ΑΣΕ στο σύλλογο «Μακρυγιάννη»: Ανακοίνωση για τα κενά στα σχολεία

14/02/2018 - 01:32

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Βρισκόμαστε στα μέσα της χρονιάς  και τα κενά που προκύπτουν μένουν ακάλυπτα για καιρό στα σχολεία, με αποτέλεσμα να χάνονται εκατοντάδες διδακτικές ώρες, να επιβαρύνεται παραπέρα η λειτουργία των σχολείων, εκπαιδευτικοί και γονείς να ταλαιπωρούνται και τελικά να αφαιρούνται μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές μας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο Σύλλογό μας είναι η περίπτωση του 103ου Δ.Σ. Αθηνών όπου μετά από κενό που προέκυψε από μετάθεση συναδέλφισσας (Π.Ε 70) και αφού οι μαθητές έμειναν χωρίς δάσκαλο για δύο εβδομάδες με το κενό να καλύπτεται όπως-όπως από το υπάρχον προσωπικό του σχολείου, η Διεύθυνση Ά Αθήνας απαίτησε να καλυφθεί το κενό με έναν από τους δασκάλους του ολοημέρου αρνούμενη να στείλει εκπαιδευτικό Π.Ε.70. Το κενό που προέκυψε στο ολοήμερο με τη σειρά του το «μπάλωσε» με συναδέλφους ειδικοτήτων καταργώντας έτσι την ώρα μελέτης στο ολοημέρου.

Αυτή είναι η «κανονικότητα» των σχολείων που επικαλείται συχνά πυκνά ο Υπ. Παιδείας και έχει υποστηρίξει δημόσια και με ένθερμο τρόπο ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας! Η κοροϊδία δεν έχει τέλος!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους γονείς να μην κάνουν βήμα πίσω από τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας! Το σωματείο να πάρει θέση και με όρους κινήματος να απαιτήσει εδώ και τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά με δάσκαλους και καθηγητές ειδικοτήτων!

Δίνουμε τη μάχη με όλους τους εργαζόμενους για την επιτυχία των κινητοποιήσεων που έχουμε μπροστά μας:

  1. Στις 20 Φλεβάρη συμμετέχουμε μαζί με όλα τα συνδικάτα στις κινητοποιήσεις ενάντια στη δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας επι Υπουργίας Βρούτση – Ν.Δ.
  2. Στις 21 Φλεβάρη απαντάμε μαχητικά με κινητοποίηση στο Υπουργείο Πλειστηριασμών (Οικονομικών), όταν θα ξεκινήσουν ξανά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, για να προστατεύσουμε τη λαϊκή περιουσία.
  3. Από 26 Φλεβάρη έως 2 Μάρτη προχωράμε σε εβδομάδα δράσης με θέμα: «Εδώ και τώρα μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – ΟΧΙ στα κριτήρια απολύσεων αναπληρωτών – εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών». Η εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη με Παναττική σύσκεψη αναπληρωτών στις 6 μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ και κορυφώνουμε την Παρασκευή 2 Μάρτη με συγκεντρώσεις των σωματείων  στο Υπ. Παιδείας στις 13.00.

12/02/2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα