Δελτίο Τύπου από τη σύσκεψη των ΕΛΜΕ
Το δελτίο τύπου υπογράφουν οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Κέρκυρας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΛΜΕ
Παρέμβαση των ΕΛΜΕ στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την Τρίτη 9/11 13:00 απαιτώντας την άμεση σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ
Την Κυριακή 07/11 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ΕΛΜΕ με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Πειραιά. 14 συνολικά ΕΛΜΕ πήραν μέρος, με την ιδιότητα είτε του συμμετέχοντα, είτε του παρατηρητή.
Στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ εκφράστηκε η διάχυτη δυσαρέσκεια του κλάδου απέναντι στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας, που έκανε ό, τι μπορεί να σταματήσει η Απεργία-Αποχή, ενώ 20 μέρες μετά τη Γ.Σ. Προέδρων των ΕΛΜΕ, δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για το τι να κάνουν οι συνάδελφοι στα σχολεία!
Την ίδια ώρα, παρά την αντίσταση χιλιάδων εκπαιδευτικών, η επίθεση στα σχολεία για να πάρουν μέρος οι συνάδελφοι στην αντιεκπαιδευτική Αξιολόγηση δυναμώνει.
Τονίστηκε ότι 32 ΕΛΜΕ μέχρι τώρα έχουν συνυπογράψει κοινό κείμενο-αίτημα που ζητά από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ σύγκληση νέας Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ (σχεδόν το 40%), γεγονός που καταστατικά υποχρεώνει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προβεί σε εκ νέου σύγκληση (άρθρο 34 του καταστατικού της ΟΛΜΕ).
Στην κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε (από όσες ΕΛΜΕ έχουν σχετική απόφαση του Δ.Σ. ή της Γ.Σ.) παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ (Τρίτη 9/11 13:00), με σκοπό την άμεση σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης Προέδρων ΕΛΜΕ, αφού προηγηθεί η πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ.
Έγινε πλούσια συζήτηση για το σύνολο της αντιεκπαιδευτικής-αντιλαϊκής πολιτικής (κενά, σχολικές υποδομές υπό κατάρρευση, απεργοκτόνος νόμος Χατζηδάκη, εγκληματική διαχείριση της πανδημίας κλπ).
Τονίστηκε η ανάγκη συμπόρευσης και κοινού μετώπου με σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, όπως έγινε στα συλλαλητήρια Ομοσπονδιών-Εργατικών Κέντρων-Συνδικάτων στις 4/11, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, το νόμο Χατζηδάκη, που θέλει να βάλει το συνδικαλιστικό κίνημα στο γύψο. Ιδιαίτερα στάθηκαν οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ στα διδάγματα από τον εμβληματικό και νικηφόρο αγώνα των λιμενεργατών της COSCO, των διανομέων της E-FOOD. Τονίστηκε η ανάγκη προετοιμασίας για πανεργατική απεργιακή απάντηση.
Τέλος, έγιναν μια σειρά προτάσεις, όπως η πραγματοποίηση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου μέσα στη βδομάδα, από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους, η ανάληψη αγωνιστικών πρωτοβουλιών σε κάθε περιοχή για τα οξυμμένα προβλήματα (κενά, τμήματα, υποδομές κ.α.), η ανάγκη συσκέψεων με γονείς.
Οι ΕΛΜΕ που πήραν μέρος με απόφαση ήταν: Πειραιάς, Κεφαλλονιά-Ιθάκη, Κέρκυρα, Λήμνος, Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Γ΄ Αθήνας, Γ’ Δυτικής Αθήνας.
Οι ΕΛΜΕ που πήραν μέρος σαν παρατηρητές ήταν: Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ Ζακύνθου, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής, Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
Το ΔΣ