ΣΕΠΕ "Σωκράτης"

Θεατρικό τηλε - εργαστήρι - Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

27/01/2021 - 18:12

Θεατρικό τηλε - εργαστήρι:

α) η προετοιμασία μιας παρουσίασης «επί σκηνής»

β) από τον γραπτό λόγο στον προφορικό

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 18:30

Η σχολική τάξη, η αίθουσα εκδηλώσεων είναι οι «σκηνές» δράσης εκπαιδευτικών και μαθητών με βασικό εργαλείο τον ΛΟΓΟ σε όλες του τις εκδοχές ….γραπτό – προφορικό – κινησιολογικό.

Από την καθημερινή «Ανάγνωση του μαθήματος» μέχρι την παρουσίαση ενός κειμένου ή ποιήματος (στο πλαίσιο μιας γιορτής) ή μιας θεατρικής παράστασης, το ζητούμενο – πρόκληση είναι πώς ο γραπτός λόγος θα αποκτήσει «σάρκα και οστά» θα «ζωντανέψει» στον χώρο, «στο εδώ και το τώρα» των «επι σκηνής» δρώντων και των θεατών – ακροατών….

Με την ηθοποιό Νάγια Μητσάκου, σε μια διαδικασία διάδρασης, θα ξετυλίξουμε τα παραπάνω νήματα στο θεατρικό τηλε – εργαστήρι σε δύο διακριτές ενότητες:

α) Προετοιμασία – στήσιμο – ανέβασμα «επί σκηνής» ενός κειμένου (θεατρικό έργο, πεζογράφημα, ποίημα……). Ιχνηλατώντας τη διαδρομή του….

β) από τον Γραπτό Λόγο στον Προφορικό. Από την τυπωμένη εικόνα των λέξεων, των προτάσεων και των σημείων στίξης, στην προφορικότητα του γραπτού λόγου….άρθρωση, επιτονισμός, λέξεις βαρύνουσας σημασίας, νοηματικές ενότητες….

Για τις ανάγκες της διάδρασης στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα εργαστούμε πάνω σε αποσπάσματα πεζών κειμένων και ποιημάτων, που συνοδεύουν την παρούσα ανακοίνωση στο mail

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων: μέχρι 50 άτομα

Καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής: Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:

Δέσποινα Χούτα : 698 17 85 402

Μαριάνθη Κρητικού : 693 72 97 632

Το ΔΣ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα