Μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις (Vid)

21/03/2018 - 21:10

Με συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα όπως, «Εργάτη μη μειώνεις τις απαιτήσεις, στους ταξικούς αγώνες βρίσκεται η λύση» και «Συμβάσεις κλαδικές, αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών», ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή το βράδυ της Τρίτης 20 Μάρτη το μεγάλο συλλαλητήριο Σωματείων και Ομοσπονδιών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, για ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κόντρα στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των συνδικαλιστών τους για εδραίωση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν ακόμα σε Πειραιά και άλλες πόλεις ενώ γίνονται και την Τετάρτη σε διάφορες πόλεις (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά).

Τα μαζικά μπλοκ των διαδηλωτών φωνάζοντας συνθήματα έφτασαν έξω από την Βουλή με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την Ομόνοια όπου έγινε συγκέντρωση, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το αίτημα «να δυναμώσει ο αγώνας για ΣΣΕ με αυξήσεις, για επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις ΣΣΕ».

Εργαζόμενοι Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και Σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα έφτασαν στην Ομόνοια συντεταγμένα με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την προσυγκέντρωση που είχε καθοριστεί στην πλατεία Κάνιγγος. Παράλληλα και τα μπλοκ των Λαϊκών Επιτροπών Αθήνας έφτασαν στο χώρο του συλλαλητηρίου με πορεία από την προσυγκέντρωση που είχε επίσης καθοριστεί νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Στην πλάτη της κεντρικής εξέδρας αναγραφόταν το κεντρικό σύνθημα του σημερινού συλλαλητηρίου, που είναι: «Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ. Κανείς κάτω από 751 ευρώ». Επίσης διαβάστηκε και μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων για τις ΣΣΕ από την ΠΣΟ. Επίσης διαβάστηκαν μηνύματα αλληλεγγύης από την Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος - Μουσικών της Πορτογαλίας και από την Συνομοσπονδία Ζαναρτού από το Καζακαστάν.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος έκανε δήλωση στα ΜΜΕ (δείτε εδώ).

Στο βήμα του συλλαλητηρίου αρχικά ανέβηκε ο Γιάννης Αναγνώστου γενικός γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο οποίος τόνισε: «Παλεύουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, οργανώνοντας την πάλη μας ενάντια στους μεγαλοκατασκευαστές, τους μεγαλοεργοδότες, στην κυβέρνηση που τους εκπροσωπεί. Παλεύουμε όχι μόνο για αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, αλλά και για την καλυτέρευση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, διεκδικούμε μέτρα προστασίας των ανέργων, διανομή των "υπέρ αγνώστων" ενσήμων, που είναι κομμάτι του κλεμμένου ιδρώτα μας» (παρακάτω ολόκληρη η ομιλία).

Ακολούθως χαιρέτισε ο Δημήτρης Αντωνιάδης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το δικό μας Σωματείο μαζί με τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και δεκάδες πρωτοβάθμια Σωματεία, βάζουμε στην πρώτη γραμμή της δράσης μας τη μάχη για την υπογραφή ΣΣΕ. Τις τελευταίες μέρες, κλιμακώσαμε αυτή μας τη δράση με απεργία στο ελεύθερο θέατρο. Μια απόφαση που ήρθε σαν συνέχεια των αγώνων για υπογραφή Σύμβασης στο ΚΘΒΕ και στο Εθνικό Θέατρο (παρακάτω ολόκληρη η ομιλία).

Μίλησε επίσης ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Γάλα - Ποτά – Τρόφιμα,  ο οποίος ανάφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε την επαναφορά των ΣΣΕ, κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ, να αγωνιστούμε για αυξήσεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, να συνεχίσουμε την πάλη που έχουν ήδη ανοίξει αρκετοί κλάδοι με απεργίες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις».

Επίσης ο Μ. Καραντούσας αναφέρθηκε στην απόφαση για κλαδική απεργία στις 29 Μάρτη που έχει πάρει η Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα στο Γάλα, στα Τρόφιμα και στα Ποτά για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στο απεργιακό συλλαλητήριο που θα γίνει εκείνη την ημέρα στις 5 μ.μ., στην Ομόνοια.

 

Βασική Κατηγορία: 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Μ. ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα