ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Όλοι στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη

16/09/2019 - 20:56

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 7 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ! 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Ο “αναπτυξιακός” νόμος, που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνει γη και ύδωρ στους «επενδυτές» με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση  να μπει στον γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων. Αφανίζει στην ουσία τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, "φακελώνει" τους εργαζόμενους που συνδικαλίζονται, καταργεί τα καταστατικά των σωματείων κι εμποδίζει μαζικές συνδικαλιστικές διαδικασίες, όπως οι γενικές συνελεύσεις!

Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ!

Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει:

  • Το οριστικό ενταφιασμό των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”. Θα υπερισχύουν τοπικές κλαδικές συμβάσεις και «ενώσεις προσώπων» σαν τις πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις που έστησαν οι εργοδότες το 2012-13 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου. Τώρα θέλουν να πάνε τους μισθούς ακόμα παρακάτω και να χτυπήσουν παραπέρα τα ασφαλιστικά δικαιώματα! Στο νομοσχέδιο προβλέπεται συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη (!) καθώς και παραπέρα υπονόμευση της πληρωμής των υπερωριών, έτσι για να είναι νόμιμη η απλήρωτη εργασία!

  • Τη θέσπιση «ηλεκτρονικού μητρώου» και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες, που με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι «λεπτομέρειες» που μόνο τέτοιες δεν είναι.

  • Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Ο Υπουργός Εργασίας θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”!

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να δώσει τώρα απάντηση! Τα συνδικάτα είναι το σπίτι, το σχολείο, ένα από τα όπλα των εργαζόμενων! Δεν τα παραδίνουμε σε κράτος-εργοδότες!

Απαντάμε με μαζικό, ενωτικό, ταξικό συλλαλητήριο την Τρίτη 17 του Σεπτέμβρη, 7 μ.μ. στα Προπύλαια! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Κλιμακώνουμε με απεργία όποτε η κυβέρνηση ΝΔ τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο στη Βουλή!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα