ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου"

Η εξασφάλιση όρων υγιεινής στα σχολεία δεν μπορεί να μεταφέρεται στις πλάτες των εκπαιδευτικών

18/05/2020 - 22:50

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Περιστερίου κ. Κακλαμάνου  απέναντι σε συνάδελφο Προϊσταμένη Νηπιαγωγό, όταν η ίδια διαμαρτυρήθηκε για την ελλιπή καθαριότητα του σχολείου της και διεκδίκησε να αποκατασταθούν  άμεσα οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας .

Οι «υποδείξεις» του Προέδρου της σχολικής επιτροπής , να αναλάβουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, δείχνει μια επικίνδυνη αντίληψη υποβάθμισης και διαιώνισης του προβλήματος της ελλιπούς καθαριότητας των σχολείων.

Η μετακίνηση των Συμβασιούχων καθαριστριών από τις σχολικές μονάδες  της Α/θμιας  στη Β/μια με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης, σε καμία περίπτωση δεν απαλλάσσουν το Δήμο Περιστερίου από την υποχρέωση να διατηρεί  καθαρά όλα τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία του Περιστερίου , που παραμένουν ανοιχτά για διοικητικές   και  λειτουργικές ανάγκες. Υποχρέωση που γίνεται πιο αναγκαία λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Διεκδικούμε  να διασφαλιστούν  τώρα οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε να είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων  χωρίς να μεταφέρεται η ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Διεκδικούμε έκτακτη επιχορήγηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό   και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων καθαριστριών. Η καθαριότητα όλων των σχολείων δεν είναι   «ατομική ευθύνη» μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. 

ΤΟ Δ.Σ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα