Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην κυβερνητική κοροϊδία περί «κανονικότητας» στα σχολεία (Video - Φώτο)
Με μία μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, όπου κυριάρχησε το σύνθημα «Τέρμα πια στην κοροϊδία», μόνιμοι και συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί, μαζί με γονείς, μαθητές και φοιτητές, τίμησαν αγωνιστικά την Παρασκευή, τη Μέρα του Εκπαιδευτικού, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις για κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων, για τους μαζικούς μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη τώρα η Εκπαίδευση.
Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης ήταν να γίνουν εδώ και τώρα οι 25.000 διορισμοί που έχουν ανάγκη τα σχολεία, να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος στην Εκπαίδευση, να καλυφθούν τα κενά, να λειτουργήσει παντού το ολοήμερο, κανένα κλείσιμο τμημάτων, χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για κάλυψη των αναγκών των σχολείων κ.ά., που απαντούν σε μία σειρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στα σχολεία, πίσω από τις διακηρύξεις περί «κανονικότητας».
Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν εκτός από Πρωτοβάθμια Σωματεία Εκπαιδευτικών, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, η ΑΣΓΜΕ, ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, μαθητές από τις Συντονιστικές Επιτροπές Μαθητών Αθήνας και Πειραιά και σχολεία της Αττικής. Χαιρετίζοντας οι παραπάνω, αναφέρθηκαν στην πραγματική κατάσταση που επικρατεί, με ελλείψεις, γερασμένες υποδομές, κλείσιμο τμημάτων, με νέα μέτρα που κάνουν χειρότερο το σχολείο.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης φοιτητές της Φιλοσοφικής και εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών FISE, που τόνισε πως εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο είναι αντιμέτωποι με προβλήματα που έχουν την ίδια συνισταμένη και ότι στη γενικευμένη επίθεση απάντηση πρέπει να είναι ο αγώνας.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε συνάντηση των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Για το περιεχόμενό της ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους η εκπρόσωπος της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, στην οποία μάλιστα δεν επετράπη να βγει από το υπουργείο Παιδείας όσο ήταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση.
Όπως μετέφερε, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στις Ομοσπονδίες σχέδιο για διορισμούς με κριτήρια ακαδημαϊκά, κοινωνικά και προϋπηρεσία, αντί να απαντήσει στο αίτημα και ανάγκη για 25.000 διορισμούς άμεσα. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν πως το επόμενο διάστημα μπροστά θα βρίσκονται οι ανάγκες των ίδιων και των σχολείων, με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.