ΕΛΜΕ ΚΙ

Δελτίο Τύπου για τη λειτουργία των σχολείων

12/01/2022 - 12:29

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες, Τρίτη 11/1/2022 δεύτερη μέρα λειτουργίας των σχολείων στην νέα χρονιά και με την πανδημία να καταγράφει μεγάλα νούμερα κρουσμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών πανελλαδικά και στο νομό μας, το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ μαζί με εκπροσώπους γονέων, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ καταγγέλλοντας τα ελάχιστα και ανεπαρκή μέτρα προστασίας των σχολείων.

Στον υπεύθυνο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης (ο προϊστάμενος για μια ακόμη φορά απουσίαζε), εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας για το ότι η κυβέρνηση, ανακυκλώνοντας τα γνωστά και από την προηγούμενη περίοδο υποτυπώδη μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας και βάζοντας ως προμετωπίδα την ατομική ευθύνη, αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει έστω και στοιχειωδώς τα αιτήματά μας που τα διεκδικούμε εδώ και 2 χρόνια τώρα και που εξασφαλίζουν ΑΝΟΙΧΤΑ και ΑΣΦΑΛΗ σχολεία. Καταγγείλαμε ότι με βάση την εικόνα των πρώτων ημερών ο αριθμός εκπαιδευτικών και μαθητών που νοσεί ξεπερνά τις 25000 πανελλαδικά, με αντίστοιχο ποσοστό και στο νομό μας, καθώς και ότι αυτός ο αριθμός, θα μεγαλώσει τις επόμενες ημέρες, αφού τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Απαιτήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών και των μορφωτικών
δικαιωμάτων όπως:

 • Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις,
 • Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία δωρεάν για όλους (εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους).
 • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς εδώ και τώρα, ώστε να καλύπτονται όσοι νοσούν ή βγαίνουν σε άδεια για λόγους υγείας ,
 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις,
 • Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για λειτουργικά έξοδα σχολείων
 • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Προληπτικές και δωρεάν εξετάσεις αλλά και για όλους όσοι νόσησαν.
 • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Άδεια ειδικού σκοπού σε όλους τους γονείς για όλο το χρονικό διάστημα που νοσούν τα παιδιά τους
 • Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού στους εκπαιδευτικούς που βγαίνουν θετικοί ή νοσούν (10 ημερών), σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα
 • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
 • Να μην εφαρμοστούν και να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων. Ούτε σκέψη για διενέργεια πανελλαδικών εξετάσεων PISA σε Δημοτικό - Γυμνάσιο.
 • Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες προώθησης της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης.

Απέναντι στα παραπάνω δίκαια αιτήματά μας ο υπεύθυνος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης απάντησε ότι, ως διοικητικός υπάλληλος, εφαρμόζει τις εντολές του υπουργείου!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ για άλλη μια φορά καταγγέλλει την πολιτική εγκατάλειψης από την πλευρά της κυβέρνησης των μαθητών και των εκπαιδευτικών στην μοίρα τους και καλεί σε ενότητα και αγώνα για να επιβάλλουμε λύσεις στα παραπάνω αιτήματά μας. Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς σε συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 14/1/2022 έξω από την Αντιπεριφέρεια στις 13:00.

Συμμετέχουμε επίσης στην διαμαρτυρία και την παράσταση που διοργανώνει το ΕΚΚΙ προς τον Διοικητή του Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου την Πέμπτη 10.30 το πρωί για τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα στις δομές υγείας στο νομό μας.

Αργοστόλι 11-01-2022

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα