Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Δράμας: Για την κατάσταση στο Ειδικό Σχολείο

05/11/2019 - 12:56

Η Α.Σ.Ε. του Σ. Ε. Π. Ε. Δράμας επανερχόμαστε στα ζητήματα που χρονίζουν πια στο Ειδικό Σχολείο Δράμας, καταγγέλλοντας τόσο τη συνεχιζόμενη αυταρχικότητα με την οποία ασκεί το διοικητικό της έργο η Διευθύντρια του Σχολείου όσο και τη στάση των άλλων παρατάξεων του ΔΣ του Συλλόγου μας, που γι’ ακόμα μια φορά επιλέγουν τη θέση του παρατηρητή των εξελίξεων και αποφεύγουν να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους σε μια λογική ίσων αποστάσεων. Απομακρύνονται ολοένα από το κύριο καθήκον ενός σωματείου: Να είναι κοντά σε κάθε συνάδελφο, μπροστά στον αγώνα για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα ώστε όλοι οι συνάδελφοι να το νιώθουν δικό τους.

Ξεπερνά κάθε όριο λογικής και ανθρωπιάς η τελευταία αναφορά της Διευθύντριας με αφορμή την πρωτοβουλία συναδέλφων, που εργάζονται τη φετινή ή εργάστηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά στο Ειδικό Σχολείο, να δωρίσουν, κατά την αποχώρηση των μαθητών μέσω των γονέων, κασετίνες στα παιδιά, στη μνήμη του συναδέλφου τους που χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα μέσα στο καλοκαίρι.

Οι πρακτικές του εκφοβισμού και της ποινικοποίησης της σχολικής ζωής με την καθημερινή επίκληση του «εισαγγελέα» καθώς και οι αυταρχικές και αντισυναδελφικές ενέργειες της διευθύντριας υπονομεύουν το κλίμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει τη σχολική μονάδα για την εύρυθμη λειτουργία της.

Τα προβλήματα στα σχολειά μας και δη στο Ειδικό Σχολείο, με την ελλιπή στελέχωση, την υποχρηματοδότηση, με τους όρους και τις συνθήκες εργασίας είναι ήδη πολλά. Πάει πολύ να αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, κάθε εργαζόμενος τέτοιες συμπεριφορές και να μην ξέρουν κάθε μέρα τι τους περιμένει.

Στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους με μοναδικό κριτήριο το δίκιο.

Ζητάμε ν’ αποσυρθεί η αναφορά και να καλυφθούν όλα τα κενά στο Ειδικό Σχολείο.

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα