ΕΛΜΕ ΚΙ

Καταγγελία για την προσπάθεια εκφοβισμού μαθητών!

16/11/2021 - 20:12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. Της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της αστυνομίας και την προσπάθεια εκφοβισμού των μαθητών με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους.

Η επίσκεψη της αστυνομίας στα υπό κατάληψη σχολεία προκειμένου, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι, να «καταγράψουν» τα αιτήματα των μαθητών και να ενημερωθούν για την χρονική διάρκεια των κινητοποιήσεών τους (!), αποτελεί μια ακόμη απόδειξη για το πώς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αντιλαμβάνεται την δημοκρατία μέσα στα σχολεία και γενικότερα σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε μεμονωμένο γεγονός, δεν αποτελεί παρέκκλιση ορισμένων αστυνομικών οργάνων, άλλωστε, στις εξηγήσεις που ζήτησε αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕΚΙ από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, πήρε την απάντηση ότι «… εκτελούμε συγκεκριμένες εντολές της υπηρεσίας…».

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ τονίζει και μπροστά στην επέτειο του Πολυτεχνείου ότι η καταστολή και η τρομοκρατία, η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές, η ποινικοποίηση των αγώνων κ.α., είναι συνειδητή κυβερνητική πολιτική και πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Τα αιτήματα των μαθητών για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων, την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις σχολές, την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, τις καλύτερες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, τα νέα σχολεία που απαιτούνται να κατασκευαστούν, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, την κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών, είναι δίκαια και απαιτούν οργάνωση και μαζική διεκδίκηση.

Ο αγώνας για την απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, απέναντι σε ένα σχολείο που υψώνει νέους φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών είναι δίκαιος και επιβεβλημένος και ως τέτοιος δεν τρομοκρατείται.

Η απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό να δοθεί με τη μεγάλη μας συμμετοχή στη φετινή συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου :

την Τετάρτη 17 Νοέμβρη ,

ώρα 6μμ στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου

Αργοστόλι 15/11/2021

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα