Σ.Ε.Π.Ε. «Ο Σωκράτης»: Ψήφισμα καταδίκης των φασιστών της Χ.Α.

15/10/2017 - 21:56
καταδίκη της φασιστικής χ.α.

ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ  ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ

Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει και οι Σ.Ε.Π.Ε.:
Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»
Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού «Ο Θουκυδίδης»
Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»

Καθώς επίσης και οι:
A΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, Ζ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Συνάδελφοι-ισσες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα φασιστική-δολοφονική επίθεση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού(ΠΕΝΕΝ), οι οποίοι κολλούσαν αφίσες του σωματείου τους.

Η επίθεση αυτή, η οποία είναι συνέχεια των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεών τους σε βάρος των μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι, ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, και άλλων εγκληματικών ενεργειών, όπως η δολοφονία του Π. Φύσσα, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των αφισοκολλητών. Η εγκληματική αυτή οργάνωση συνεχίζει να δρα με τα τάγματα εφόδου σε διάφορες λαϊκές γειτονιές.

Σοβαρές ευθύνες έχει η κυβέρνηση γιατί ανέχεται τα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, αλλά και για την καθυστέρηση της διαδικασίας της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, οι φασίστες και το δηλητήριο που σπέρνουν πρέπει να απομονωθούν από τους εργαζόμενους, από το λαό.

Δυναμώνουμε την οργάνωση του αγώνα, την ταξική αλληλεγγύη  ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, που γεννάει και εκτρέφει τους απογόνους του ναζισμού.

Μπροστά στον εορτασμό της 28ης του Οκτώβρη, ατσαλώνουμε τη νέα γενιά, διδάσκοντας  την ηρωική πάλη και νίκη των λαών στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στον φασιστικό άξονα.

«Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ