ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας, 26/8 ,στο Υπουργείο Παιδείας

20/08/2019 - 18:35

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Δευτέρα 26/8 & ώρα 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας

Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Να ανοίξει ΑΜΕΣΑ ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

            Βρισκόμαστε λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων και περνάμε την μέρα μας πάνω από ένα υπολογιστή προσπαθώντας να καταλάβουμε πότε θα κάνουμε αιτήσεις, πότε θα δηλώσουμε περιοχές και το σημαντικότερο πότε και αν θα δουλέψουμε; Όλα αυτά τα ερωτήματα μας βασανίζουν καθημερινά και δεν υπάρχει ούτε μια επίσημη απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας!

            Είτε  με κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ,  είτε με ΝΔ εμείς βράζουμε στο ζουμί μας κάθε χρόνο, έτοιμοι με μια βαλίτσα ανα πάσα ώρα και στιγμή και τουλάχιστον με δέκα διαφορετικά  πλάνα για το τι θα κάνουμε  με παιδιά και οικογένεια.  

            Για πάνω από δέκα χρόνια αδιοριστίας όλες οι κυβερνήσεις αναμασώντας την ίδια καραμέλα γεμίζουν τα σχολεία με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους, ενώ πάνω από 30.000 συνάδελφοι έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα πάνω από 35 χιλιάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι διασχίζουμε τη χώρα κάθε χρόνο κοντά μια εικοσαετία!

            Η τακτική της νέας κυβέρνησης γνωστή….  επιδιώκει οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να γίνουν με τους πίνακες του 2018 – 2019, όπως αυτοί συγκροτήθηκαν τον Απρίλιο του 2018! Εάν συμβεί αυτό χιλιάδες συνάδελφοι θα χάσουν πολλούς μήνες προϋπηρεσίας και πολλοί ακόμα θα μείνουν εκτός πινάκων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε!

            Εάν συνεχιστεί αυτή την απαράδεκτη διαδικασία, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας,  αποκλείονται από τους πίνακες και οδηγούνται στην ανεργία μία σειρά συνάδελφοι. Πρώτον συνάδελφοι που δεν είχαν κάνει πέρσι αίτηση είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους οικογενειακούς (νέες μητέρες) είτε για άλλους λόγους. Δεύτερον συνάδελφοι που αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο ή απέκτησαν τίτλους σπουδών τη φετινή χρονιά. Ταυτόχρονα, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων όλη η φετινή προϋπηρεσία αλλά και δύο μήνες από την περσινή (Μάιος, Ιούνιος), που για μια χρονιά ακόμα αποκτήθηκε με κόστος οικογενειακό και προσωπικό.   

Δεν θα είναι οι αναπληρωτές τα μόνιμα θύματα την κυβερνητικής κοροϊδίας!

Απαιτούμε:

  • Κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση το Σεπτέμβρη!
  • Να μην αποκλειστεί κανένας συνάδελφος.
  • Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων εκπαιδευτικών.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Καμία απόλυση αναπληρωτή! Τουλάχιστον 33.000 μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 26/8!

Αθήνα, 19 Αυγούστου 2019

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα