Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μαγνησίας

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 25/5/2021

31/05/2021 - 20:09

Συνεδρίαση Δ.Σ. ΕΛΜΕ Μαγνησίας 25/5/2021
Αδίστακτος για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός
συνδικαλισμός (και οι κολαούζοι του) σε πλήρη
ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική και τα
επιχειρηματικά συμφέροντα

Μ. Λουντέμη, Το ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ικανοποιώντας και τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών γυρίζει το ρολόι της εργασίας σε βαθειά μεσάνυχτα.

Ωράριο όσο χρειάζεται τ΄ αφεντικό, απλήρωτες υπερωρίες, ο σταθερός εργάσιμος χρόνος σαν μια γλυκιά ανάμνηση από το παρελθόν, ερίφια να διαπραγματεύονται «οικεία βουλήσει» με τον λύκο είναι ότι πιο τρελό, μα εντελώς τρελό, όνειρο του ΣΕΒ που ικανοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ με το αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί αυτό το διάστημα, βαδίζοντας σε ένα δρόμο, είναι αλήθεια, που τον περπάτησαν και άλλοι.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το 2011 τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου και ο ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε τη 12ωρη εργασία στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τις 32 εργάσιμες Κυριακές στο εμπόριο, δίνοντας τη σκυτάλη στη ΝΔ σε έναν αγώνα αντοχής στον στίβο της εκμετάλλευσης και του ευρωμονόδρομου που βαδίζουν και υπηρετούν απαρέγκλιτα όλοι τους.

Μ. Λουντέμη, Καληνύχτα, ζωή.

Μα για να μη λερωθεί ο χασάπης πρέπει το σφάγιο να είναι συνεργάσιμο και ήρεμο. Αν όχι, να είναι δεμένο.

Έτσι η δράση των συνδικάτων δέχεται τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους με την ένταξη στο γενικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων να είναι προϋπόθεση υπογραφής συλλογικών συμβάσεων και κήρυξης απεργιών, το 50+1% για κήρυξη απεργίας σε πλήρη ισχύ (νόμος Αχτσιόγλου-ΣΥΡΙΖΑ), ηλεκτρονική ψήφος στις γενικές συνελεύσεις και στις εκλογές, άλυτη εξίσωση, ως πρακτικά αδύνατη η απεργία σε υγεία ενέργεια, μεταφορές, δήμους κλπ με διασφάλιση τουλάχιστον του 1/3 των παρεχόμενων υπηρεσιών, ποινικά κολάσιμη η περιφρούρηση της απεργίας, αφαίρεση κάθε συνδικαλιστικής προστασίας και στο βάθος ατομικές συμβάσεις εργασίας. Ένας εναντίον ενός. Εργοδότης έναντι εργαζομένου σε ένα διάλογο κοινωνικών εταίρων. Όχι στοιχήματα δεν θα τρέξουν. Οι αποδόσεις μικρές!

Και αν από τις συμπληγάδες καταφέρει το περιστέρι να περάσει, τότε μπορεί να απολυθεί έστω και αν κριθεί δικαστικώς παράνομη η απόλυση. Με την καταβολή μικρής αποζημίωσης χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Αρκεί να μη περάσει το καράβι με τους εργάτες…

Και η επιθεώρηση εργασίας ιδιωτική και αυτή. Πιθανώς, μέλος του ελεγχόμενου επιχειρηματικού ομίλου.

Μ. Λουντέμη, Αυτοί που φέρανε την καταχνιά.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ είναι οι δρομείς στην 4x100 αντεργατική σκυταλοδρομία που συμπληρώνει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός χωρίς τον οποίο καμιά ανατροπή δεν θα είχε πιθανότητες.

Από τη ΓΣΕΕ μέχρι την ΕΛΜΕ Μαγνησίας ένα νομοσχέδιο δρόμος.
«…κατοχυρώνει το 8ωρο και το εβδομαδιαίο 40ωρο, ο εργαζόμενος αποχτά μια επιπλέον ημέρα, ρεπό, προβλέπεται καλύτερη αμοιβή στις υπερωρίες…» είναι το απαύγασμα της τοποθέτησης της ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στις 25/5. Ενώ ασθμαίνοντας ακολουθεί κατά πόδας η «ανεξάρτητη» παράταξη Ο.Μ. ο εκπρόσωπος των οποίων συστήνει να απέχουμε από κάθε ενέργεια γιατί οι «..γνωστοί μου λένε πως οι εκπαιδευτικοί είναι τεμπέληδες, δουλεύουν λίγες ώρες και θα κάνουν κακό αν στηρίξουν τις κινητοποιήσεις…»

Και για να μη υπάρχει καμία παρανόηση για τις προθέσεις τους, αρνήθηκαν να οργανώσουν τον πανδημοσιουπαλληλικό απεργιακό αγώνα για το νομοσχέδιο έκτρωμα, στις 3 Ιουνίου παίρνοντας πρακτικά μέτρα για την επιτυχία του, παραπέμποντας το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση δυο μέρες πριν την ημέρα της απεργίας. Υπάρχουν καλύτερα εξαπτέρυγα της κυβερνητικής πολιτικής και προπαγάνδας;

ΔΑΚΕ και Ο.Μ. αγκαλιάζουν τους δοτούς στα υπηρεσιακά συμβούλια στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας

Τον περασμένο Νοέμβρη το εκπαιδευτικό κίνημα με συντριπτικά ποσοστά πάνω από 93% απέρριψε την προσπάθεια του υπουργείου παιδείας να αλώσει το συνδικαλιστικό κίνημα, απέχοντας από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ανάδειξης των αιρετών. Όπως αποδεδείχθηκε, και με το αντεργατικό νομοσχέδιο, μόνο τυχαία δεν ήταν η προσπάθεια. Γιατί η ηλεκτρονική ψηφοφορία επεκτείνεται σε όλο το συνδικαλιστικό χώρο και η επίκληση των κινδύνων λόγω covid δεν ήταν παρά πρόσχημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι γνωστό πως ειδικεύεται στην προσαρμογή της δημοκρατικής λειτουργίας προκειμένου να υπηρετήσει τις πολιτικές της με μια «προκρούστια» λογική. Έτσι αφού δεν της βγήκαν οι σχεδιασμοί της, εφάρμοσε το plan b αξιοποιώντας και διορίζοντας δοτούς και νόθους πρόθυμους.

Έτσι διόρισαν στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας σαν εκπρόσωπους των εκπαιδευτικών τους δ/ντες του 2 ου και του 7ου Γυμνασίου Βόλου (τακτικά μέλη) και τις δ/ντριες του 9 ου Γυμνασίου Βόλου και Γυμνασίου Στεφανοβικείου (αναπληρωματικά μέλη).

Η αποδοχή του διορισμού τους και η μη παραίτηση τους, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ, είναι επιλογή που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με συμπεριφορά μέλους της ΕΛΜΕ. Είναι αντικαταστατική και προσβάλει την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Οι συνάδελφοι επέλεξαν πλευρά στεκάμενοι απέναντι στον κλάδο και έξω από το σωματείο. Είναι επιλογή τους.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25/5 η πλειοψηφία ΔΑΚΕ και Ο.Μ. αντί ως όφειλαν να διαφυλάξουν το κύρος της ΕΛΜΕ εφαρμόζοντας το καταστατικό, πήραν υπό την προστασία τους τους διορισμένους δοτούς προφανώς επειδή προέρχονται από το χώρο τους και προσδοκούν «οφέλη» φιλοδοξώντας να τους χρησιμοποιήσουν σαν ενδιάμεσους με το ΠΥΣΔΕ και με τη διοίκηση σε μικρορουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, στην περίπτωση που η έτσι και αλλιώς παραδοσιακά καλή σχέση τους με τη διοίκηση, μπορεί να μη φτάνει.

Στις 3 Ιούνη απεργούμε!!!

Για τη ζωή που έχουμε ανάγκη, δικαιούμαστε και μας αξίζει!
Για να μην επιτρέψουμε να γυρίσουν το ρολόι της ζωής μας,

πίσω στα πιο μαύρα μεσάνυχτα της ιστορίας!
Για να μη γίνουμε δούλοι στον 21 αιώνα!

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα