Καταγγελία ΑΣΕ: Επιχείρηση εκμαυλισμού συνειδήσεων από Υπο Παιδείας & Δήμο Αθηναίων

01/11/2018 - 17:37

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΑΥΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ
από Υπουργείο Παιδείας & Δήμο Αθήνας

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) καταγγέλλει την επιχείρηση εκμαυλισμού συνειδήσεων εκπαιδευτικών και μαθητών, στην οποία επιδίδεται ο Δήμος Αθήνας, μέσα από το Πρόγραμμα ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Βερολίνο – Αθήνα), το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται το Νοέμβριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί ως το Δεκέμβριο του 2019. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα, μία πρωτοβουλία του Γερμανικού Υπουργείου Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMUB), για τη στήριξη δράσεων που αφορούν την προστασία του κλίματος. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιείται από 201 εκπαιδευτικούς σε 71 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων.

Το έργο υλοποιείται με τη συνδρομή των οργανώσεων Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Άνεμος Ανανέωσης» (συμμετέχει στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας), τη Γερμανική Πρωτοβουλία Πολιτών «Σεβασμός για την Ελλάδα» και το Ανεξάρτητο Γερμανικό Ινστιτούτο για Περιβαλλοντικά Θέματα – UFU. Ενδεικτικό των κατευθύνσεων που υλοποιούνται είναι ότι στην ανοικτή παρουσίαση του προγράμματος, μεταξύ διάφορων φορέων, κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης κλπ., παρουσία με περίπτερο είχαν οργανώσεις όπως η Greenpeace, το WWF και, πάνω από όλα, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο!!! Με άλλα λόγια άμεσα το γερμανικό μονοπωλιακό κεφάλαιο αλλά και οργανώσεις με διεθνείς διασυνδέσεις με πολυεθνικές και ανάλογο ρόλο έχουν την «συνευθύνη» στην καθοδήγηση των συναδέλφων και των μαθητών. Μέσα στα σχολεία οι επιχειρηματίες, για το καλό μας, για το καλό της κοινωνίας και την πράσινη ανάπτυξη!!! Αυτός είναι ο ρόλος τής «εντός των τειχών» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αριστεράς!!! Αυτό είναι το Υπουργείο, που, κατά τα άλλα δίνει «μάχη» με τη ΝΔ ενάντια στους ιδιώτες!!!

Το πράγμα όμως έχει και συνέχεια. Πέρα από τη στήριξη των σχολικών μονάδων που θα συμμετάσχουν με εξοπλισμό και την επιμόρφωση των παιδευτικών, προβλέπεται ότι: «Όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα συνεισφέρουν σε έρευνα δράσης…. Για το πρόσθετο αυτό έργο προβλέπεται χρηματική αποζημίωση.»!!!! Με άλλα λόγια, σε αντίθεση με ό,τι είχαμε συνηθίσει να συμβαίνει ως τώρα, προβλέπεται ζεστό χρήμα για τους εκπαιδευτικούς που έχουν επιλεγεί!!!! Ατομικά, ούτε καν με την επίφαση τη ενίσχυσης των σχολείων, όπως συμβαίνει με άλλα προγράμματα!!!

Ρωτάμε:

Τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών (ΠΥΣΔΕ) στην Αθήνα πήραν απόφαση και έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο; Και αν ναι γιατί αυτό δεν δημοσιοποιήθηκε; Και για τι ποσά μιλάμε;

Προφανώς, όλα τα παραπάνω «κουμπώνουν» με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Με την εξεύρεση και διαφοροποίηση (ακόμη και με άμεση οικονομική αμοιβή) των προθύμων να υλοποιήσουν την κυρίαρχη πολιτική, χειραγωγώντας νεανικές συνειδήσεις.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αλλά και το Δήμο Αθήνας για την επιλογή τους, χέρι – χέρι, να ανοίξουν «πόρτες και παράθυρα» των σχολείων στα μονοπώλια και να επιτρέψουν - επιβάλλουν την «έξτρα» ατομική αμοιβή των εκπαιδευτικών. Καλούμε τους συναδέλφους να σταθούν στο ύψος της παιδαγωγικής αποστολής που πρέπει να έχουν και να μην επιτρέψουν να προχωρήσει η υλοποίηση του αγοραίου σχολείου.

Αθήνα 01-11-2018

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα