόρφωση των παιδιών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,                                                                                                                                          

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ, ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ! Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ:

  • Μπήκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας τη μονιμοποίηση 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών! Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών! Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο! Καθολική Εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής πανελλαδικά και στους Δήμους της περιοχής μας! Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο! Ανέπτυξε πρωτοβουλίες, ήταν μπροστάρης σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις!
  • Διεκδίκησε την κάλυψη των κενών, τη διαφάνεια στις τοποθετήσεις και τη λύση καθημερινών προβλημάτων των σχολείων με παραστάσεις διαμαρτυρίας μαζί με γονείς στη Γ’ Διεύθυνση.
  • Έχει ήδη πάρει απόφαση για Απεργία-Αποχή από την αντιδραστική αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση, όταν η κυβέρνηση επιχειρήσει να εφαρμόσει στα σχολεία τον ήδη ψηφισμένο νόμο (ν. 4547/2018).
  • Συμπορεύτηκε έμπρακτα με τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στήριξε τους αγώνες τους.
  • Οργάνωσε εκδήλωση στο Μπλοκ 15, παραμονή της απεργιακής Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, τιμώντας σεμνά τη θυσία των 200 κομμουνιστών αγωνιστών που κόντρα στο δυσμενή συσχετισμό της εποχής δεν υποκλίθηκαν στο τότε «ρεαλισμό» αλλά θυσίασαν τη ζωή τους μπολιάζοντας τα όνειρα των μελλοντικών γενεών. Χρέος μας να συνεχίσουμε εκπληρώνοντας αυτά τα όνειρα για να ζήσουν καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας. 
  •  Οργάνωσε (και θα οργανώσει) πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δράσεις προσπαθώντας να βελτιώσει τους δεσμούς των μελών του και να ενισχύσει τη συσπείρωσή τους στο Σύλλογο.
  • Στάθηκε δίπλα σε κάθε σχολείο και συνάδελφο που αντιμετώπισαν προβλήματα.
  • Είναι έτοιμος να δώσει ακόμα μεγαλύτερους αγώνες για βελτίωση των όρων ζωής-εκπαίδευσης μαθητών-εκπαιδευτικών.

Αντίθετα:

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ–ΠΑΣΚ/ΔΗΣΥ και ΕΚΕ (ΕΡΑ/ΑΕΕΚΕ)) δεν μπορεί και δε θέλει να οργανώσει την πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την αντιλαϊκή πολιτική. Καλλιεργεί τον εφησυχασμό και την απογοήτευση στον Κλάδο. Μάλιστα, στο δικό μας στον Σύλλογο σιγοντάρισαν την κυβέρνηση με την απουσία τους. Στηρίζει τη βασική γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής και της ΝΔ πως δήθεν μπορεί να υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε συνθήκες βαθιάς εκμετάλλευσης. Αποδείχθηκαν τα καλύτερα στηρίγματα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Όμοια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν οι «αντιπολιτευτικές» κορώνες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες τους, τις αυταπάτες που καλλιέργησαν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν θα ήταν «ευάλωτη στις πιέσεις του κινήματος», για την «πρώτη φορά Αριστερά», συμπράττοντας και στον Σύλλογό μας σε κοινό ψηφοδέλτιο. Η χρεοκοπημένη λογική της «ουράς του κυβερνητικού συνδικαλισμού» οδηγεί αυτές τις ηγεσίες από τη μια να κρατάνε τα εξαπτέρυγα της ΑΔΕΔΥ, να ταυτίζονται σε πολλές περιπτώσεις με τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και από την άλλη μονότονα στα πρωτοβάθμια σωματεία όπως και στο δικό μας να πολεμάνε κινητοποιήσεις που αποφασίζουν δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιλέγοντας συνειδητά την  απουσία από αυτές.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Καλύτερες μέρες θα έρθουν μόνο μέσα από τη δική μας δράση και συμμετοχή στους αγώνες, με συσπείρωση στον ΣΥΛΛΟΓΟ μας, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους άλλους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018, στις 9:00 π.μ. ΣΤΟ 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Δυνάμωσε τη φωνή σου, ΨΗΦΙΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, συσπειρώσου στο Σωματείο σου, κάν’ το  οχυρό πάλης.

 

Εκλογές για Διοικητικό Συμβούλιο

------------------------------------------------------------

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  1. ΚΙΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ  (ΡΕΝΑ)            ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΔΑΣΚΑΛΑ  5ο  ΔΣ
  1. ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΝΙΚΗ                      ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ  ΔΑΣΚΑΛΑ  7Ο  ΔΣ
  1. ΠΑΝΤΕΛΙΟΥ ΣΟΦΙΑ                  ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ  15Ο  ΝΗΠ/ΓΕΙΟ
  1.  ΣΑΚΟΥΛΟΓΕΩΡΓΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΔΑΣΚΑΛΑ  3ο  ΔΣ
  1. ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ          ΔΑΣΚΑΛΑ 6Ο ΔΣ
  1.  ΣΠΑΘΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΑΝΑ)      ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ  6Ο  ΔΣ
  1. ΣΤΡΑΓΑΛΙΝΟΥ ΖΩΗ                    ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ  17Ο  ΝΗΠ/ΓΕΙΟ

ΓΙΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ ( ΕΥΗ )  ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ  3Ο  ΝΗΠ/ΓΕΙΟ
  2. ΠΑΣΤΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ                    ΔΑΣΚΑΛΑ  14Ο  ΔΣ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα