Π.Α.ΜΕ Εκπαιδευτικών Ζ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Για τη συνέχιση του αγώνα για το ασφαλιστικό

04/03/2016 - 22:08

1. Πριν από λίγες μέρες, στο διευρυμένο Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ, πάρθηκε απόφαση ομόφωνα για συμμετοχή σε 48ωρη Απεργία, αν η κυβέρνηση φέρει τον αντιασφαλιστικό νόμο – έκτρωμα στη Βουλή.

Στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, το Σάββατο 27 Φλεβάρη, έγινε ψηφοφορία για την Απεργία. Ο πρόεδρος της Ζ’ ΕΛΜΕ απουσίαζε από όλες τις ψηφοφορίες, έτσι η θέση του Σωματείου μας δεν εκφράστηκε.

Καταδικάζουμε τέτοιες τακτικές και καλούμε τον πρόεδρο να δηλώσει άμεσα την απόφαση του Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ στην ΟΛΜΕ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

 2.    Στο έκτακτο Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ (2 Μάρτη), το ΠΑΜΕ έφερε ψήφισμα που καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους διδασκόντων και τα Σωματεία να μην συμμετάσχουν στο διάλογο – απάτη για την Παιδεία, που διοργανώνεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και από το Υπ. Παιδείας. Στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ το ψήφισμα αυτό υπερψηφίστηκε από 34 ΕΛΜΕ (19 λευκά, 15 κατά). Κάθε μέρα και άλλα σωματεία δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παίρνουν θέση απόρριψης του προσχηματικού διαλόγου.

Στην ψηφοφορία στο Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ το αποτέλεσμα ήταν:

2 κατά του διαλόγου – απάτη (ΠΑΜΕ)

4 υπέρ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ)

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ – ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 3.    Στο έκτακτο Δ.Σ. το ΠΑΜΕ έφερε δύο αγωνιστικά καλέσματα:

α) Το Σάββατο 5 Μάρτη στη 1μ.μ. στα Προπύλαια, θα γίνει συγκέντρωση και μετά πορεία στα γραφεία της ΕΕ, ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στις αποφάσεις κυβέρνησης – ΕΕ – ΝΑΤΟ. Καλούν σε μαζική συμμετοχή κλαδικά συνδικάτα από την Αττική (ανάμεσά τους οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών «ΣΕΦΕΡΗΣ» και «ΣΩΚΡΑΤΗΣ») και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ – ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

 

β) Την Τρίτη 8 Μάρτη, Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις μετανάστριες, τις νέες σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια, 6:30 μμ.

 

8 ΜΑΡΤΗ 2016: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

 

Και τα δύο καλέσματα καταψηφίστηκαν από τις ΣΥΝΕΚ. Κάθε κείμενο, κάθε δράση, κάθε κινητοποίηση που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των εταίρων τους (κεφάλαιο - ΕΕ – ΝΑΤΟ), απορρίπτονται χωρίς δεύτερη κουβέντα από τους «ανεξάρτητους». Η ΔΑΚΕ με τον ένα εκπρόσωπό της ψήφισε «λευκό» στο πρώτο και «ναι» στο δεύτερο κάλεσμα.

 

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ζ΄ΕΛΜΕ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα