ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Αποτελέσματα εκλογών για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

11/12/2021 - 16:46

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2021

Ψήφισαν 378

  Εκλογές 2021 Ποσοστό Εκλογές 2019 Ποσοστό Διαφορά Ψήφων Διαφορά Ποσοστού
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ) 144 39,23% 164 33,54% -20 5,69%
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 140 38,14% 163 33,33% -23 4,81%

ΔΑΚΕ

- 82 16,77 -82 -
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 50 13,62% 80 16,36 -30 -2,74%
ΠΕΚ 30 8,17% -    
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΗΦΙΟΣ 3 081% -    
Σύνολο Έγκυρων 367   489      
Άκυρα - Λευκά 11   24      
ΣΥΝΟΛΟ 378   513      

Με βάση τα παραπάνω αποτελέσματα, η κατανομή των εδρών είναι:

  2021 2019
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ (ΠΑΜΕ) 3 ΕΔΡΕΣ 3 ΕΔΡΕΣ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  3 ΕΔΡΕΣ 2 ΕΔΡΕΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  1 ΕΔΡΑ 1 ΕΔΡΑ
ΔΑΚΕ   1 ΕΔΡΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.) , το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που στήριξαν τις δυνάμεις μας και μας ανέδειξαν, για δεύτερη συνεχή εκλογική μάχη, 1η δύναμη στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας επιβεβαιώνοντας, ότι ο δρόμος του Αγώνα που ακολουθούμε, είναι ο σωστός. Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλάβαμε τα 2 προηγούμενα χρόνια και οι συνάδελφοι μας εμπιστεύτηκαν για να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο την αγωνιστική παράδοση του σωματείου. Να κάνουμε την εκπαίδευση υπόθεση όλου του εργατικού κινήματος του νομού και να συμβάλλουμε από τη μεριά μας στις διεκδικήσεις όλων των υπόλοιπων εργαζομένων. Βέβαια οι αγώνες ούτε ξεκινάνε, ούτε τελειώνουν με τις εκλογές. Εμείς από τη μεριά μας, δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τη μάχη απέναντι στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή επίθεση που έχουν εξαπολύσει, κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο, με τα συνεχή νομοθετήματα, για την αξιολόγηση, την ΕΒΕ, την τράπεζα θεμάτων, την επαγγελματική εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία. Θα εντείνουμε τον αγώνα για την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση του σωματείου σε ταξικό προσανατολισμό, τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής. Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού ο ν. Χατζηδάκη, επιχειρεί να αποτελειώσει κάθε συνδικαλιστικό δικαίωμα που έχει μείνει, ώστε κυβέρνηση και εργοδοσία να βάλουν στο χέρι τα σωματεία. Κάτι που ως Α.Σ.Ε. διατρανώνουμε περήφανα ότι δε θα επιτρέψουμε να γίνει.

Αρνητικό είναι το γεγονός ότι μειώθηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές, σε μια εποχή που οι μαζικές διαδικασίες των σωματείων, είναι ανάγκη να ενισχυθούν. Οι μεγαλειώδεις αγώνες που δώσαμε, δίνουμε και αυτοί που έρχονται, για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων μας, χρειάζονται ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο σωματείο και στις διαδικασίες του, για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικοί και νικηφόροι. Ως Α.Σ.Ε. θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να έχουμε ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις, ακόμα πιο μαζικές Γ.Σ.

Θα εντείνουμε την προσπάθεια μας ενάντια στις λογικές των κυβερνητικών παρατάξεων -τόσο τις παλιές, στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και τις νεοεμφανιζόμενες- που με κάθε τρόπο βάζουν εμπόδια στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος, που θέλουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες χειροκροτητές των κυβερνήσεων τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τη ζωή του σωματείου, να κάνουμε όλοι μαζί ότι είναι δυνατόν ώστε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας να ασχολείται με κάθε πλευρά της καθημερινότητας μας.

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα