Βίντεο και φώτο από τις σημερινές κινητοποιήσεις σωματείων για σταθερή και μόνιμη δουλειά

11/05/2018 - 21:54

Παναττική στάση εργασίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο για το δικαίωμα στη δουλειά
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις

 

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση εργαζομένων από κλάδους του Δημοσίου, που ξεκίνησε νωρίτερα από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απουσία της ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, όχι στις απολύσεις κλπ. Οι εργαζόμενοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν με πορεία -που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος- έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας σωματείων του Δημοσίου.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Συνδικάτα, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τους ΟΤΑ, την Υγεία, την Εκπαίδευση, υπουργεία και υπηρεσίες. Στο πλευρό τους παραβρέθηκε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
 
Νωρίτερα στη συγκέντρωση, στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, όπως του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής που ανέγραφε: «Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Απασχολουμένων Εκπαιδευτικών που ανέγραφε: «Αγώνας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα». Επίσης, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Μενιδίου, Περάματος, Καισαριανής, Χαϊδαρίου που ανέγραφε: «Πλήρης εξίσωση όλων των δικαιωμάτων, μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών» και του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας που ανέγραφε: «Τέρμα στη σύγχρονη σκλαβιά εργολάβων - κυβέρνησης - ΕΕ. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Θεοδώρα Καραγιαννίδου, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης και αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του ΣΕΝΕ «Ευαγγελισμός» ο Ανδρέας Καργόπουλος, από την Πρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών, ο Βαγγέλης Βασιλάκος, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Συμβασιούχων Δήμου Ωρωπού και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και ο Κώστας Κατημερτζόγλου, πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης.
 
Από την πλευρά του ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, κατήγγειλε την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία απουσίαζε παρά το γεγονός ότι είχε ενημερωθεί για τη σημερινή κινητοποίηση.

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, μαχητική συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το Δημόσιο, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Συμβασιούχοι και μόνιμοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στα νοσοκομεία, στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία, στα υπουργεία κλπ. συμμετείχαν στη στάση εργασίας, που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και διήρκεσε μέχρι τη λήξη της βάρδιας και έδωσαν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Άγαλμα Βενιζέλου.
 
Στη συγκέντρωση, μίλησε η Σοφία Εξαδακτύλου, συμβασιούχος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Στους δήμους και σε όλο το Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, παντού κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Πανεπιστήμια, Υγεία, Παιδεία, ΟΤΑ, παντού ανακύκλωση της ανεργίας. Διατηρούνται ακόμη και σήμερα συμβάσεις μέχρι και μιας εβδομάδας.Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους συμβασιούχους, φωνάζοντας όλοι μαζί: "Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία"». 

Και προβάλλοντας τα αιτήματα της κινητοποίησης, απαίτησε: Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, για να καλυφθούν οι ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Στη Λήμνο

Στη Λήμνο, η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΟΤΕ στη Μύρινα διοργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, με αιτήματα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, καθώς και εργαζόμενοι στο Δήμο.
Στους εργαζόμενους μίλησαν ο Ανδρέας Ξυπτεράς, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου και ο Νίκος Πλάντζος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ΟΤΑ. 
Από τη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα για το δικαίωμα στη δουλειά
 

 

Βασική Κατηγορία: 

ΟΜΙΛΙΑ ΗΛ. ΣΙΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ Θ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ Β. ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΚΑΤΗΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα