ΦΙΣΕ: Άγριο χτύπημα της Ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών

12/01/2019 - 23:04

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών ΦΙΣΕ μέλος ΠΣΟ καταδικάζει την άγρια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με χημικά και κροτίδες, στους έλληνες εκπαιδευτικούς που έχουν ξεκινήσει απεργία στις 11/Γενάρη του 2019 και διαδήλωναν έξω από την Ελληνική Βουλή.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις καταστολής τραυμάτισαν στο κεφάλι την εκπαιδευτικό συνδικαλίστρια στην εκπαιδευτική Ομοσπονδία και στέλεχος του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλα Θεοδώρα, τον εκπαιδευτικό και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Οι συνεχιζόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών στην Ελλάδα οργανώνονται ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να καλυφθούν όλα τα κενά στην εκπαίδευση και να μονιμοποιηθούν 30.000 εκπαιδευτικοί αναπληρωτές που εργάζονται με ελαστικές συμβάσεις εργασίας.

Η ΦΙΣΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και τα αιτήματα τους για να μην περάσουν οι απολύσεις να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, να υπάρξει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης και ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αγώνες σας

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ


 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα